کشف ریزپلاستیک‌ها در خون و بافت‌های مهم بدن

کشف ریزپلاستیک‌ها در خون و بافت‌های مهم بدن

به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از وبگاه ارث، کشف ذرات پلاستیکی در بدن انسان‌ها باعث ایجاد نگرانی‌های بسیاری شده است. هیچ‌کس انتظار ندارد در خون یا بافت‌های مهم بدن پلاستیک پیدا شود؛ اما پژوهشی که به تازگی به سرپرستی دکتر یاتینگ لو (Yating Luo) در دانشکده علوم بوم‌شناختی و محیطی دانشگاه نرمال شرق چین و گروهی از متخصصان صورت گرفته است دقیقاً خلاف این انتظار عمل کرده است.

این ذرات بسیار کوچک که معمولاً از یک دانه شن کوچک‌تر هستند، در مکان‌هایی یافته شده‌اند که زمانی تصور می‌شد از آلودگی در امان باشند؛ این موضوع نگرانی‌هایی را درباره تأثیر آن‌ها بر سلامتی در درازمدت ایجاد کرده و این سؤال را مطرح می‌کند که «آیا کسی به این خطر پنهانی که از چندین دهه پیش در محیط وجود داشته توجه کرده است؟»

دانشمندان ریزپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها را در ریه‌ها، روده، اندام‌های تناسلی و پوست انسان شناسایی کرده‌ و پی برده‌اند آن‌ها می‌توانند در این قسمت‌های بدن بیش از آنچه معمولاً تصور می‌شود باقی بمانند.

اکنون وجود آن‌ها در خون نیز شناسایی شده است که به وضوح نشان می‌دهد این ذرات ریز مصنوعی به روش‌های شگفت‌انگیزی در بدن ما حرکت می‌کنند. قبلاً تصور می‌شد این ذرات به سادگی از داخل بدن عبور می‌کنند و بدون ایجاد آسیب از آن خارج می‌شوند؛ اما اکنون مشخص شده که این تصور نادرست است: آن‌ها در بدن باقی می‌مانند و ممکن است مشکلاتی جدی برای سلامت ایجاد کنند.

سایر پژوهشگران اطلاعاتی را درباره نحوه تأثیر ریزپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها بر بسیاری از بیماری‌ها گردآوری کرده بودند. یافته‌های آن‌ها نشان می‌داد ریزپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها با بیماری‌های قلبی‌عروقی، مانند تصلب شرایین و ترومبوز (تشکیل لخته خون)، همچنین با بیماری‌های روده، از جمله بیماری التهابی روده مرتبط هستند.

برخی یافته‌ها حتی آن‌ها را به تغییرات در دستگاه تولیدمثل و احتمال بروز بیماری‌هایی مانند سرطان دهانه رحم مرتبط می‌کند. هیچ‌کس نمی‌خواهد باور کند ریزپلاستیک‌ها نقش مهمی در ایجاد بیماری‌های خطرناک دارند؛ اما شواهد در حال افزایش است.

پژوهش دکتر یاتینگ لو و همکارانش نشان می‌دهد ریزپلاستیک‌ها و نانوپلاستیک‌ها بیش از آلاینده‌های محیطی هستند؛ آن‌ها وارد بافت‌های بدن انسان می‌شوند و احتمالاً خطراتی چشمگیر برای سلامتی در پی دارند.

حتما ببینید

هزار کیلومتر رانندگی بدون نیاز به شارژ باتری، امکان‌پذیر می‌شود

به گزارش روز یکشنبه گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از ستاد ویژه توسعه …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *