به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، سید ستار هاشمی شامگاه چهارشنبه در دیدار با نماینده ولیفقیه در استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار کرد: اهمیت و ضرورت زیرساختهای ارتباطی در زندگی روزمره مردم تأکید کرد و گفت: نیازهایی که امروزه مردم در تمامی شئون زندگی خود دارند، بهویژه در زمینه ارتباطات، قابل انکار نیست.
وی به تأثیرات عمیق ارتباطات بر زندگی روزمره اشاره کرد و افزود: امروزه تصور زندگی بدون آب، برق، انرژی و ارتباطات غیرممکن است. در تعاملاتی که با نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی داریم، این موضوع به وضوح از زبان این عزیزان مطرح میشود. وقتی نمایندگان در حوزههای انتخابیه خود حضور پیدا میکنند، قبل از هر چیزی، مردم به سراغ موضوع ارتباطات میروند.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عنوان کرد: بهطور طبیعی، تلاش ما این خواهد بود که این توسعه و بهبود زیرساختهای ارتباطی را هم در سطح استان و هم در سطح کشور پیش ببریم، با توجه به تأکید مقام معظم رهبری بر عدالت در این زمینه.
هاشمی با اشاره به لزوم توسعه متوازن زیرساختهای ارتباطی، تصریح کرد: اگر به توسعه زیرساختهای ارتباطی توجه داریم، باید به شکلگیری محتوایی که متناسب با ذائقه، علایق و آموزههای دینی کشورمان باشد، کمک کنیم بنده باور دارم که این مهم باید بهصورت ویژه مورد توجه قرار گیرد.
ظرفیتهای بیبدیل تاریخی، دینی، اجتماعی و سیاسی ما در کشور وجود دارد که اگر بتوانیم این ظرفیتها را با امکانات موجود در شبکههای مجازی ترکیب کنیم و به محتوای قابل ارائه تبدیل کنیم، بدون تردید مخاطبان زیادی نهتنها در کشور بلکه در سطح جهانی خواهیم داشت.
هاشمی به اهمیت مدیریت فرصتها و تهدیدها در فضای مجازی پرداخت و گفت: بهصورت طبیعی، در همه عرصهها باید تلاش کنیم که از فرصتها حداکثر استفاده را ببریم و تهدیدها را به حداقل برسانیم. گاهی اوقات ما فضای مجازی را که به نوعی کوچکتر از فضای حقیقی زیست انسان نیست، صرفاً در حوزه فنی میدانیم و این نگاه به نظر من اشتباه است.
فضای مجازی ابعاد و اضلاع بسیاری دارد و باید بهطور جامع به آن نگاه کنیم. این فضا مانند کالبدی شهری است که نیاز به روحی دارد که زیست را امکانپذیر کند.
وزیر ارتباطات همچنین به دستاوردهای فناوری در کشور اشاره کرد و بیان کرد: اگر فناوری را به رسمیت بشناسیم و بر آن تسلط پیدا کنیم، میتوانیم آثار فاخر و ماندگاری را در جامعه و کشور خلق کنیم. تجربه زیست ما نشان میدهد که وقتی از ظرفیتهای فناوری بهخوبی استفاده کردهایم، این ظرفیتها به سرعت مخاطبان خود را پیدا کردهاند.
وی به مصادیق موفقیت در استفاده از ظرفیتهای داخلی اشاره کرد و گفت: امروزه مردم ما از بسترهای توزیع فیلم در کشور نظیر شبکه ملی اطلاعات بهرهبرداری میکنند. مصادیق موفقیت در این زمینه، مانند فیلیمو و نماوا، به واسطه انطباق با ذائقه مردم و محتوای تولید داخل، بسیار زیاد است. همچنین در حوزه حملونقل، ما از ظرفیت جوانان توانمند کشور استفاده میکنیم. این در حالی است که نمونههای خارجی نیز وجود دارد، اما ما توانستهایم از ظرفیتهای داخلی استفاده کنیم.
هاشمی افزود: دلیل موفقیت ما در این زمینه، ورود به موقع و موثق به عرصه فناوری است. البته باید به این نکته اشاره کنم که در برخی موارد ممکن است به دلیل عدم ورود به موقع، عقبافتادگیهایی داشته باشیم، اما باید تلاش کنیم که این عقبافتادگیها را جبران کنیم.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تأکید بر حمایت از توسعه محتوا در برنامههای پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی، گفت: ما بهطور جدی از توسعه محتوا حمایت خواهیم کرد. اگرچه حوزه فنی ممکن است با محتوا ارتباط نزدیکی نداشته باشد، اما از نظر حمایت، ما در این زمینه فعال خواهیم بود. کار در این راستا آغاز شده و با قدرت و قوت ادامه خواهد یافت. امیدواریم با همراهی حداکثری سران قوا و دعای خیر حضرتعالی و دلسوزان نظام، بتوانیم گامهای بلندی در راستای ارائه خدمات صادقانه به مردم عزیزمان برداریم.
نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد و امام جمعه یاسوج نیز گفت: اینترنت و ارتباطات در هر عرصهای با زندگی مردم عجین شدهاند و مشکلاتی که از طریق فضای مجازی به وجود میآید، باید مورد توجه قرار گیرد.
آیتالله سید نصیر حسینی افزود: شبکههای اجتماعی همچون فضای مجازی مشکلات زیادی را ایجاد کردهاند، علیرغم فرصتهای خوب، آسیبهایی مانند طلاق و عدم کنترل بر فرزندان به دلیل همین فضای مجازی به وجود آمده است.
وی با ابراز نگرانی از وضعیت آسیبهای اجتماعی در جامعه، تصریح کرد: وضعیت طلاق و فرزندآوری در حال حاضر نگرانکننده است و بسیاری از عوامل این مشکلات در فضای مجازی ریشه دارد. این فضا حتی به بیسوادی و کمسوادی فرزندان ما نیز دامن میزند.
آیتالله حسینی با تأکید بر لزوم نظارت بر محتواهای فضای مجازی، گفت: اگر بر محتواها نظارت نکنید، آسیبها بسیار خطرناک خواهد بود. دولت باید در کنار آزادی فضای مجازی، کنترلها را نیز افزایش دهد و شبکههای ملی را توسعه دهد و حمایت کند.