مرزهای آذربایجان غربی؛ یک گام رو به جلو برای رسیدن به هدفی دوردست

مرزهای آذربایجان غربی؛ یک گام رو به جلو برای رسیدن به هدفی دوردست

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، جمهوری اسلامی ایران دارای ۱۶ استان مرزی است که در این بین، آذربایجان غربی به علت قرارگرفتن در موقعیتی بسیار قابل توجه و تبدیل شدن به دروازه اروپا، جایگاهی متمایز نسبت به ۱۵ استان دیگر دارد.

آذربایجان غربی در شهرستان های جنوبی خود، با اقلیم کردستان عراق نزدیک به ۲۶۵ کیلومتر مرز دارد که امتداد آن به مرزهای ۵۶۰ کیلومتری این استان با چهار استان شرق ترکیه می رسد؛ همچنین شمال این استان با جمهوری خودمهتار نخجوان هم مرز است.

در این پهنه ۹۶۷ کیلومتری، پنج پایانه رسمی و یک پایانه غیررسمی، یک منطقه آزاد فعال و ۲ منطقه ویژه اقتصادی غیرفعال وجود دارد که همین اسامی می توانند ظرفیت مرزی استان را نشان دهند.

البته که یک شهرک مشترک سرمایه گذاری با کشور ترکیه نیز، توافق ۲ کشور بوده که البته در طول سالیان گذشته هیچ قدمی برای اجرایی شدن این توافق برداشته نشده است.

با روی کارآمدن دولت وفاق ملی و حضور رضا رحمانی در مسند مدیریت ارشد آذربایجان غربی، نگاه ویژه ای به توسعه مرزهای این استان ایجاد شده که می توان با توجه به این موضوع، زمینه توسعه همه جانبه این استان را فراهم کرد.

زیرساخت‌های مرزی مبنای توسعه اقتصادی آذربایجان‌غربی

استاندار آذربایجان‌غربی در یکی از نخستین اظهارنظرهای خود در خصوص استان با اشاره به مزیت قابل توجه استان در حوزه مرز و تجارت های مرزی گفت: احداث و تکمیل زیرساخت های این بخش، مبنای توسعه اقتصادی استان است که باید در این باره، همه توان خود را به کار بگیریم.

رضا رحمانی افزود: مرز مهمترین مزیت آذربایجان غربی است که نباید از کنار آن به راحتی گذشت.

وی اضافه کرد: به طور مثال محور ایواوغلی – گیت منطقه آزاد که بزرگراه ایران به اروپا محسوب می‌شود، شرایط قابل قبولی ندارد و نیازمند تحول در این بخش هستیم.

وی ادامه داد: نیازمند یک کار جهادی و فوق العاده در زمینه توسعه زیرساخت های مرزی در آذربایجان غربی هستیم چرا که شرایط ما فوق العاده خوب است و کشورهای همسایه هم از جمله ترکیه موافق گسترش و بهره برداری از پتانسیلهای مرزی بخصوص محور خوی، قطور و رازی هستند.

استاندار آذربایجان غرب با بیان اینکه همت و جدیت مدیران در حوزه های مربوطه از نیازهایی است که مسیر توسعه را هموار می‌کند، اضافه کرد: در مرز سرو هم یک فعالیتهای تخصصی باید انجام شود و از فرصت‌های بالقوه موجود استفاده و زندگی مردم منطقه باید با این اقدامات متحول شود.

البته گام های خوبی در این خصوص برداشته شده و با تمهیدات ویژه ای وضعیت تجارت مرزهای استان در حد خوبی به نظر می رسد.

صادرات ۲ میلیون و ۳۸۳ هزار تنی از گمرکات آذربایجان غربی

با توجه به اینکه آذربایجان غربی با دارابودن ۹ گمرک ازجمله استان های با بیشترین گمرکات به شمار می رود، فعالیت این نهادهای اقتصادی نیز بسیار گسترده بوده است.

به گفته ناظر گمرکات آذربایجان غربی، در ۹ ماهه امسال شاهد صادرات ۲ میلیون و ۳۸۳ هزار تنی از گمرکات استان بودیم.

