به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از گرگان، استان گلستان با وجود ظرفیتهای زیادی که در بخشهای کشاورزی، گردشگری، صنایع تبدیلی، تجارت خارجی و غیره دارد اما هنوز نتوانسته این ظرفیتهای بالقوه را به فعلیت برساند و نتیجه آن مسائل و مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم این استان است که درآمد سرانه آنها به رغم تلاشهای انجام شده در دولتهای قبل به ویژه دولت سیزدهم حدود نصف متوسط کشوری است.
دولت سیزدهم کارهای بزرگ و تحول آفرینی را در این استان آغاز کرد اما فرصت تکمیل آنها را نداشت و انتظار میرود دولت چهاردهم در مسیر تحقق اقدامات بنیادین و اساسی که در سالهای اخیر در استان آغاز شده است، تلاش کند. وفاقی که نمایندگان مجلس و دولتمردان از آن سخن میگویند فرصت مناسبی را برای رفع محرومیتها و مشکلات استان فراهم کرده است و باید در این مسیر از ظرفیتهای موجود به خوبی استفاده کرد.
رمضانعلی سنگدوینی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم در گرگان اشاره به جلسه شب گذشته مجمع نمایندگان استان با رئیس دولت چهاردهم اظهارکرد: نشستی که با آقای پزشکیان داشتیم، سومین نشست اعضای مجمع نمایندگان استان با رئیس جمهور بود و در جلسه شب گذشته نیز موضوعات مهمی در حوزههای مختلف از جمله مسائل اقتصادی، صنعتی، محرومیتزدایی، زیرساختی، سرمایه گذاری و غیره مطرح شد.
رئیس مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر ضرورت وفاق و همکاری بیشتر دولت و مجلس برای گرهگشایی از مشکلات مردم خاطرنشان کرد: در حال حاضر مسائل اقتصادی و معیشتی اولویت نخست مردم است و نمایندگان در کنار دولت و استاندار جدید برای رونق تولید و اشتغال در استان تلاش خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه گلستان از نظر شاخصهای اقتصادی شرایط مطلوبی در کشور ندارد، یادآور شد: استان گلستان جز چهار استان محروم و فقیر کشور است. با وجود اینکه این استان در امنیت غذایی کشور نقش مهمی را دارد و ۱۲ درصد تولیدات بخش کشاورزی را داراست، اما مردم این استان همچنان در معیشت خود با مشکلات فراوانی مواجه هستند.
سنگدوینی خاطرنشان کرد: گلستان در تولید محصولات راهبردی از جمله گندم، مرغ، تخم مرغ،کلزا ، سویا، برنج و غیره دارای رتبههای برتر کشور است و نقش مهمی را در تأمین غذای کشور برعهده دارد. تا جاییکه مردم ایران به مدت ۴۵ تا ۵۰ روز بر سر سفره کشاورزان گلستانی مینشینند.
وی گفت: در جداول بودجه، استان گلستان از کشور عقب است و درآمد سرانه مردم این استان ۵۰ درصد کمتر از میانگین کل کشور است بنابراین انتظار داریم دولت چهاردهم توجه ویژهای به رع محرومیتهای استان گلستان داشته باشد.
رئیس مجمع نمایندگان گلستان در مجلس شورای اسلامی افزود: موضوعاتی مانند پتروشیمی، تله کابین، شیرینسازی آب دریای خزر، اجرای طرح گردشگری آشوراده، سیکل ترکیبی نیروگاه علی آباد و راه آهن گرگان مشهد و غیره در نشست شب گذشته با رئیس دولت چهاردهم مطرح شد و امیدواریم با نگاه ویژه دولت این مسائل کلان در استان به نتیجه مطلوبی ختم شود.
استاندار گلستان: آب شیرینکن علاج درد تشنگی استان است
علی اصغر طهماسبی نیز با بیان اینکه متاسفانه گلستان دارای عقب ماندگیهای تاریخی بوده و توجه به زیرساختهای آن ضروری است، اظهار کرد: مردم گلستان همواره پشتیبان نظام جمهوری اسلامی و ولایت بودهاند و بهرغم مشکلات اقتصادی لحظهای حمایت از انقلاب را از یاد نبردهاند.
استاندار گلستان گفت: با وجود اینکه گلستان در شمال کشور قرار دارد ولی متاسفانه با کمبود بیش از یک هزار و ۵۰۰ لیتر بر ثانیه آب مواجه بوده و کمک به حل مشکل آب در این استان ضروری است. سد نرماب قریب به ۱۵ سال از آغاز عملیات آن میگذرد و تکمیل آن میتواند آب شرب بیش از ۵۳۰ هزار نفر را در شرق استان برطرف کند.
وی گفت: یکی از راهکارهایی که میتواند از دغدغههای آبی در غرب استان بکاهد، پروژه آب شیرینکن است که مجوزهای اولیه آن صادر شده و نیاز است مورد توجه ویژه قرار گیرد. تعیین تکلیف روستاهای کاسه سد چایلی پس از ۱۸ سال، ضروری است که باید به آن توجه شود.
طهماسبی گفت: خلیج گرگان به عنوان رحم دریای خزر در حال خشک شدن است و اگرچه بر اساس مصوبه شورای عالی تالابها، پروژه احیا با لایروبی کانال آشور آغاز شده اما به نظر میرسد پمپاژ آن به داخل خلیج و تامین حقآبه خلیج از گرگانرود و نکارود ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: گلستان استانی مرزی و دروازه ورود به آسیای میانه ، کشورهای حوزه CIS، چین و روسیه از شرق دریای خزر است و یقینا توجه به کریدور ریلی شمال به جنوب از مرز اینچه برون میتواند زمینه کاهش هزینه و زمان حمل و نقل را به دنبال داشته باشد.
امانزاده: اجرای پروژههای بزرگ استان زمانبر است
نماینده مردم گرگان و آق قلا در مجلس شورای اسلامی نیز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم در گرگان اظهارکرد: در نشستی که با رئیس دولت چهاردهم داشتیم موضوعات اساسی و اولویت دار استان از جمله تأمین آب شرب، اجرای پتروشیمی، شیرین سازی آب دریای خزر، منطقه آزاد اینچه برون و غیره را مورد بحث و بررسی قرار دادیم.
عبدالغفور امانزاده گفت: مشکلات اقتصادی زیادی در استان داریم که باید برای رفع آنها برنامه ریزی درست و دقیقی داشته باشیم. پروژههای مهم و بزرگی که در نشست با پزشکیان مطرح کردیم نیازمند اعتبارات زیاد و زمانبر هستند.
وی افزود: آقای پزشکیان نیز قول داد تا دولت نگاه ویژهای را نسبت به جبران عقب افتادگیها و تأمین زیرساختها در استان گلستان داشته باشد و انتظار داریم دولت چهاردهم به قولهایی که در این زمینه داده است، عمل کند.
به امید خدا موفق خواهیم شد
مسعود پزشکیان نیز در دیدار مجمع نمایندگان استان گلستان با اشاره به انبوه مشکلات و مسایلی که کشور با آن مواجه است، گفت: طی این ماهها سعی کردهام که بسیاری از مشکلات را تا جای ممکن به مردم نگویم که نگران نشوند، اما واقعیت این است که کشور با ناترازیهای سختی مواجه است و منابعی که در اختیار داریم محدود است. مشکلاتی را که کشور با آن دست و پنجه نرم میکند ما ایجاد نکردهایم، اما به ما رسیده و باید برای رفع آنها تدبیر بیندیشیم.
رئیس جمهور به انتصاب مدیرانی از اقلیتها و قومیتهای مذهبی اشاره و خاطرنشان کرد: در این دولت توانستیم استاندارانی از اهل سنت و یا کردها و بلوچها انتخاب کنیم و این اقدام با کمک و موافقت مقام معظم رهبری انجام شد؛ اگر ایشان کمک نمیکردند، نمیتوانستیم این اقدامات را به پیش ببریم. در رفع فیلترینگ هم که به تدریج شامل سایر سکوها نیز خواهد شد، اگر همراهی و کمک روسای سایر قوا نبود نمیتوانستیم این کار را انجام دهیم. اینها نشان میدهد که اگر دست به دست دهیم، میتوان مشکلات را حل کرد، اما با دعوا هیچ کاری پیش نخواهد رفت.
پزشکیان بر اصل شایسته سالاری در دولت خود تأکید و اظهار داشت: معیار انتخاب ما برای مدیران، قومیت و یا دسته و جناح افراد نبوده است، بلکه تلاش کردیم در قالب کمیتهها افرادی را انتخاب کنیم که شایستگیهای علمی و مدیریتی داشته باشند؛ من نیامدهام که قوم و خویش و دسته و جناح خود را بر سر کار بیاورم و به دنبال انتفاع مالی هم نیستم. تمام تلاش من حل مشکلات کشور و کمک به مردم است.
رئیس جمهور به پتانسیلهای رشد کشور اشاره و تصریح کرد: هر گوشه از کشورمان پتانسیلهای بالایی برای رشد دارد، اما اینها بالفعل نشده و باید تلاش کنیم آنها را بالفعل کنیم. ما از همکاری هر کسی که بتواند در چارچوب سیاستهای کلی نظام و برنامه هفتم توسعه مشکلی از دوش این مردم بردارد و خدمتی به کشور کند استقبال میکنیم.
رئیس جمهور به مشکلات مطرح شده از سوی نمایندگان استان گلستان اشاره و خاطرنشان کرد: برای حل این مشکلات به استانداری اختیارات لازم داده میشود و نمایندگان هم کمک کنند که این مشکلات حل شود. دولت در حد مقدورات منابع لازم را هم دراختیار استان قرار خواهد داد.
در این جلسه که معاون امور مجلس رئیس جمهور، نماینده استان گلستان در مجلس خبرگان رهبری و استاندار گلستان نیز حضور داشتند، نمایندگان استان به بیان مسایل و مشکلات گلستان در محورهای «فقر و مشکلات شدید معیشتی مردم»، «تعداد پایین واحدهای صنعتی در استان»، «کمبود آب»، «تکمیل نشدن خط آهن گرگان – بجنورد – مشهد»، «لزوم لایروبی خلیج گرگان و رودخانه گرگانرود»، «وضعیت نامناسب دامداریهای استان» و «لزوم تقویت بازارچههای مرزی در اینچه برون» پرداختند.
نمایندگان استان گلستان همچنین ضمن رساندن سلام گرم آیتالله نورمفیدی به رئیس جمهور از دکتر پزشکیان برای سفر به استان گلستان دعوت کردند.
انتهای پیام/