سرکوب اعتراضات اقلیت‌‎ها در سوریه توسط گروه‌های مسلح

سرکوب اعتراضات اقلیت‌‎ها در سوریه توسط گروه‌های مسلح

– اخبار بین الملل –

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، «علیرضا مجیدی»، کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به تحولات اخیر سوریه همزمان با فرارسیدن سال نو میلادی معتقد است، توهین برخی از نیروهای مسلح مسلط بر شهر حماه به مظاهر جشن سال نوی مسیحی (در سوریه تقویم میلادی رسمیت دارد) و نیز علوی‌های حلب، موجی از اعتراضات و در ادامه سرکوب‌های خشونت بار را در بخش هایی از این کشور به همراه داشته است.

 

.

 

مجیدی می‌افزاید: توهین به نمادهای مسیحیت در شهر حماه، به عنوان یکی از پایگاه سنتی جریان اخوان المسلمین در سوریه، اعتراضات مسیحیان در دمشق و شهر مسیحی نشین سقیلبیه را به همراه داشت. پس از آن ویدیویی از حمله گروه‌های مسلح به مدفن مهم ترین مرجع علویان در حلب منتشر شد تا جماعت علوی نیز در واکنش به هتک حرمت افراد مسلح به این مقام مذهبی خود در طرطوس، لاذقیه، حمص و جنوب غربی شهر دمشق راهی خیابان ها شوند .

اعتراضات علویان به دستاویزی برای نیروهای منتسب به تحریرالشام و حتی دیگر گروه‌های مسلح سنی مذهب (که هنوز با جولانی به توافق نرسیده‌اند) مبدل شد تا به اعمال شدت عمل و سرکوب متوسل شوند.

اعتراضات نه‌تنها به شدت سرکوب شد، بلکه گروه‌های مسلح به برخی هسته‌های برجا مانده از حکومت سابق نیز حمله کرده و اقدام به ایجاد ارعاب شدید علیه علوی‌ها کردند. برای مثال در شهر طرطوس حتی به علوی‌هایی که مشارکتی در اعتراضات نداشتند و صرفاً در حال عبور و مرور بودند نیز حمله شد.

در روزهای بعدی تصاویر فجیعی از جنایات این گروه‌های مسلح منتشر شد. همچنین کلیپ های ویدئویی از تحقیر علوی‌ها در ایست و بازرسی نیز منتشر شد.

در نهایت اوضاع  تا بدان جا به وخامت گرایید که وزارت رسانه حکومت الجولانی بیانیه‌ای داد و انتشار فیلم از این تحولات را ممنوع و محدود به کسب اجازه از وزارتخانه کرد.

در همین راستا بسیاری از شخصیت‌ها و چهره‌های رسانه‌ای گروه‌های مسلح با ارسال پیام‌هایی ضمن حمایت از سرکوب علویان ساکن در سوریه اعلام کردند در رابطه با این رخدادها تصاویر و ویدئوهایی را منتشر نخواهند کرد.

باید به این نکته اشاره کرد که شکاف اقلیت – اکثریت در سوریه یک امر واقعی است که هر روز در زندگی روزمره نیز خود را به نمایش می‌گذارد. با سقوط نظام بشار اسد در سوریه، اکنون پس از ۶۳ سال قدرت از دست علوی‌ها خارج شده و در اختیار اکثریت سنی مذهب قرار گرفته است. این تحول باعث شده تا سرکرده تحریرالشام سرکوب شدیدی را علیه مسیحیان و علوی‌ها به مرحله اجرا درآورد.

 

نگاهی به ترکیب گروهک‌های مسلح سوریه در نشست با الجولانی
کدام گروهک‌های معارض در تحولات سوریه فعال هستند؟

 

در این راستا باید تاکید کرد که در شرایط کنونی قدرت گروه‌های مسلح حاکم، نسبت به علوی‌ها به شدت بیشتر است و لذا در این وضعیت امکان مقابله با تحریرالشام بسیار دور از ذهن است؛ اما این مسئله بدیهی است که وجود شکاف اقلیت-اکثریت تحولات سوریه را مستعد خشونت های مکرر و پیاپی خواهد ساخت.

انتهای پیام/

حتما ببینید

شهید القدس| سردار سلیمانی و استراتژی مقاومت چندلایه منطقه‌ای

شهید القدس| سردار سلیمانی و استراتژی مقاومت چندلایه منطقه‌ای

– اخبار بین الملل – به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *