سبقت تورم از درآمدها/ لزوم تسهیل شرایط برای ورود بخش خصوصی به ساخت مسکن

سبقت تورم از درآمدها/ لزوم تسهیل شرایط برای ورود بخش خصوصی به ساخت مسکن

«کیانوش گودرزی» امروز (دوشنبه) در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا با اشاره به گزارش سیاستی سوم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با موضوع رفع فقر مسکن در کشور و رشد ۴۸ درصدی تعداد خانوارهای مستأجر درگیر فقر در کشور، افزود: تورم موجود در کشور با افزایش درآمدها یا حقوق اقشار آسیب پذیر تناسبی ندارد و بسیار بیشتر از آن است.

وی بیان‌ داشت: امروز دهک‌های یارانه بگیر از چرخه خرید مسکن خارج شده‌اند و با رشد اجاره بها، سهم آن در سبد هزینه‌های خانوارها از ۴۰ درصد در گذشته به حدود ۷۰ درصد افزایش یافته است.

این مقام صنفی ادامه‌داد:‌ این وضعیت سبب شده تا در سال‌های گذشته بسیاری افراد از خرید مسکن خارج شوند و حتی از اجاره مسکن در شهرهای بزرگ ناتوان باشند؛ لذا ناگزیر به شهرهای اقماری کلان‌شهرها نقل مکان می‌کنند که مشکلات خاص خود را دارد.

وی با اشاره به طرح‌های مختلف حمایتی که در سال‌های گذشته درخصوص مسکن اجرایی شده است، خاطرنشان‌کرد: طرح مسکن مهر در برهه‌ای از زمان موفقیت‌هایی را به دنبال داشت، اما نباید در شهرهای کوچک اجرایی می‌شد، زیرا در این شهرها مشکلات ساخت یا اجاره مسکن به مراتب کمتر بود.

گودرزی اضافه‌کرد: ای کاش مسئولان وقت به‌جای بسط و توسعه این طرح ملی در جای جای کشور، آن را در ۱۰ تا ۱۲ کلانشهر کشور متمرکز می‌کردند.

وی گفت: در نهضت ملی مسکن هم، وقتی با شرایط کمبود آب، برق و ناترازی انرژی مواجهیم، انتظار می رود که ساخت مسکن در ادامه با مشکلاتی مواجه شود، ضمن اینکه هم ‌اکنون و به دلیل مشکلات معیشتی و سبقت تورم از حقوق و درآمد این اقشار، قیمت‌ مسکن برای اقشار ضعیف در این طرح بالاست.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران تصریح‌کرد:‌ با توجه به اینکه دولت چتر حمایتی خود را بر اقشار آسیب پذیر می‌گستراند، باید بتواند سهم مدیریتی و رگولاتوری خود را بالاتر برده و کار را به شرکت‌های خصوصی بسپارد و همان‌طور که در اصل ۴۴ قانون اساسی آمده، انبوه‌سازان و خرده سازان را به این سمت و سو سوق دهد.

اجرای طرح‌های عظیم مسکن از سوی دولت‌ها اشتباه است/ دولت رگولاتور باقی بماند

وی افزود: اینکه دولت خود مجری طرح‌های عظیم مسکن می شود اشتباه است، زیرا ضمن اینکه همه فکر و ذکر مسئولان به این مهم مشغول می شود، نیروی انسانی کافی برای پیشبرد آن در اختیار ندارد و از نظر تامین بودجه نیز با مشکل مواجه می شود که نتیجه آن نارضایتی عمومی خواهد بود.

گودرزی تاکید کرد: در این زمینه، تسهیل شرایط برای ورود شرکت ها و سازمان‌های خصوصی برای ساخت مسکن و از سویی ارائه تسهیلات بیشتر به این منظور راهگشاست.

وی با انتقاد از اینکه در کشورمان «صنعت اجاره» راه‌اندازی نشده است، ادامه‌داد: تاکنون هرآنچه ساخته شده به مردم فروخته شده است در حالی که زمین یک سرمایه ملی است و در نتیجه این اقدام، در ادامه مالکیت‌ها نیز خرد شده است.

این مقام صنفی گفت: امروز کنترل خاصی روی ساختمان‌های اجاره‌ای نداریم، بانک اطلاعاتی جامع از آنها در اختیار نداریم و حتی نمی‌دانیم با گذشته ۲۰ تا ۳۰ سال از عمر آنها، چگونه باید بازسازی شوند؛ در این زمینه نیازمند یک آیین‌نامه دقیق هستیم.

وی گفت:‌ هرچند به‌تازگی سامانه اسکان از سوی وزارت راه و شهرسازی راه‌اندازی شده، اما اگر به عنوان یک ضرورت به مردم شناسانده می‌شد، با استقبال بیشتری مواجه می‌شد.

گودرزی تاکید کرد: باید بر اساس همین بانک اطلاعاتی، راهبرد ایجاد شود تا دیگران برای ورود به مقوله ساخت مسکن یا ساخت مسکن اجاره‌ای انگیزه داشته باشند.

وی معتقد است: باید همچون سایر نقاط دنیا، از خانه‌های سرمایه‌ای به سمت سرپناه حرکت کرد؛ البته این مساله با اینکه عده‌ای در گذشته ساخت مسکن ۲۵ متر مربعی را تبلیغ می‌کردند نباید اشتباه گرفته شود، زیرا معتقدم چنین سیاستی از اصل اشتباه است و برای یک زوج در کلانشهری همچون تهران به دست‌کم به ۳۵ تا ۴۰ متر مربع مسکن نیاز است.

رئیس اتحادیه مشاوران املاک تهران در خاتمه تاکید کرد: علاوه بر تسهیل ورود بخش خصوصی به ساخت مسکن، امروز نیازمند ساماندهی انتقال و فروش مسکن در کشور هستیم.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، گزارش سیاستی سوم وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با موضوع رفع فقر مسکن در کشور، نشان می‌دهد در حد فاصل سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱، تعداد خانوارهای مستأجر درگیر فقر در کشور رشدی ۴۸ درصدی داشته است.

در ایران، تاکنون سیاست‌های متعددی برای تأمین مسکن برای خانوارهای درگیر فقر اجرا شده است. این سیاست‌ها طیف متنوعی را از پروژه‌های پرهزینه‌ای چون طرح مسکن مهر یا احداث شهرهای جدید تا طرح‌هایی چون تعیین سقف اجاره‌بها و اعطای وام ودیعه مسکن در سال‌های اخیر در برمی‌گیرند. با این‌حال نتایج بررسی‌ها نشان می‌دهد که هیچ یک از این طرح‌ها نتوانسته‌اند مشکل فقر مسکن در کشور را رفع کنند.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی نیز به تازگی با تایید این موضوع که دسترسی همه افراد بخصوص اقشار کم درآمد و بخصوص متوسط به مسکن بسیار مشکل است، گفته است: در برنامه هفتم باید ۱.۵ میلیون مسکن حمایتی ساخته شود که تاکنون تعهد بیش از ۸۰۰ هزار واحد داده شده و برای ۷۰۰هزار واحد باقیمانده باید برنامه ریزی شود.

حتما ببینید

جزئیات فروش هتل‌های بنیاد مستضعفان/پاسخ به انتقادات درباره بزرگترین معامله خصوصی سازی کشور

جزئیات فروش هتل‌های بنیاد مستضعفان/پاسخ به انتقادات درباره بزرگترین معامله خصوصی سازی کشور

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از بنیاد مستضعفان، واگذاری هتل های بنیاد مستضعفان …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *