به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، «رابرت فیتسو»، نخست وزیر اسلواکی اخیرا کی یف را تهدید کرده که اگر همانطور که انتظار می رود، اوکراین ترانزیت گاز روسیه به این کشور اروپای مرکزی را متوقف کند، با اقدامات متقابل مواجه خواهد شد.
فیتسو، نخست وزیر اسلواکی در ویدئویی که در فیس بوک منتشر کرد، گفت: اسلواکی در حال بررسی قطع برق اضطراری به عنوان اقدام متقابل علیه اوکراین پس از اول ژانویه است.
در این میان «ولودیمیر زلنسکی»، رئیسجمهور اوکراین، رابرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی را متهم کرده که به دستور روسیه در تشدید اختلافات گازی بین دو کشور عمل می کند.
زلنسکی در این باره گفت: به نظر میرسد ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه به فیتسو دستور داده است که جبهه دوم انرژی را علیه اوکراین به بهای منافع مردم اسلواکی باز کند.
رئیس جمهور اوکراین همچنین گفت که تهدیدات فیتسو برای قطع برق اضطراری اوکراین در زمستان در حالی که روسیه به نیروگاههای اوکراین و شبکه انرژی حمله می کند تنها به این شکل قابل توضیح است.
اسلواکی در تلاش است تا این مسیر گازی را باز نگه دارد و احتمالاً از راه حل های جایگزین نیز استفاده می کند.
فیتسو کی از بزرگترین مخالفان اتحادیه اروپا در حمایت نظامی از اوکراین است. نخست وزیر اسلواکی اعلام کرده که در جریان سفر غیرمنتظره اخیر خود به مسکو، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور تمایل روسیه به ادامه تامین گاز به اسلواکی را تایید کرد.
دولت اوکراین تصمیم دارد انتقال گاز روسیه به اروپا را از سال ۲۰۲۵ متوقف کند که این امر میتواند برای اروپا و همچنین مصرف کنندگان آلمانی گران تمام شود.
رسانههای غربی اخیرا هم از مذاکرات نخست وزیر مجارستان با مسکو و کییف برای تداوم ترانزیت گاز روسیه از خاک اوکراین برای اروپا خبر دادند.
با این حال، اوکراین برنامه ای برای تمدید این قرارداد ترانزیت ندارد، که این مسئله می تواند منجر به بحران گاز احتمالی شود.
این خط لوله که از طریق اوکراین می گذرد، یکی از آخرین کریدورهای گاز روسیه به اروپا است . این قرارداد در حال حاضر امکان انتقال گاز به اروپای مرکزی از جمله مقاصد اسلواکی، جمهوری چک و اتریش را فراهم می کند.
اسلواکی، جمهوری چک و اتریش به ویژه هنوز بخش زیادی از گاز طبیعی خود را از این مسیر تامین می کنند. اما قرارداد ترانزیت بین روسیه و اوکراین در پایان سال جاری به پایان می رسد. اوکراین چندین بار اعلام کرده است که به دلیل جنگ بین دو کشور تمایلی به تمدید این قرارداد ندارد.
مسکو تلاش اوکراین برای لغو این توافق را محکوم و استدلال میکند که کییف در حال روی گرداندن از متحدان اروپایی خود است.
پوتین روز پنجشنبه نیز در اظهاراتی با تمجید از موضع بیطرفانه اسلواکی در قبال درگیری در اوکراین، اتخاذ این رویکرد از سوی براتیسلاوا را زمینهساز تبدیل شدن این کشور به محل میزبانی مذاکرات صلح احتمالی میان مسکو و کییف دانسته بود.
انتهای پیام/