به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ترحم بهزاد روز چهارشنبه در گردهمایی منطقه ای روسای ادارات کل بیابان منابع طبیعی و آبخیزداری استان های منطقه یک کشور در ساری با ذکر این نکته که وضعیت مراتع به لحاظ پوشش مناسب گیاهی مطلوب و مناسب نیست، افزود: ۵۶ درصد از وسعت عرصههای مرتعی کشور را مراتع کمتراکم و فقیر تشکیل میدهد.
وی با بیان این که مدیریت چرا و ورود و خروج دام در مراتع مهمترین کار برای حفظ عرصه منابع طبیعی است، ادامه داد: اگر کانون های گرد و غبار به درستی مدیریت و چالش های آن رفع نشود، حفاظت از مراتع بسیار سخت خواهد شد.
مدیرکل دفتر مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری به تغییرات اقلیمی و اهمیت اجرای طرح های مرتع داری اشاره کرد و توضیح داد: قرق مراتع نخستین راهکار برای مقابله با گرد و غبار داخلی است، مقوله ای که امسال سازمان منابع طبیعی طرح قرق مراتع را در ۱۶ استان کشور در دست اجرا دارد.
بهزاد، اجرای طرح گیاهان دارویی در مراتع، ممیزی مراتع، نظارت بر صدور پروانه چرای دام و لزوم اجرای صحیح مفاد آن را در حفظ عرصه های طبیعی کشور بسیار مهم و اساسی توصیف کرد و اظهار کرد: اجرای طرح مدیریت چرا و قرق شکنی مرتع یکی از موثرترین برنامه های اصلاح و احیا مراتع است که با مشارکت بهره برداران در اجرای آن سبب موفقیت بیشتر طرح می شود.
بهزاد به وجود ۱۸۹ هزار شتر در مناطق بیابانی کشور اشاره کرد و گفت: طبق برنامه ۱۰میلیون هکتار از مجموع حدود ۳۳ میلیون هکتار بیابان کشور به صورت ممیزی در حال اجرای طرح ساماندهی چرای شترها است.
وی گفت: پارسال باپیگیری های متعدد ۲۵۰ میلیارد ریال به صورت اسناد خرانه ای برای اجرای طرح های مرتعداری کشور اختصاص یافت که به نسبت هرینه های آن بسیار ناچیز بوده است.