به گزارش خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم از زنجان، اکبر باقری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: هم اکنون چهار سد در استان شامل سدهای تهم، تالوار، کینه ورس و گلابر در حال بهره برداری است.
وی ادامه داد: سدهای مشمپا، بلوبین و مراش هم از سدهای مهم در دست ساخت در استان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای زنجان گفت: از هفت دشت استان، پنج دشت در وضعیت بحران آبی قرار دارد که مجموع مساحت آنها ۶۵ درصد کل دشتهای استان را شامل میشود.
وی افزود: به غیر از دشتهای طارم و ماهنشان، دشتهای زنجانرود، سجاسرود، ابهر، قیدار و زرین آباد جزو دشتهای با وضعیت بحرانی استان هستند.
باقری اذعان کرد: در برخی دشتها مثل ابهر سالانه تا ۲ متر افت منابع زیرزمینی را داریم.
وی ادامه داد: افت سطح آبهای زیرزمینی در استان نشان دهنده اهمیت توجه به امر مهم و ضروری صرفهجویی و مصرف بهینه آب است چراکه با برداشتهای بی رویه از این منابع، سطح آب سفرههای زیرزمینی استان افت پیدا میکند.
این مسئول با بیان اینکه میانگین سالانه نزولات جوی در استان زنجان حدود ۳۱۵ میلیمتر است، افزود: متوسط سالانه حجم نزولات جوی در استان نیز حدود ۷ میلیارد متر مکعب و متوسط سالانه تبخیر و تعریق هم ۵ میلیارد متر مکعب برآورده شده است.
وی اظهار کرد: حجم کل منابع آب تجدید شونده استان هم یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون متر مکعب است.
باقری گفت: هم اکنون ۸۰ درصد آب شرب مناطق مختلف استان با اتکا بر منابع آبهای زیرزمینی تامین میشود که با تکمیل سدهای در دست ساخت، این وابستگی به ۵۰ درصد کاهش مییابد.
انتهای پیام/