به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، یک دادگاه نظامی تجدیدنظر در آمریکا حکم داد که ممکن است توافقات پیش از محاکمه درباره مردی که به مغز متفکر حمله تروریستی ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ متهم شده و دو همدست دیگر وی، صورت گیرد.
دادگاه در حالی این حکم را داد که پیشتر لوید آستین وزیر دفاع آمریکا اقدام به بی اعتبار کردن این توافقات کرده بود. آستین در ماه اوت ۲۰۲۴، توافقات مصالحه پیش از محاکمه ای را که پنتاگون با این سه متهم از جمله خالد شیخ محمد متهم اصلی پرونده امضا کرده بود، فسخ کرد.
آستین، از خانم سوزان اسکالیر که مسئول نظارت بر دادگاه جنگی گوانتاناموی پنتاگون است، برای ورود به روند توافقات پیش از محاکمه در این پرونده سلب صلاحیت کرد و خود مسولیت آن را پذیرفت.
آستین در یادداشتی نوشت: من با استفاده از اختیاراتم به سرعت، توافقات پیش از محاکمه با این سه متهم را باطل می کنم.
براساس توافق صورت گرفته پیش از محاکمه،این سه نفر پذیرفته بودند که به جرم خود اعتراف کنند و در ازای آن، حکم اعدامشان به حبس ابد تبدیل شود.
پیش از آن وزارت دادگستری اعلام کرد با خالد شیخ محمد و دو همدست دیگر وی به نام های ولید محمد صالح مبارک بن آتش و مصطفی احمد آدم الحساوی به توافق رسیده که در ازای پذیرفتن جرمشان، حکم اعدام تبدیل به حبس ابد شود.
این در حالی است که بسیاری از جمهوری خواهان آمریکایی از جمله مایک جانسون رئیس مجلس نمایندگان آمریکا و رهبر اقلیت سنا سناتور میچ مک کانل این توافق را به شدت مورد انتقاد قرار داده بودند. همچنین برخی خانواده های قربانیان حادثه و آتش نشانان شهر نیویورک این توافق را به شدت محکوم کردند.
از این رو، در ماه نوامبر یک دادگاه نظامی در آمریکا حکم داد که آستین در فسخ قراردادهای پیش از محاکمه دیر اقدام کرده و این توافقات همچنان معتبر هستند. روز گذشته نیز یک دادگاه تجدیدنظر نظامی این حکم را تایید کرد.
برخی منتقدان معتقدند که این توافق مانع از آن می شود که عموم مردم به راستی بدانند که در این ۲۳ سال چه اتفاقی در این پرونده افتاده است. جمهوری خواهان تیر انتقاد خود را به سمت جو بایدن و معاونش کامالا هریس گرفتهاند. در حالی که کاخ سفید اعلام کرده بایدن هیچ نقشی در این مذاکرات پیش از محاکمه نداشته است.
براساس این گزارش، محمد سرشناس ترین زندانی زندان گوانتانامو بود. زندانی که در سال ۲۰۰۲ و پس از حمله به برج های دوقلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، توسط جورج بوش رئیس جمهور سابق آمریکا برای نگه داری مظنونان خارجی حملات تروریستی راه اندازی شد.
وی مغز متفکر عملیات ربودن هواپیمای مسافربری و برخورد آن به برج های دو قلوی مرکز تجارت جهانی در نیویورک در ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ و کشته شدن حدود ۳ هزار نفر در خاک آمریکا و عامل آغازکننده دو دهه جنگ آمریکا در افغانستان است.
انتهای پیام/