خالد جنگجو افزود: ارزش اقلام صادراتی آذربایجان غربی در این مدت به یک میلیارد و ۳۸۶ میلیون دلار رسید که رقمی قابل توجه به شمار می رود.

وی اضافه کرد: میزان صادرات ۹ ماهه امسال نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد افزایش یافته که این افزایش در بخش ارزش صادرات به ۶۳ درصد می رسد.

وی اظهار کرد: در این مدت همچنین ۲ میلیون و ۶۶۰ هزار تن ترانزیت ورودی و خروجی در گمرکات آذربایجان غربی داشتیم که ارزش آن به بیش از هفت میلیارد دلار می رسید.

ناظر گمرکات آذربایجان غربی ادامه داد: میزان ترانزیت صورت گرفته از گمرکات آذربایجان غربی در ۹ ماهه امسال ۱۰ درصد بیشتر از سال گذشته بود.

صادرات ۱.۴ میلیون تنی از مرز تمرچین به شمال عراق

مدیرکل گمرک تمرچین پیرانشهر گفت: امسال یک میلیون و ۴۰۰ هزار تُن انواع کالاها به ارزش بیش از ۵۷۰ میلیون دلار از این گمرک صادر شد.

علی اکبر اشرفی افزود: همچنین امسال در مجموع یک میلیون و ۱۱۰ هزار تن کالا از این مرز ترانزیت شده که در مقایسه با سال قبل ۱۲۰ درصد افزایش یافته است.

وی اضافه کرد: مشتقات نفتی، خودرو سواری، مواد شیمیایی و غلات اقلام ترانزیت شده و مصالح ساختمانی از جمله کاشی و سرامیک، خاک معدنی، آهن آلات و مقطوعات فولادی، میوه و تره‌بار از اقلام صادراتی به شمار می رود.

مدیرکل گمرک تمرچین پیرانشهر با اشاره به افزایش ۴۶ درصدی درآمد حاصل از این گمرک افزود: امسال درآمد حاصل از فعالیت گمرک به چهار هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال رسیده است.

اشرفی در خصوص تردد مسافر از این پایانه مرزی تمرچین گفت: امسال به طور میانگین روزانه سه هزار و ۴۰۰ مسافر از این پایانه مرزی به سمت کشور عراق و برعکس تردد کردند که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل، ۳۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

وی با اشاره به اینکه گمرک تمرچین در بحث صادرات رتبه نخست آذربایجان غربی و در بحث ترانزیت بعد از رازی در جایگاه دوم استان قرار دارد، افزود: امسال به طور میانگین روزانه ۸۲۰ دستگاه کامیون، ۱۴ دستگاه اتوبوس و ۵۶ دستگاه خودرو سواری از این گمرک تردد کردند که این امر نشان از اهمیت و میزان تردد مسافر را در گمرک تمرچین نشان می‌دهد.

تردد میانگین ۱۶ هزار نفر در روز از مرزهای آذربایجان غربی

طبق آمار ارائه شده از سوی گمرک آذربایجان غربی، در سال جاری به طور متوسط روزانه حدود ۱۶ هزار نفر از مرزهای استان تردد داشته اند.

در ۹ ماهه امسال در مجموع چهار میلیون و ۴۰۰ هزار نفر از مرزها تردد داشته اند که نسبت به سال گذشته ۲۳ درصد افزایش داشته است.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، همه این آمار افزایشی نشان دهنده بهبود وضعیت مرزهای استان بوده ولی با توجه به نیازهای زیرساختی که در مرز های آذربایجان غربی وجود دارد و مورد تاکید استاندار جدید نیز به شمار می رود، هنوز با وضعیت آرمانی در این خصوص فاصله داریم و باید کارهای بیشتر و بهتری انجام شود.

حتما ببینید

سردار سلیمانی یادمان عدالت‌خواهی و عشق به وطن

سردار سلیمانی یادمان عدالت‌خواهی و عشق به وطن

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، او سایه بود؛ سایه امنیت و آرامش برای …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *