به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «علیرضا رفیعیپور» افزود: تا امروز هیچ کانون خطرناکی از بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در واحدهای صنعتی و روستایی کشور نداشتیم و فقط چند مورد در حیات وحش و مرغهای روستایی به صورت انفرادی دیده شده که مدیریت شد.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور اظهار داشت: برنامه ملی مبارزه و مقابله با آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را داریم که بسیار کمک کننده است و جای نگرانی نیست.
وی، وضعیت ذخایر استراتژیک واکسن بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کشور را خوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: این واکسن در کشور تولید و بخشی از آن از طریق واردات تامین میشود.
رفیعی پور اضافهکرد: اگر تولید داخلی واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان با توجه به جمعیت طیور کشور کفایت نکند، در مواردی اجازه واردات داریم.
معاون وزیر جهادکشاورزی تصریحکرد: سازمان دامپزشکی کشور اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه خوبی در مورد این بیماری در واحدهای طیور اعم از مرغ گوشتی، مرغ مادر، مرغ لاین و مرغ تخمگذار انجام داده و همه چیز تحت کنترل است.
وی با بیان اینکه ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در حال گردش در کشورهای جهان است و در فصل سرما فعالتر میشود، از تولیدکنندگان خواست با توجه به امکان نقل و انتقال این ویروس در فصل زمستان، اقدامات بهداشتی و مراقبتهای قرنطینهای در مرغداریهای خود را انجام دهند.
رفیعیپور، ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان را بسیار خطرناک و تهدید کننده برای صنعت طیور کشورها دانست.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان یک مشکل بین المللی است که چندین سال است جهان با آن درگیر است. دنیا در سالهای گذشته در رویارویی با این بیماری با مشکلاتی روبهرو شد، اما سازمان دامپزشکی کشور با تغییر استراتژی در سال ۹۷، برنامه واکسیناسیون، تقویت سیستم پایش و تشخیص و ارتقای سطح امنیتی زیستی واحدهای پرورشی را اجرایی کرد به طوری که از سال ۹۸ به بعد گزارشی از اپیدمی این بیماری نداشتیم.