نامه یک نماینده به کمیسیون اصل۹۰ درباره تخلف وزارت بهداشت

نامه یک نماینده به کمیسیون اصل۹۰ درباره تخلف وزارت بهداشت

– اخبار سیاسی –

به گزارش گروه پارلمانی خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، علی خضریان نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی از ارسال نامه خود به حجت الاسلام نصرالله پژمانفر رئیس کمیسیون اصل ۹۰ درباره عدم اجرای کامل قانون در خصوص افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی خبر داد و خواستار ورود این کمیسیون به تخلفات وزارت بهداشت در این زمینه شد.

متن نامه به شرح ذیل است:

باسمه‌تعالی

حجت‌الاسلام نصرالله پژمانفر

رئیس محترم کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی

با سلام

احتراماً همانطور که مستحضر هستید بر اساس «بند (پ) ماده (۶۹) قانون برنامه هفتم پیشرفت» وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف به افزایش ظرفیت پزشکی تخصصی در آزمون دستیاری سال ۱۴۰۳ به میزان ۱۲ درصد با اخذ تعهد خدمت در مناطق مورد نیاز با رعایت قانون برقراری عدالت آموزشی در پذیرش دانشجو در دوره‌های تکمیلی و تخصصی بوده است. با این وجود مطابق بررسی‌های صورت گرفته این وزارتخانه در آزمون دستیاری تخصصی سال ۱۴۰۳ تخلفاتی داشته است که اهم این موارد جهت بررسی و تعقیب موضوع به شرح زیر تقدیم می‌گردد.

۱٫ در ۱۵ رشته تخصصی میزان افزایش ظرفیت کمتر از ۱۲ درصد اعمال شده است و در برخی رشته‌های انحصاری این میزان بسیار کمتر بوده است. به طور مثال افزایش ظرفیت رشته مغز و اعصاب ۷ درصد (۱۰ نفر)، رشته اورولوژی ۷ درصد (۶ نفر)، چشم پزشکی ۴ درصد (۴ نفر) و گوش و حلق و بینی ۱ درصد (۱ نفر) بوده است.

۲٫ بخش قابل توجهی از افزایش ظرفیت به طور غیرمؤثر و در رشته‌هایی که سال‌های گذشته نیز به طور کامل پذیرش نداشته‌اند، اعمال شده است. حال آن که عملاً با توجه به تکمیل نشدن ظرفیت این رشته‌ها، افزایش ظرفیت در نظر گرفته شده منجر به افزایش پذیرش نخواهد شد. بطوریکه از ۵۷۵ نفر افزایش ظرفیت اعمال شده، بیش از ۳۶ درصد معادل ۲۱۱ نفر در رشته‌های بیهوشی، طب اورژانس، عفونی و کودکان که از سال‌های گذشته با مسئله عدم تکمیل پذیرش روبرو هستند، اعمال شده است که عملاً محقق نخواهد شد.

همچنین در خصوص رشته‎‌های کم متقاضی تخصصی شایان ذکر است که این موضوع در «تبصره (۲) ماده واحده افزایش ظرفیت پزشکی در مقطع عمومی» مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی مورخ ۱۴۰۳٫۱۰٫۰۷ مورد تأکید قرار گرفته است. بر اساس این مصوبه وزارت بهداشت مکلف به ارائه اصلاحات پیشنهادی خود برای تشویق دانشجویان به تحصیل در رشته‌های تخصصی پزشکی مورد نیاز و کم‌متقاضی ظرف مدت دو ماه از ابلاغ مصوبه شده است که این موضوع تاکنون محقق نشده و وزارت بهداشت در این خصوص نیز ترک فعل داشته است.

لذا انتظار می‌رود کمیسیون اصل نودم قانون اساسی با ورود به این موضوع و بررسی علل تخلفات وزارت بهداشت زمینه‌ساز اجرای دقیق برنامه هفتم پیشرفت در سال‌های آینده باشد.

انتهای‌ پیام/

حتما ببینید

مسدودسازی درگاه‌های پرداخت سکوهای رمزارزی قابل قبول نیست

مسدودسازی درگاه‌های پرداخت سکوهای رمزارزی قابل قبول نیست

– اخبار سیاسی – محمدرضا احمدی سنگری نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، در …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *