سهم ایران از بازار ۸ تریلیون دلاری صنعت حلال جهان کمتر از یک دهم درصد است

سهم ایران از بازار ۸ تریلیون دلاری صنعت حلال جهان کمتر از یک دهم درصد است

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، علی چگینی روز سه‌شنبه در آیین افتتاح دومین نشست تخصصی صنعت حلال در نمایشگاه بین المللی اصفهان افزود: ارزش بازار محصولات حلال در جهان به حدود هشت تریلیون دلار رسیده و بر اساس پیش بینی‌ها تا پنج سال آینده این رقم به مرز ۱۲ تریلیون دلار نیز خواهد رسید.

مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه خاطرنشان کرد: سودآوری بازار بین‌المللی غذای حلال در سال‌های اخیر ۶۵ درصد از کل تجارت حلال را به میدان وسیعی برای کشورهای جهان تبدیل کرده و نه‌تنها کشورهای مسلمان بلکه سایر قدرت‌ها هم برای کسب سهمی از این بازار برنامه‌ریزی می‌کنند.
وی اضافه کرد: کل درآمدهای بازار غذای حلال از سال ۲۰۲۴ تا سال ۲۰۳۰ با نرخ رشد مرکب سالانه ۱۰.۵ درصد در حال رشد خواهد بود.

چگینی خاطرنشان کرد: غذای حلال ۲۰ درصد تجارت جهانی را در بین تمام محصولات غذایی به خود اختصاص داده است.
وی بیان کرد: بر اساس داده‌های آماری، حوزه آسیا و اقیانوسیه بدلیل برخورداری از جمعیت گسترده در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است و سیاستگذاری هدفمند، منافع قابل توجهی جهانی را نصیب تولیدکنندگان اینگونه محصولات خواهد کرد.
مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه افزود: قاره آسیا بعنوان بزرگترین دایره جمعیتی مسلمان ۶۳.۳ درصد از بازار مصرف حلال را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: موضوع صنعت حلال به کالاهای مصرفی محدود نمی‌شود و سبک حلال یک روش زندگی است که همه موضوعات اعم از تفریح، گردشگری، پزشکی، دارو، صنعت و دیگر حوزه‌ها را دربرمی‌گیرد و چشم‌انداز بسیار مهمی را پیش روی تولیدکنندگان و صادرکنندگان قرار می‌دهد.
چگینی تصریح کرد: امروز موضوع کالاهای حلال از مرز مسلمانان و کشورهای مسلمان فراتر رفته و به یک موضوع جهانی تبدیل شده است.

به گفته وی، این موضوع شعار بین‌المللی دنیای اسلام است و این نشست فرصت مناسبی را برای تعامل و هم‌افزایی در این زمینه فراهم ساخته است.

چگینی تاکید کرد: ورود به بازارهای جهانی صنعت حلال بویژه در حوزه آسیا، فرصت مغتنمی برای خنثی‌سازی تحریم‌ها علیه کشورمان محسوب می‌شود.
مدیرکل دیپلماسی اقتصاد مقاومتی وزارت امور خارجه با بیان اینکه ین وزارتخانه پیشتاز نقش دادن به بخش خصوصی در حوزه صنعت حلال است، اظهار کرد: بخش خصوصی موتور محرکه و پیشران صنعت، تجارت و اقتصاد حلال محسوب می‌شود.
وی تصریح کرد: بسیاری از قوانین و مقررات نیاز به بازبینی دارد تا بتوانیم به بخش خصوصی کمک کنیم که در این زمینه فعال‌تر عمل کند.
چگینی با بیان اینکه دولت‌ها بیش از پیش به استفاده از نشان حلال در محصولات تولیدی خود واقف شده‌اند، خاطرنشان کرد: برند و نشان حلال در کشور ترکیه با استانبول عجین شده است و در ایران هم باید این برند و نشان با نام اصفهان حفظ شود.

سهم ایران از بازار ۸ تریلیون دلاری صنعت حلال جهان کمتر از یک دهم درصد است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، دومین نشست تخصصی صنعت حلال به همت شرکت نمایشگاه بین‌المللی استان با هدف آشنایی فعالان اقتصادی با رویکردهای بین‌المللی و تبیین سیاست‌ها و راهبردهای عملی در مسیر افزایش سهم کشورهای مسلمان از جمله ایران از این صنعت پول ساز، در حاشیه نمایشگاه مواد غذایی و بسته‌بندی اصفهان برگزار شد.
این نشست با حضور و سخنرانی صاحبنظران داخلی و خارجی در سالن همایش مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی استان اصفهان برگزار شد.

حتما ببینید

استاندار اصفهان: آثار هنرمندان منبعی برای درک تحولات فرهنگی و اجتماعی است

استاندار اصفهان: آثار هنرمندان منبعی برای درک تحولات فرهنگی و اجتماعی است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از روابط‌ عمومی استانداری اصفهان، مهدی جمالی‌نژاد روز …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *