به گزارش خبرگزاری تسنیم، اگرچه شعار همیشگی فوتبال جدایی از سیاست بوده اما از دیرباز تا به امروز نمونههای مختلفی از گره خوردن این دو مقوله به یکدیگر وجود داشته و احتمالاً باز هم خواهد داشت. در برخی کشورها اما این درهم تنیدگی واضحتر بوده، مثلاً ژستهای سیاسی که بازیکنان تیمهای ملی کشورهای استقلال یافته از یوگسلاوی سابق در تقابل با صربستان گرفتهاند. ایتالیا هم یکی دیگر از این کشورهاست که البته در یکی دو دهه گذشته بسیار کمتر از قبل درگیر چنین مسائلی بوده است. با این حال به تازگی اتفاقی افتاده که خاطرات ایامی که پائولو دیکانیو بازیکن سابق تیم فوتبال لاتزیو با سلامهای فاشیستیاش به هواداران جنجال به راه میانداخت را زنده کرده است.
این بار جنجال شکل گرفته در کالچو به خاطر یک نام خانوادگی است که با شنیدنش خیلی از ایتالیاییها احساس شرم میکنند و البته برخی دیگر از آنها هم احساس غرور!
۲۲ دسامبر امسال در لیگ دسته دوم فوتبال ایتالیا موسوم به سری B، به لطف گلزنی یک بازیکن تیم یووه استابیا موفق شد حریفش چزنا را شکست دهد و این بازیکن در عین گمنامی نامآشنا بود. نام این بازیکن رومانو بنیتو فلوریانی موسولینی بود. اگر کنجکاو شدید که بدانید آیا این بازیکن ارتباطی با بنیتو موسولینی دیکتاتور سابق ایتالیا دارد، باید گفت؛ بله. او نتیجه همان موسولینی معروف است. رومانو بنیتوی ۲۱ ساله که تمام عمرش را وقف فوتبال کرده؛ متولد شهر رُم است و پرورش یافته آکادمیهای رم و لاتزیو. با این حال او تا پیش از فصل جاری به اندازه فصل جاری معروف نشده بود؛ اما نه به خاطر عملکردش بلکه به این دلیل که نام درج شده پشت پیراهنش جلب توجه نمیکرد.
رومانو بنیتو، نام خانوادگی فلوریانی را از پدرش به ارث برده اما مانند بسیاری دیگر از کشورهای لاتین زبان که نام خانوادگی مادر هم ضمیمه نام خانوادگی فرزندان میآید، او نیز نام خانوادگی مادرش که نوه موسولینی است را در انتهای نام خانوادگیاش میبیند. با این حال از ابتدای امسال خیلیها متوجه این موضوع شدهاند که رومانو نتیجه همان موسولینی است، چرا که تا قبل از آن او تنها حرف اول نام و قسمت اول نام خانوادگی خود (Floriani M) را پشت پیراهنش نوشته بود. رومانو بنیتو به خاطر رگ و ریشهاش در داخل ایتالیا همیشه مورد توجه قرار داشت، ضمن اینکه مادرش هم در این کشور یک هنرمند و هنرپیشه بوده است. در خارج از کشور اما او زمانی مورد توجه واقع شد که تصمیم گرفت نام خانوادگی مادرش را پشت پیراهنش درج کند. این انتخاب اما تبعاتی هم برای او داشت که برای خود بازیکن چندان خوشایند نبوده است.
رومانو بنیتو فلوریانی موسولینی در این باره به گاتزتا دلواسپورت گفت: «جدم، بنیتو در تاریخ ایتالیا شخصیت مهمی بوده اما ما الان دیگر در سال ۲۰۲۴ هستیم و دنیا تغییر کرده است. اینکه نام خانوادگیام روی حرفه من تأثیر خواهد گذاشت، یک فریب بزرگ است.» برای بازیکن پیشین پسکارا اما بدترین پیامد درج نام موسولینی در پشت پیراهنش، برانگیختن گرایشات فاشیستی گروهی از هواداران بوده است که مصداق بارز آن در همین بازی اخیر یووه استابیا بود؛ وقتی که تماشاگران حاضر روی سکوها با سلامهای نازی از او استقبال کردند و با این کار خود برای باشگاه دردسر درست کردند؛ چرا که پروندهای برای آن در کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال ایتالیا باز شده است.
با روند خوبی که تیم یووه استابیا در پیش گرفته، احتمال صعود این تیم به سری A در پایان فصل وجود دارد، هر چند در صورت رخ ندادن این اتفاق هم رومانو میتواند به تیم اصلیاش یعنی لاتزیو برگردد. آن زمان اما شاید او مجبور شود به شیوهای جدیتر به دنبال راهی برای فرار از جنجالهای ناخواسته باشد.
انتهای پیام/