به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا جواد محمدی با اشاره به سفر به تاجیکستان و بازدید از دانشگاه ملی این کشور، دانشگاه علوم پزشکی ابن سینا، دانشگاه کشاورزی و آکادمی علوم تاجیکستان همچنین بازدید از آزمایشگاه ها و بیمارستان های دانشگاه های مذکور و دیدار و رایزنی با مقامات وزارت بهداشت تاجیکستان به همراه کمالالدین حقبین رئیس مرکز همکاریهای بینالمللی این پژوهشگاه اظهار داشت: این بازدید به دنبال دوره ای از تبادلات علمی محدود بین دو کشور از زمان توافقات اولیه در دهه ۱۹۹۰ با هدف تقویت پیوندهای علمی انجام شد.
وی افزود: طرفین در این بازدید و دیدار زمینه های همکاری در زمینه زیستفناوری را بررسی و برنامه های عملیاتی را برای احیای یادداشت های تفاهم قبلی برنامه ریزی کردند.
غربالگری سندرم داون و اجرای برنامههای مشترک در ژنتیک مولکولی
محمدی ادامه داد: در این راستا برنامه ریزی جامعی در این موسسه تحقیقاتی در حال انجام است تا بتوانیم در زمینه های غربالگری سندرم داون، دیستروفی عضلانی دوشن و فنیل کتونوری همچنین فناوری تولید دارو و کیت های تشخیصی مشارکت داشته باشیم.
رئیس پژوهشگاه ژنتیک اظهار داشت: قصد داریم در پروژه های کشاورزی مولکولی و مطالعات زیست محیطی، مانند غربالگری باکتری های گرمادوست در چشمه های آب گرم شرکت کنیم. همچنین در تلاش هستیم تا برنامه های مشترکی در زمینه ژنتیک مولکولی و زیست فناوری کشاورزی ایجاد کرده و تبادل اساتید و دانشجویان تحصیلات تکمیلی را در برنامه های مختلف برای تقویت روابط سازنده و مداوم تسهیل کنیم.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری مهمترین مرکز تحقیقاتی زیر نظر وزارت علوم و فعال در زمینه مهندسی ژنتیک و زیستفناوری به عنوان یک موسسه پژوهشی و برای انجام تحقیقات علمیصنعتی و بهویژه کاربردی، بر اساس مصوبه شورای گسترش آموزش عالی در سال ۶۶ تاسیس شد تا جهت نیل به اهدافی همچون تحقیقات در زمینه های مختلف علوم زیستی، پزشکی، کشاورزی، دارویی و زیستفناوری گام بردارد و آموزش و تربیت متخصصان و محققان دانشگاه های کشور را به عهده گیرد. گروه ها نیز اولویت های خاص خود را بر مبنای تخصص، امکانات و نیازهای جامعه تعریف می کنند.
ین پژوهشگاه واقع در کیلومتر ۱۵ جاده قدیم کرج و شهرک علم و فناوری پژوهش از سه پژوهشکده زیست فناوری کشاورزی، زیست فناوری پزشکی و زیست فناوری صنعت و محیط زیست تشکیل شده است که هر کدام از این پژوهشکده ها نیز دارای سه گروه پژوهشی هستند. گروه ها نیز اولویت های خاص خود را بر مبنای تخصص، امکانات و نیازهای جامعه تعریف می کنند.
همچنین ۱۵۷ دانشجوی دکتری، ۷۰ دانشجوی کارشناسی ارشد و حدود ۱۲۰ دانشجوی مهمان دکتری و ارشد در این پژوهشگاه مشغعول به تحصیل هستند. پژوهشگاه در ارتباط با نهاد رسمی مرکز بینالمللی مهندسی ژنتیک و زیستفناوری/ ICGEB سازمان ملل متحد است.