به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، زلزلهای به بزرگی ۴.۵ ریشتر ساعت ۲۲ جمعه ۲۳ آذر ماه به مرکزیت شهر زیراب در شهرستان سوادکوه باعث شد تا شهرستان های همجوار سوادکوه شمالی، قائمشهر و ساری تکان هایش را احساس کنند و دلهره و ترسی در دل مردم این شهرستان ایجاد کرد.
بر اساس گزارش مرکز لرزهنگاری دانشگاه تهران، این زمینلرزه ساعت ۲۱ و ۵۸ دقیقه در عمق هشت کیلومتری زمین به وقوع پیوست و بنا به گفته فرماندار وقت شهرستان سوادکوه به ۷۸ واحد مسکونی در حد ترک خوردگی دیوار، سقف ساختمان ها و منازل مسکونی خسارت وارد کرد.
اما این زمین لرزه به همین جا ختم نشد و سریال دنباله دار پس لرزه ها برای مدت ها شهر زیراب را تکان داد به طوریکه ۲۴ ساعت بعد از وقوع این زمین لرزه، ۱۴ پس لرزه با کانون سرخ کلا اتفاق افتاده که بیشترین آن ۲.۵ و کمترین آن ۱.۴ دهم ریشتر بوده است.
البته زمین لرزه ها تنها به زیراب که کانون آن بود خلاصه نشد و طی روزهای اخیر شهرستان دیگر مازندران نیز از جمله آمل و کیاکلا تکان خورده اند.
در داده های آماری مرکز لرزه نگاری دانشگاه تهران طی روزهای هشتم تا دوازدهم این ماه مازندران پنج بار دیگر لرزیده است که بالاترین آن ۳.۸ و کمترین آن ۲.۵ بود.
علاوه بر این سوادکوه به عنوان شهرستان کانون زلزله های اخیر، در روز یازدهم دی ماه آمل شهرستان دیگر مازندران با زمین لرزه ۲.۷ ریشتری و در آخرین مورد نیز شب گذشته چهارشنبه شهرستان سیمرغ با ۲.۷ ریشتری لرزید.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران روز پنجشنبه در این باره به خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا گفت: پس از زلزله ۲۳ آذر ماه در شهرستان سوادکوه بارها و بارها پس لرزه های مختلف شهرستان های مختلف مازندران را لرزاند.
حسینعلی محمدی افزود: البته پس لرزه ها موضوع همیشگی در هر زلزله بزرگ به شمار می رود و موضوع عادی است اما در خصوص مازندران تاکنون اتفاق نیفتاده برای چند روز چند شهرستان درگیر زلزله باشند.
وی ادامه داد : با این روند وقوع زلزله های متعدد در نقاط مختلف مازندران انرژی های نهفته زمین در حال تخلیه است.
مدیر کل مدیریت بحران استانداری مازندران گفت:غیر از زلزله نخست ۴.۵ ریشتری شهرستان سوادکوه که منجر به ترک خوردگی دیوار تعدادی از خانه شده بود خسارتی به زیرساخت ها و خانه های مردم وارد نشده است.
وی عنوان کرد: تعدد زلزله های اخیر در مازندران باعث ایجاد حساسیت ها و دقت نظرهایی شده است از این بابت که نسبت به ساخت و سازهای غیر اصولی و غیراستاندارد حساسیت داشته باشیم و نهادهای دخیل در امر همچون نظام مهندسی در این خصوص دقیق تر باشند.
به گفته محمدی در همین راستا برنامه تحلیل و بررسی زلزله های اخیردر مازندران با حضور دستگاه های متولی از جمله پژوهشکده زلزله شناسی در حال انجام است تا موضوع به دقت بررسی شود.