به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سد چمشیر سال گذشته به بهره برداری رسید، بهره برداری فاز نخست آن ۵۵مگاوات به ظرفیت تولیدی برق کشور اضافه کرد.
بدنه سد چم شیر از نوع بتن Rcc بزرگترین طرح برق و آبی در کشور می باشد که با هدف ذخیره ۲.۳ میلیارد متر مکعب آب و بهبود کیفیت و کنترل سیلابها بر روی رودخانه زهره ساخته شده و تراز مخزن این سد از سطح دریا ۵۴۰ متر و این سد با هدف تولید ۴٨٠ گیگاوات ساعت انرژی برق آبی در سال احداث شده است.
۱۲۰ میلیون متر مکعب آب از سد چمشیر به کشاورزی و صنعت استان اختصاص یافته که با تحقق آن در آینده اثرات آن محدود به روستاهای نزدیک ساحل نخواهد بود و مجموع زمین های کشاورزی بهره مند از این سد را ۱۴۰ هزار هکتار است.
به گفته کارشناسان، بعد از آبگیری سد چم شیر، کیفیت آب رودخانه زهره نسبت به گذشته نیز بهتر شده بطوری که این امر مهم در رونق کشاورزی مناطق پاییندست سد نقش مهمی داشته است.
اولویت نخست وزارتخانه جهاد کشاورزی جذب سرمایهگذار، تسهیلگری صدور مجوزها و ایجاد جهش تولید در صید و صیادی و آبزیپروری است که یکی از این مجوزها هم طرح های پرورش ماهی در قفس در پشت محدوده سدهاست.
حفظ امنیت غذایی رکن اساسی موفقیت در عرصه سیاستهای اجرایی است و ملتی که در تامین غذا وابسته باشد، قادر نخواهد بود امنیتهای سیاسی و اقتصادی خود را حفظ کند.
شیلات نه تنها در کشاورزی که در اقتصاد کشور، حفظ امنیت غذایی، بیشترین فرصت و ظرفیت سرمایهگذاری در تولید، اشتغال، درآمدزایی، ارزآوری و توسعه صنایع را به همراه دارد.
ظرفیتهای بیبدیل شیلاتی و فرصتهای مدنظر در استان کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده است و هدفگذاری شده که تولید شیلات استان از ۲۲ هزار تن تا پایان سال به ۲۵ هزار تن افزایش یابد.
یکی از طرح های مهم برای توسعه شیلات استان اجرای طرح پرورش ماهی در قفس پنج هزار تنی است که ظرفیت سنجی لازم انجام شد اما با وجود پیگیری های انجام شده کار به خوبی پیش نرفت.
مدیر شیلات کهگیلویه و بویراحمد در این رابطه گفت: ظرفیت ویژه ای پشت سد چمشیر شناسایی شد که برآورد خودمان هشت هزار تن تولید است.
اسحاق رستمی افزود: تفاهم نامه همکاری طرح پنج هزار تنی ماهیان در قفس پشت محدوده سد چمشیر با سازمان اوقاف بسته شده است.
وی ادامه داد: همچنین پرورش ماهی در قفس را به ظرفیت سه هزار تن شرکت ساتراپ سازه قبول کرده است که این شرکت از شرکت های قدر در تولید ماهی در قفس در سطح کشور است.
مدیر شیلات کهگیلویه و بویراحمد عنوان کرد: برای این طرح موافقت اصولی سه هزار تن صادر شده است و مطابق درگاه مجوزها ۲ استعلام مورد نیاز دارد.
رستمی عنوان کرد: یکی از آن مربوط به آب منطقه ای و وزارت نیرو بوده و دیگری محیط زیست است که سازمان آب منطقه ای به شرکت آب و برق کشور مجری سد چمشیر، ارجاع داده است، اما هنوز جوابی مثبتی دریافت نکرده ایم.
وی ادامه داد: سازمان محیط زیست استان کهگیلویه و بویراحمد هم با اعلام اینکه هنوز آبگیری تکمیل نشده جواب مکاتبه را نداده و خودداری کرده است.
مدیر شیلات کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این قوانین دست و پاگیر این امر ممکن است سرمایه گذاران را از ادامه کار ناامید و منصرف کند و در دیگر استان ها و یا خارج از کشور به سرمایه گذاری بپردازند.
رستمی کرد: سال گذشته کشور گرجستان از شرکت ساترتاپ برای سرمایه گذاری در حوزه شیلات دعوت کرد و اگر مشکل پیش روی این طرح رفع نشود ممکن است در جای دیگری سرمایه گذاری کند.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، استان کهگیلویه و بویراحمد معروف به سرزمین رودخانه های خروشان با وجود تولید ۱۰ درصد از روان آب های کشور ،۵۷ رودخانه به طول یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر و۱۱ هزار کیلومتر آب راه ،دارای ظرفیت های خوبی در حوزه منابع آبی است و بشار، مارون و زهره از مهمترین رودخانه های استان کهگیلویه و بویراحمد هستند.
این سرزمین با در اختیار داشتن ۱۰ درصد منابع آبی و ۱۱ و نیم میلیارد مترمکعب روان آب زمینه را برای توسعه بخش شیلات به خوبی فراهم کرده طوری که در حال حاضر تولید سالیانه آبزیان در استان به مرز ۲۲ هزار تن رسیده است.
امسال ۴۹ موافقت اصولی به ظرفیت ۱۴۰۰ تن، ۱۸ پروانه تاسیس به ظرفیت ۵۲۰ تن و یک پروانه بهرهبرداری به ظرفیت ۲۰ تن در حوزه شیلات و آبزیان استان کهگیلویه و بویراحمد صادر شد.
در حال حاضر در استان سه مزرعه خاویاری فعال وجود دارد که بزرگترین آنها مزرعه خاویاری مروارید چهارمحال واقع در روستای ده شیخ است و گونههای اوزون برون، فیل ماهی، استرلیاد و سیبری را پرورش میدهد. همچنین این مجموعه مجوز تکثیر ۵۰۰ هزار قطعه را دارد.
کل مراکز پرورش ماهی خاویاری استان سالانه ظرفیت تولید تقریبا یک هزار و ۸۰ تن گوشت ماهی خاویاری را دارند.
پارسال در استان کهگیلویه و بویراحمد ۲۰۰ تن گوشت ماهی خاویاری تولید شد که بر این اساس در کشور رتبه چهارم قرار گرفت.
پارسال و امسال به سه طرح احداثی، چهار طرح تجهیزات تکمیلی و سه طرح راکد برای بازگشت به تولید تسهیلات داده شد.
سرانه مصرف آبزیان در جهان ۲۰/۲ کیلوگرم است که در ایران ۱۳/۸ گرم است.