به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، حامد قادرزاده عصر چهارشنبه در نشست علمی مقاومت و تحولات منطقه در دانشگاه کردستان، با اشاره به اینکه بالاترین دشمن انسان جهل است، اظهار کرد: همه ما به عنوان انسان از یک نفس واحد نشات گرفتهایم و باید در جهت کمال با هم باشیم اما نفس طغیانگر ما باعث میشود فکر کنیم از دیگران برتر بوده و حق تجاوز را برای خود مسلم بدانیم، همان کاری که کشورهای غربی از جمله آمریکا در خاورمیانه انجام می دهند.
وی افزود: آنچه در حق خاورمیانه صورت میگیرد، حاصل جهلی است که دشمنان به آن دچار شدهاند و در نتیجه آن آرامش را از مردمان این منطقه سلب کردهاند.
رئیس دانشگاه کردستان ثروت طبیعی و انسانی ایران اسلامی را عاملی برای رشک بردن دشمنان و تلاش آنها برای دستیابی به این ثروت دانست و گفت: مورد هجمه بودن ایران به عنوان کشوری ثروتمند امری طبیعی است.
قادرزاده با بیان اینکه تحولات منطقه را به دلایلی باید بیش از پیش مورد توجه قرار داد، ادامه داد: مهمترین دلیل این است که امروزه رسانهها تحلیلهای متفاوتی را با اغراض خاص بویژه به نوجوانان و جوانان ارائه میدهند و طبق فرموده رهبری نباید نسبت به آنها بی تفاوت باشیم.
قدرت اراده و ایمان مانع شکست محور مقاومت است
رحمان حریری از اساتید دانشگاه نیز در این نشست دیدگاه مکاتب مختلف در رابطه با امنیت را مورد بررسی قرار داد و گفت: برخی پروندهها توسط غرب و به طور عمد علیه ایران امنیتی میشوند که از آن جمله میتوان به پرونده هستهای، سوریه، حزب الله و حوثیها اشاره کرد که هدف از آن فراهم کردن امکان بحران سازی است.
وی افزود: مکتب سازه انگاری معتقد است جنگ کنونی منطقه جنگ هویتی و ایدئولوژیک است اما رئالیستها معتقدند از اوایل بین النهرین این جنگها بوده و هست و این جنگ را ژئوپولتیک میدانند.
این استاد دانشگاه دیدگاه آنارشیستها و سایر مکاتب را در این باره مورد بررسی قرار داد و بیان کرد: نظریات غالب روابط بین الملل معتقد است باید خوداکتفایی، خوداتکایی و بازدارندگی داشته باشیم تا زنده بمانیم که عملیاتهای وعده صادق ایران در این قالب جای میگیرند.
وی به عوامل موثر بر ایجاد وضعیت کنونی غزه اشاره کرد و یادآور شد: تا وقتی که قدرت اراده و ایمان در محور مقاومت وجود داشته باشد، همچون جوانه سبز میشویم و کشتار جوانان و کودکان نمیتواند شکست این محور را رقم بزند.
در ادامه نیز فریبرز پیرو از دیگر اساتید دانشگاه به دلایل سقوط رژیم بشار اسد پرداخت و اظهار کرد: اوضاع سیاسی و اجتماعی سوریه در سالهای اخیر، مانند سوریه قبل از ۲۰۱۱ نبود و از نظر اجتماعی در درون در حال فروپاشی بود.
وی افزود: در زمان داعش به خواسته مردم سوریه، نیروهای مستشاری ایران از سوریه حمایت کردند و به نحو احسن و با ابهت جمهوری اسلامی به شکست داعش منجر شد.
به گفته این استاد دانشگاه پس از داعش پیشنهادات زیادی به اسد شد اما او اصلاحات سیاسی را نپذیرفت که علت آن هم تامین خوراک وی از جاهای دیگر بود.
پیرو اضافه کرد: نگاه اسد به مقاومت در سالهای اخیر نگاهی ابتر و متفاوت از نگاه جمهوری اسلامی بود و همین موارد و همچنین شرایط اقتصادی نامناسب و عدم انسجام زمینههای تضعیف و در پی آن سقوط رژیم را رقم زد.