منطقه آزاد اینچه‌برون به قطب ترانزیت کالا تبدیل می‌شود

منطقه آزاد اینچه‌برون به قطب ترانزیت کالا تبدیل می‌شود

به گزارش روز جمعه آباجان به نقل از ایرنا، رضا مسرور در آیین افتتاح گمرک منطقه آزاد اینچه‌برون و راه‌اندازی ثبت شرکت‌ها و رونمایی از اسناد ثبتی اظهار کرد: در حال حاضر در کنار هشت منطقه آزاد قدیم، ۱۰ منطقه آزاد جدید در کشور وجود دارد که باید راه‌اندازی شوند.

وی افزود: منطقه آزاد اینچه‌برون برای سرمایه‌گذاری بسیار مستعد است و از همین مکان، از سرمایه‌گذاران برای فعالیت در مستعدترین منطقه آزاد در کشور دعوت به همکاری می‌کنیم.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی تاکید کرد: منطقه آزاد اینچه‌برون به دلیل قرارگیری در کنار کشور ترکمنستان، قزاقستان و کشور بزرگ چین، مستعد سرمایه‌گذاری است و این همجواری می‌تواند برای توسعه کشور از جمله گلستان مناسب باشد.

مسرور یادآور شد: تاکنون ۶ شرکت در منطقه آزاد اینچه‌برون ثبت شده که ۲ شرکت خارجی است و این مساله نشانه استعداد ذاتی و ظرفیت بالای منطقه آزاد اینچه‌برون است.

وی با اشاره به اینکه تجارت با کشورهای ترکمنستان، قزاقستان و اوراسیا باید از طریق منطقه آزاد اینچه‌برون تقویت شود، یادآور شد: منطقه آزاد اینچه‌برون در ۲ سال آینده در تولید ناخالص داخلی استان نقش بالایی خواهد داشت. هم‌اکنون ۱۲ هزار هکتار اراضی مستعد سرمایه‌گذاری در استان وجود دارد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی با بیان اینکه رویکرد جدید ما در مناطق آزاد، جذب سرمایه‌گذاران با رویکرد صادراتی است، گفت: لازمه توسعه هر کشور وحدت و همدلی است که این مهم در استان گلستان به خوبی وجود دارد.

مسرور خواستار حذف بروکراسی اداری در منطقه آزاد اینچه‌برون شد و گفت: باید ثبت شرکت‌ها در مناطق آزاد سرعت بگیرد و استقبال از سرمایه‌گذاران با روی گشاده انجام شود و فرایندها طوری طراحی شود که سرمایه‌گذار با اطمینان خاطر برای سرمایه‌گذاری در این منطقه اقدام کند.

وی متذکر شد: منطقه آزاد اینچه‌برون نه تنها در اقتصاد گلستان که در اقتصاد کشور تاثیرگذار خواهد بود و ما نیز برای رونق این منطقه همه تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، «رضا مسرور»، دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی برای شرکت در آیین کلنگ‌زنی ساختمان اداری، گمرک، محصورسازی منطقه آزاد اینچه‌برون از طریق فرودگاه بین‌المللی گرگان وارد این استان شد و در بدو ورود به گلستان از سوی مسوولان استانی مورد استقبال قرار گرفت.

ایجاد منطقه آزاد تجاری – صنعتی اینچه‌برون که مدیران ارشد گلستان از زمان استقلال از مازندران درسال ۱۳۷۶ با هدف توسعه و رونق اقتصادی این استان شمالی درسایه ارتباط با کشورهای آسیای میانه از طریق تنها مرز خشکی آن یعنی اینچه برون به دنبال تحقق آن بودند، با وجود وعده‌های مسوولان ملی تا سال ۱۳۹۳ محقق نشد.

اگرچه این خواسته مدیران ارشد گلستان در سال ۱۳۹۳ و همزمان با سفر رییس جمهور و هیات دولت به این استان مورد موافقت قرار گرفت و در خردادماه سال ۱۳۹۴ در شورای عالی مناطق آزاد به تصویب و سپس راهی مجلس شورای اسلامی شد اما تصویب نهایی آن تا سال ۱۴۰۰ به درازا کشید.

لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری – صنعتی اینچه برون در مجلس نهم ۲ بار به صحن این نهاد قانونگذار آمد ولی به دلیل رای نیاوردن کنار گذاشته شد و در نهایت در جلسه ۲۶ آذر ماه ۱۳۹۸ به تصویب نمایندگان رسید و پس از آن نیز در جلسه ۱۳۹۸/۱۰/۱۱ شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و از جهاتی خلاف قانون تشخیص داده شد بر همین اساس برای رفع اختلاف مجلس و شورای نگهبان به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع شد.

مجمع تشخیص مصلحت نظام هم پس از بررسی‌های لازم در ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ با ایجاد منطقه آزاد تجاری – صنعتی اینچه برون موافقت کرد.

در ادامه نیز با پیگیری مدیران گلستان و همراهی دولت سیزدهم ۱۷ دی ۱۴۰۱ اساسنامه منطقه آزاد تجاری – صنعتی اینچه برون به تصویب شورای نگهبان رسید و در ادامه فرایند انتخاب اعضای هیات مدیره و مدیرعامل آن انجام شد و در هفتم آبان ۱۴۰۲ راه‌اندازی منطقه آزاد تجاری – صنعتی اینچه برون از سوی مشاور رئیس جمهور و دبیر شورایعالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی اعلام و مدیرعامل آن معرفی شد.

حتما ببینید

امام جمعه گرگان: حماسه ۹ دی باید در تاریخ انقلاب ماندگار  بماند

امام جمعه گرگان: حماسه ۹ دی باید در تاریخ انقلاب ماندگار بماند

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، آیت‌الله سیدکاظم نورمفیدی در خطبه‌های نماز جمعه این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *