به گزارش روابط عمومی بیمه تجارتنو؛ شرکت بیمه تجارتنو از نیمه دوم سال گذشته با حضور دکتر مهران رضوانی به عنوان مدیرعامل روند متمایزی را در بازار بیمه تجربه کرده که باعث بهبود پرتفوی، ارتقای شاخصهای عملکردی و البته تغییر از زیان به سمت سودسازی شده است، به نحوی که در بین ۱۶ شرکت بیمهگر که هر ماه گزارش عملکرد خود را منتشر میکنند، یکی از بالاترین رشدها در فروش بیمهنامه را ثبت کرده است.
بررسی عملکرد آذرماه ۱۴۰۳ نماد «بنو» نشان میدهد که حق بیمه تولیدی با رشد ۳۰ درصد نسبت به آذر سال گذشته، به رقم ۲ هزار و ۹۱۹ میلیارد و ۲۸۴ میلیون ریال رسیده، در حالی که خسارتهای پرداختشده تنها ۲۱ درصد رشد داشته و به این ترتیب نسبت خسارت از ۷۴ درصد به ۶۹ درصد کاهش یافته است و سهامداران بیمه تجارتنو شاهد تراز ۴۵ درصد (نسبت درآمد به هزینه خسارت) بودهاند.
رشد مطلوب با کیک جذاب
بیمه تجارتنو طی ۹ ماهه نخست امسال، در بین ۱۶ شرکت بیمهگر منتخب حاضر در بازار سهام ایران، در رتبه چهارم از حیث حق بیمه تولیدی قرار گرفته و با جهش ۱۰۶ درصدی به رقم فروش ۵۰ هزار و ۳۰۷ میلیارد و ۶۶۹ میلیون ریال دست یافته است.
رشد مطلوب نماد «بنو» در بازار بیمه با چاشنی تغییر محسوس پرتفوی همراه بوده است، به نحوی که سهم بیمههای زندگی از ۱۱ درصد در پایان آذر ۱۴۰۲ به ۴۳ درصد در پایان آذر ۱۴۰۳ جهش کرده است. از کل حق بیمه تولیدی، ۲۴ درصد سهم شخص ثالث و حوادث سرنشین، ۴ درصد سهم بیمه بدنه و ۱۱ درصد سهم سایر رشتهها بوده است.
این شرکت در ۹ ماه گذشته از سال جاری، در راستای تسریع و دقت در پرداخت خسارتها، بالغ بر ۲۱ هزار و ۲۷۲ میلیارد و ۲۶۹ میلیون ریال ایفای تعهدات داشته است که باعث رضایت بیمهگزاران و زیاندیدگان شده است. از کل خسارت پرداختشده، ۳۵ درصد به رشته درمان، ۲۷ درصد به رشته شخص ثالث و حوادث سرنشین، ۲۸ درصد به رشته زندگی، ۶ درصد به بیمه بدنه خودرو و ۴ درصد به سایر رشتهها اختصاص یافته است.
اوجگیری با یک چرخش در بیمهگری
نکته کلیدی که باعث رضایت سهامداران از چرخش بیمه تجارتنو در بیمهگری شده، این است که در یک سال گذشته، دکتر مهران رضوانی با یک برنامهریزی دقیق و فاصله گرفتن از حاشیههای نامتعارف، نسبت به عدم تمدید قراردادهای بیمهای پرریسک و زیانساز بهویژه در رشته درمان اقدام کرده است. این امر باعث شده تا سهم این رشته هزینهساز از ۳۹ درصد به ۱۸ درصد کاهش یابد.
نرخدهی فنی و کارشناسی شده این شرکت در یک سال گذشته منتهی به آذرماه امسال، باعث افت درآمد از محل بیمه تکمیل درمان نشده، بهنحوی که درآمد این رشته خاص با رشد ۲۹ درصدی همراه شده است. در مقابل، این شرکت بیمهگر در رشته زندگی اندوختهدار با رشد ۲۸۷۴ درصدی مواجه شده و کل حق بیمه صادره رشته زندگی نماد «بنو» در ۹ ماه گذشته بیش از ۷ برابر شده و به رقم ۲۱ هزار و ۶۱۱ میلیارد و ۶۸۶ میلیون ریال رسیده است.
سهامداران بیمه تجارتنو در حالی آذرماه سال گذشته را با تراز مثبت ۳۶ درصد و نسبت خسارت بالای ۷۳ درصد مواجه شده بودند که اکنون و در پایان آذر سال ۱۴۰۳، نظارهگر بهبود ۱۰۰ واحد درصدی تراز تجمعی و ثبت تراز ۱۳۶ درصد و نسبت خسارت ۴۲ درصدی هستند. به این معنا که درآمد ناشی از صدور حق بیمهها ۱۳۶ درصد بیشتر از خسارت پرداختی بوده است.
جهش در سایه ریسکزدایی و برنامهریزی
جمع حق بیمه تولیدی ۱۵ شرکت از ۱۶ شرکتی که هر ماه گزارش عملکرد خود را روی سایت کدال منتشر میکنند (به استثنای بیمه میهن) در ۹ ماهه نخست امسال، بالغ بر ۲۲۲۷ هزار و ۷۱۵ میلیارد و ۵۶۰ میلیون ریال برآورد شده است که نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۶۸ درصد رشد نشان میدهد.
در چنین شرایطی، رشد ۱۰۶ درصدی درآمد بیمه تجارتنو، آنهم با ریسکزدایی از پرتفوی و حرکت به سمت بیمههای زندگی، میتواند نویدبخش استمرار سودسازی باشد. این جهش رشد فروش باعث شده تا سهم شرکت در بین بیمهگران منتخب از ۱٫۸ درصد در پایان آذر سال گذشته به ۲٫۲ درصد در پایان آذر امسال برسد.
راز جهش در سکوت و بدون حاشیه
قضاوت درباره عملکرد شرکتهای بیمه هم سهل است و هم ممتنع. برای ارزیابی درست، مبنا قرار دادن شاخصهای کلان و نسبتهای مالی میتواند باعث تحلیل صحیح و دقیق شود.
راز جهش بیمه تجارتنو در سکوت، در فاصله گرفتن از حاشیههای بیرونی، تکیه بر نیروی انسانی جوان و سختکوش، و حمایت سهامداران از برنامه راهبردی دکتر مهران رضوانی نهفته است. این عوامل باعث شده تا یکی از جوانترین شرکتهای بیمه کشور، از تهدیدها بهعنوان فرصت استفاده کند و در آزمونی سخت، سربلند بیرون آید.
اکنون، با گذشت بیش از ۱۵ ماه از تغییر مدیریت در بیمه تجارتنو، همه نشانهها حاکی از بلندشدن دود سفید و حرکت در مسیر شفاف است. باید دید آیا حاشیههای خارج از شرکت قرار است بار دیگر بر متن رو به رشد قابلتوجه غلبه کند یا خیر؟
انتهای پیام/