به گزارش روز چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا، سی ان ان افزود: علا الشاویش دختر فلسطینی درحالی که پای برهنه با ظرف خالی در دست در یک منطقه توزیع آب آشامیدنی پرازدحام در مرکز غزه ایستاده است، از هوای زمستانی نگران است و در جستجوی آب سالم برای خانوادهاش است.
خانواده علا پس از آواره شدن در بمباران های شدید رژیم اسرائیل در شهر غزه، اکنون در یک چادر موقت در دیر البلح زندگی می کنند اما سرپناه جدید آنها نیز خطرات مرگبار خود را دارد.
علا در حالی که تلاش می کند جلوی اشک هایش را بگیرد می گوید: ما داریم از سرما می میریم. این زندگی نیست، ما زندگی نمی کنیم. هر روز آرزو می کنم که بمیریم تا از این زندگی خلاص شوم.
چندین فلسطینی و دستکم ۵ نوزاد فلسطینی در روزهای اخیر به دلیل برودت هوا جان خود را از دست داده اند و آژانس امدادرسانی آوارگان فلسطینی، اونروا، روز سه شنبه هشدار داد که کودکان بیشتری در روزهای آینده بر اثر سرمای هوا احتمالا جان خواهند باخت.
گزارش وزارت بهداشت فلسطین نشان می دهد که نوزادانی که در اثر هیوترمی یا افت دمای بدن جان خود را از دست داده اند همگی زیر یک ماه سن داشتند. مقام های بهداشتی فلسطین اعلام کرده اند که یک کودک دو ساله نیز در روزهای اخیر بر اثر سرمای جان خود را از دست داده است.
یحیی البتران پدر نوزاد ۵ روزه فلسطینی که روز جمعه درگذشت، گفت: «مرگ فرزندم را جلوی چشم خود دیدم».
او در حالی که بدن بیجان نوزادش را در بیمارستان در آغوش گرفته بود افزود: «او از سرما مرُد، یخ زد».
سرمای هوا نه تنها جان کودکان فلسطینی را می گیرد بلکه روز جمعه وزارت بهداشت غزه اعلام کرد جسد یک پرستار را در چادر خود در المواسی به دلیل سرمای شدید پیدا کرده است.
در چند روز گذشته علاوه بر سرمای شدید، بارش باران باعث سیل و آب گرفتگی در چادرهای آوارگان فلسطینی در سراسر غزه شده است.
مقامات سازمان دفاع مدنی غزه که یکی از نهادهای اصلی سرویس امنیتی فلسطین است، به تازگی گفتند صدها تماس را در روزهای دوشنبه و سه شنبه از خانواده های آوارگان فلسطینی دریافت کردند که از جاری شدن سیل در چادرهای خود در المواسی، رفح، دیر البلح و مرکز غزه حکایت دارد.
دفاع مدنی غزه همچنین گفته که بیش از هزار و ۵۰۰ چادر با بیش از ۳۰ سانتی متر آب باران غرق در آب شده اند و به دارایی های ناچیز مردم آسیب وارد شده و پتو و ملحفه ها خیس شده اند. صدها چادر دیگر نیز در اثر باران آسیب دیده اند.
ویدئویی که سی ان ان روز سه شنبه از دیر البلح تهیه کرد، حوضچه های آب در بین چادرها را نشان می دهد و کودکان و بزرگسالان در حال پارو کردن گل و لای هستند. تشک ها، فرش ها و لباس های داخل چادرهای پارچه ای و نایلونی خیس آب هستند.
«کوگات» آژانس صهیونیستی که بر انتقال محموله های کمک رسانی به غزه نظارت دارد مدعیست که هفته گذشته یک هزار و ۲۹۰ کامیون کمک های بشردوستانه وارد غزه شدند. اما این میزان بسیار پایین تر از حد میانگین عبور ۵۰۰ کامیونی است که تا قبل از جنگ ۷ اکتبر وارد این منطقه می شدند.
سی ان ان نوشت: سالم ابو عمره از جمله غیرنظامیان فلسطینی است که بار سنگین سرما و کمبود غذا را در غزه تحمل می کند. او می گوید خانواده اش در چادرهای موقت در دیر البلح «برای بقا تلاش می کنند».
این فلسطینی همچنین گفت: ما از باران رنج می بریم و دچار سیل شده ایم. من سه فرزند دارم که شب ها در این هوای سرد در چادرهایمان می لرزند. آنها به لباس، چادر و سرپناه های مناسب که بتوان در آنها زندگی کرد، نیاز دارند.