به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، استاندار و مجمع نمایندگان استان سمنان شامگاه دوشنبه دهم دی ۱۴۰۳ با رییس جمهور دیدار کردند.
در این نشست که شهرام دبیری معاون امور مجلس رییس جمهور نیز حاضر بود، علاوه بر طرح مسائل اساسی استان سمنان از سوی کولیوند استاندار، عباس گلرو نماینده سمنان، مهدیشهر و سرخه، احمد عجم نماینده شاهرود و میامی، علی اصغر علیزاده نماینده دامغان و یاسر عربی نماینده گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی نیز مباحث حوزه انتخابیه خود را بیان کردند.
مهمترین مطالبهها در دیدار با رییس جمهور
استاندار سمنان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: چهار مساله اساسی شامل آب با راهکار کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت، راه، بهداشت و درمان و توسعه انرژی خورشیدی در استان سمنان طی دیدار با رییسجمهور پیگیری شد.
کولیوند افزود: تامین آب موضوع مهم در بخش آشامیدنی، کشاورزی، صنعت و فضای سبز است که راهکارهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت پیگیری شد.
وی ادامه داد: تمامی طرحهای در دست ساخت در بخش راه فعال است، اما از رییس جمهور درخواست شد در تامین اعتبار برای تکمیل طرح آزادراه حرم تا حرم نگاه ویژه شود.
ضرورت تامین اعتبار برای ۲۳ طرح بهداشت و درمان
استاندار سمنان گفت: تامین اعتبار برای تکمیل ۲۳ طرح در دست اقدام حوزه بهداشت و درمان و استقرار پزشکان متخصص در نقاط مختلف این استان از موارد پیگیری شده در دیدار با رییس جمهور بود.
شهرستانهای سمنان، مهدیشهر، سرخه، دامغان، آرادان و گرمسار زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان و از سوی دیگر شهرستانهای شاهرود و میامی نیز زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی شاهرود هستند.
استان پهناور سمنان با توجه به تنوع اقلیمی، موقعیت جغرافیایی و قرارگیری در مسیر زائران امام رضا(ع) سالانه پذیرای ۲۰ میلیون مسافر و گردشگر است و با این حجم از جامعه هدف خدماتگیرنده با چالش بزرگ کمبود پزشک متخصص مواجه است و استاندار سمنان کمبود نیروی متخصص به عنوان مطالبه مردمی در حضور رییس جمهور پیگیری کرد.
توسعه استفاده از انرژی خورشیدی در سمنان
کولیوند اظهار کرد: ظرفیت فعلی تولید برق از منبع انرژی خورشیدی در سمنان ۳۵ مگاوات است و برای تولید ۵۲۵ مگاوات برق خورشیدی مجوز صادر شد، اما در دیدار با رییس جمهور سقف مجاز این استان در تولید انرژی خورشیدی پیگیری شد.
وی بیان کرد: عباس علیآبادی وزیر نیرو نیز سقف تولید برق از انرژی خورشیدی به ظرفیت ۲ هزار و ۴۰۰ مگاوات در سمنان پذیرفت و بر این اساس مقرر شد متناسب با سقف تامین زمین و سرمایهگذار پیگیری شود.
استاندار سمنان با اشاره به موافقت رییس جمهور در تفویض اختیار در چارچوب قانون به استاندار گفت: طبق دستور رییس جمهور مقرر شد تا اختیارات استاندار استخراج و اختیارات مورد نیاز شناسایی و طی مدت پنج روز آینده به رییس جمهور برای تفویض اختیار در چارچوب قانون اعلام شود.
سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود.
این خطه از جانب شمال به استانهای خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استانهای خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استانهای تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.