دوستداران حیات وحش از تغذیه دستی وحوش پرهیز کنند

دوستداران حیات وحش از تغذیه دستی وحوش پرهیز کنند

عباسعلی خسروی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: خیران حوزه طبیعت و علاقه‌مندان به محیط زیست در صورت تمایل به همکاری و حمایت از حیات وحش در فصل سرما، با اداره حفاظت محیط زیست ارتباط بگیرند تا اگر قرار است اقدامی در این خصوص انجام شود، با هماهنگی کارشناسان این اداره صورت گیرد.

وی افزود: بارش برف و نزولات آسمانی و کاهش شدید دمای هوا در این شهرستان، به ویژه در مناطق مرتفع، زیستگاه‌ها و مناطق حفاظت شده احتمال نزدیک شدن حیات وحش به سکونتگاه‌های انسانی را برای فرار از سرما و تامین غذا افزایش داده است.

رییس اداره حفاظت محیط زیست جغتای تاکید کرد: از سوی دیگر پسماندهای غذایی از عوامل اصلی جذب گونه‌های جانوری به سمت مناطق شهری و روستایی است و یکی از راهکارهای اصلی برای جلوگیری از ورود حیوانات به حریم شهرها و روستاها، خارج کردن مواد غذایی از دسترس حیوانات و مدیریت صحیح زباله‌ها و سایت‌های دفع پسماند در حاشیه شهرها و روستاها است.

خسروی اضافه کرد: متاسفانه مدیریت پسماند در بسیاری از مناطق روستایی ضعیف است و رهاسازی پسماندهای حاوی مواد غذایی در اطراف سکونتگاه‌های انسانی، موجب کشاندن حیوانات به داخل حریم روستاها می‌شود که علاوه بر احتمال بروز مشکل برای روستاییان، باعث تغییر در عادت رفتاری گونه‌های جانوری می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: از عموم شهروندان انتظار می رود از ورود به مناطق بکر و حفاظت شده خودداری کرده و هنگام مشاهده حیوانات وحشی، همیشه فاصله ایمن خود را با آنان حفظ کرده و هرگز به آن‌ها نزدیک نشوند.

رییس حفاظت محیط زیست جغتای یادآور شد: شهروندان در صورت مشاهده حیوانات وحشی و یا آسیب دیده، مورد را از طریق شمار تلفن های ۴۵۶۲۱۲۵۳، همراه ۰۹۱۵۸۰۰۵۲۵۶ به اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جغتای و یا سامانه گویای ۱۵۴۰ محیط زیست اطلاع دهند تا اقدامات مقتضی در خصوص رسیدگی به این گونه های جانوری صورت گیرد.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، حمله یک قلاده شغال به یکی از روستاهای بخش «هلالی» شهرستان جغتای در چند روز اخیر به گزش و آسیب دیدگی چهار نفر از اهالی این روستا منجر شده بود.

منطقه حفاظت شده «ریوند» در محدوده شهرستان‌های سبزوار، جغتای، جوین و داورزن با وسعت ۷۵ هزار و ۱۰۸ هکتار با سیمای طبیعی برخوردار از کوهستان، دشت و تپه ماهور، یکی از زیستگاه‌های ارزشمند حیات وحش در غرب خراسان رضوی به شمار می‌ رود.

مرکز شهرستان ۴۸ هزار نفری جغتای در ۳۵۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.

حتما ببینید

برف و باران در خراسان‌رضوی شدت می‌گیرد/ بارندگی در مشهد

برف و باران در خراسان‌رضوی شدت می‌گیرد/ بارندگی در مشهد

محمد الهی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار آباجان به نقل از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *