سیدمحمد نقیب روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: طرح ساماندهی معتادان متجاهر با همکاری پلیس و استانداری تهران و سایر دستگاههای اجرایی به خوبی اجرایی و عملیاتی شده تا دیگر شاهد گروههای معتادان در خیابانهای پایتخت نباشیم.
به گفته وی، در گذشته حضور دستهجمعی معتادان در پارکها و حتی معابر شهری به تعداد زیاد قابل مشاهده بود که اکنون این پاتوقهای دستهجمعی از بین رفته و سعی شده با توسعه و ساماندهی مراکز یاور شهر حضور معتادان در شهر کمرنگتر دیده شود.
نقیب با بیان اینکه کلونیها و پاتوقهای معتادان متجاهر در سطح شهر تهران دیگر وجود ندارد، تاکید کرد: با این حال شاید موارد معدودی از افراد معتاد در سطح پایتخت مشاهده شود که نیروهای حامیشهر در گشتهای محیطی خود اقدام به جمعآوری و ساماندهی آنان میکنند.
ظرفیت یاورشهرهای تهران هشت هزار نفر است
به گفته نقیب، مهمترین اقدام مدیریت شهری در موضوع ساماندهی آسیبهای اجتماعی پایتخت، احداث و راهاندازی ۱۰ مرکز تربیتی، آموزشی و درمانی «یاورشهر» ویژه جذب، نگهداری و درمان معتادان متجاهر ماده ۱۶ است.
وی یادآور شد: همچنین در برخی از این مراکز، افراد منعِ پذیرشی همانند بیماران زخمباز، عفونی، بیماران اعصاب و روان، هپاتیت، بالای ۶۵ سال و زیر ۱۸ سال در حال نگهداری و درمان هستند در شرایطی که این افراد را هیچ نهاد و ارگانی به غیر از شهرداری تهران پذیرش نکرده است.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران درباره میزان ظرفیت مراکز یاورشهر در پایتخت گفت: اکنون شهرداری تهران حدود هشت هزار ظرفیت در این مراکز در اختیار دارد و طبق آخرین آمار ظرفیت کافی برای ساماندهی معتادان متجاهر وجود دارد و دیگر کمبود ظرفیت در این زمینه نیست البته اکنون ۱۱ مرکز یاورشهر در تهران فعال است.
نقیب با اشاره به شروع فصل سرما و ارائه خدمات به این گروهها نیز اضافه کرد: طرح جمعآوری معتادان در برخی نقاط پایتخت در شبهای سرد ادامه دارد و اجازه داده نمیشود که افراد معتاد و غیرمعتاد بدون مکانی برای اسکان، در شهر بیسرپناه باشند.
مدیرعامل سازمان خدمات و مشارکتهای اجتماعی شهرداری تهران ادامه داد: همه تلاش ما ارائه خدمات گسترده به این گروهها در فصلهای مختلف به ویژه فصل سرد سال است.