به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، ضرورت احداث پارک علم و فناوری و امکان سنجی آن سال ۱۳۸۴ در کردستان انجام و سال ۱۳۹۱ مصوب شد و سال ۱۳۹۲ هم ردیف اعتباری به آن اختصاص یافت.
از سال ۱۳۹۴ بحث اختصاص زمین به پارک علم و فناوری استان مطرح شد تا واحدهای فناور در این محدوده اقدام به تجاری سازی محصولاتشان کنند که بعد از انتخاب چند لکه زمین در سنندج هنوز این اقدام اجرایی نشده است.
۲۱۸مین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید کردستان روز پنجشنبه به ریاست معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار در سالن شهدای گمنام استانداری تشکیل شد و بخش زیادی از زمان این جلسه به تامین زمین برای پارک علم و فناوری استان اختصاص یافت.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان در این جلسه با اشاره به اینکه توجه به اقتصاد دانش بنیان و طرح های فناورانه یکی از اولویت هاست، اظهار کرد: اینگونه می توانیم در راستای رونق تولید و اشتغال از ایده ها و اندیشه های نو استفاده کنیم.
ارسلان ازهاری ادامه داد: معاون وزیر علوم روز گذشته در سفری که به استان داشتند از عدم تخصیص زمین به پارک علم و فناوری استان گلایه داشتند.
وی با بیان اینکه سال ۱۳۹۲ برای تاسیس پارک در استان ردیف اعتباری در بودجه اختصاص یافت، افزود: باید فضایی در اختیار پارک قرار گیرد تا واحدهای فناور بحث تجاری سازی را انجام دهند و از سال ۱۳۹۴ تاکنون تکلیف زمین آن مشخص نشده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان با اشاره به اینکه چند لکه زمین برای پارک مشخص شد ولی تاکنون تکلیف آن مشخص نشده است، گفت: در سال ۱۴۰۱ با توجه به ضوابط اجرایی پنج درصد اعتبارات تملک دارایی استان را به پارک اختصاص دادیم که حدود ۸۰ میلیارد تومان بود و به اذعان مسئولان وزارت علوم، کردستان، تنها استانی است که این کار را انجام داد.
ازهاری ادامه داد: در صورت تامین زمین برای پارک علم و فناوری استان، وزارت علوم وعده تخصیص ردیف ملی برای تملک زمین و ایجاد زیرساختهای آن را داده است.
وی یادآور شد: ضرورت دارد لکه زمین تعیین شده برای پارک به طور ویژه تا یک هفته آینده تعیین تکلیف شود و بیشتر از این معطل ماندن این اقدام جایز نیست.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان هم با بیان اینکه ۵۵ شرکت دانش بنیان در استان داریم که بیشتر آنها نیاز به زمین دارند، گفت: در شهرک صنعتی سرنجیانه ۶ هکتار زمین برای شرکت های دانش بنیان در نظر گرفته شده است.
واگذاری زمین امور اتباع به پارک علم و فناوری استان زمان بر است
مدیرکل دیوان محاسبات کردستان هم در این جلسه با اشاره به اینکه مالک زمین مشخص شده برای پارک علم و فناوری استان، امور اتباع استانداری است، گفت: واگذاری زمین از امور اتباع به پارک زمان بر است.
مجتبی مقیاسی ادامه داد: زمین واقع در بلوار دکتر حسینی که توافق اولیه هم مربوط به این اراضی بوده است، به پارک واگذار شود.
وی بیان کرد: ۱۲۶ هکتار زمین در استان به پتروشیمی واگذار شده و قرار بود در ۵۰ هکتار آن شهرک صنعتی خصوصی احداث کند ولی این کار انجام نشد و این اراضی بازپس گرفته شود و به پارک اختصاص دهید.
تنها یک مورد اخذ استعلام زمین برای پارک باقی مانده است
مدیر پارک علم و فناوری کردستان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه بحث واگذاری ۲ قطعه زمین هشت و ۱۷ هکتاری به پارک در استان مطرح و موافقت آن در ابتدای سال جاری اعلام شد، گفت: از استعلامات مورد نیاز برای واگذاری زمین تنها یک مورد طرح آن در شورای معادن باقی مانده است.
احمد محمدی ادامه داد: یکی از رسالت های ما حمایت از ۱۹۰ شرکت دانش بنیان و واحد فناور است و بیشتر این واحدها برای تجاری کردن تولیدات و ایده هایشان نیاز به زمین دارند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه اظهار کرد: تاکنون در ۲۱۷ جلسه کارگروه هزار و ۹۵۲ پرونده مطرح شده که منجر به تصویب سه هزار و ۴۸۰ مصوبه شده است.
بختیار خلیقی ادامه داد: از کل مصوبات ۲ هزار و ۶۰۵ مصوبه معادل ۷۵ درصد آن انجام و ۸۷۵ مصوبه معادل ۲۵ درصد آن در دست اقدام است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین مصوبه مربوط به بانک های استان بوده است، گفت: از مصوبات اجرایی شده هزار و ۸۳۰ مصوبه بانکی و ۹۰ مصوبه مالیاتی بوده است.