قانون مالیات برارزش افزوده عامل فرار سرمایه‌ از مناطق آزاد است 

قانون مالیات برارزش افزوده عامل فرار سرمایه‌ از مناطق آزاد است 

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، رضا مسرور روز پنجشنبه در نشست کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با فعالان اقتصادی در منطقه آزاد انزلی اظهار کرد: اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده مشکل است ما با توجه ویژه کمسیون اقتصادی قابل حل است.

وی با تقدیر از نگاه حمایتی کمیسیون اقتصادی مجلس اظهار کرد: برخی از مباحث طرح شده در این جلسه خاص منطقه آزاد انزلی است و مدیر عامل این منطقه باید به این موارد رسیدگی کند و کارگروه مالیات، صادرات و فناوری اطلاعات و گمرک در کوتاه ترین زمان در منطقه آزاد انزلی تشکیل شود.

وی ادامه داد: در نشستی با گمرکات کشور بسیاری از مسائل فعالان اقتصادی مناطق آزاد که سالها معطل مانده بود طرح و حل شد. در خصوص مشکلات خاص منطقه آزاد انزلی نیز مانند اعمال نظر دستگاههای سرزمین اصلی در این منطقه نیز نباید اجازه دخالت داده شود.

‌مسرور در خصوص سرمایه گذاری در ساخت چهار پست اسکله بندر کاسپین نیز گفت: بخش عمده این بندر با سرمایه گذاری بخش خصوصی احداث شده است از اینرو از هیات مدیره و مدیر عامل منطقه آزاد انزلی انتظار است بحث عوارض ماشین آلات که از اختیارات هیات مدیره است را اصلاح کنند.

وی خطاب به اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگر عوارض بالاست هیچ راهی جز ایجاد مشوق برای سرمایه گذار نداریم، مشوق مزیت رقابتی است که باید برای فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران ایجاد شود و بخشی از این مزیت‌ها قانونی است که نیاز است شما با قوانین مناسب زمینه آن را فراهم کنید، مانند اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده که موجب فرار سرمایه از مناطق آزاد شده است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری، صنعتی و ویژه اقتصادی تصریح کرد: منطقه آزاد یعنی قوانین و مقررات خاص اگر قوانین سرزمین اصلی را به داخل مناطق آزاد تسری دهیم دیگر مناطق آزاد معنایی ندارد و عملا از حیز انتفاع خارج می شوند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در تجارت خرد؛ منطقه آزاد انزلی از پررونق ترین مناطق کشور است، افزود : تا زمانی که مسئولیت داریم، موظفیم، مسائل و مشکلات مناطق آزاد را پیگیری کنیم.

احیای قانون مناطق آزاد

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی و عضو فراکسیون نظارت بر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی هم در این نشست گفت: مهمترین قانونی که باید احیا شود، قانون مناطق آزاد است.

سید شمس الدین حسینی افزود: اینکه قانون مالیات‌ها چگونه باید اصلاح شود، مساله ما است اما برای احیاء قانون معافیت های مالیاتی و اصلاح قانون مالیات ها نیاز به اهتمام و همکاری دولت و مجلس است و باید به یک اتفاق نظر در ضرورت و انجام این اصلاح و احیاء برسیم.

وی اضافه کرد: در مناطق آزاد باید به گونه ای عمل کنیم که وارد کننده به تولید کننده بدل شود و مناطق آزاد ارز مورد نیاز فعالان اقتصادی را تامین کند.

وی تصریح کرد: شمال کشور تولید کننده محصولات کشاورزی مهمی است از اینرو باید صنایع تبدیلی در کنار سواحل شکل گیرد.

حسینی افزود: جمعیت ۳۰۰ میلیون نفری کشورهای حاشیه خزر فرصت مناسبی برای توسعه اقتصادی و ارزآوری برای کشور است بر این اساس باید با ایجاد پایانه های مناسب صادراتی و نیز توسعه صنایع تبدیلی محصولات کشاورزی زمینه نقش آفرینی این استان ها در این حوزه فراهم شود.

رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اقتصادی؛ در خصوص حمایت کمیسیون اقتصادی از فعالیت‌های مناطق آزاد گفت: مواردی که مطرح شد تسری قوانین به منطقه آزاد بود. هرجا که مشکل باشد را می‌توانید طی نامه‌ای مطرح و اعلام کنید.

وی با اشاره به فلسفه شکل‌گیری مناطق آزاد تاکید کرد: شاید در ابتدا اختصاص ارز برای واردات به مناطق آزاد مورد قبول بود اما بعد از ۳۰ سال منطقه آزاد نباید مصرف کننده ارز باشند. آیا منطقه آزادی در دنیا سراغ دارید که مصرف کننده خالص ارز باشد برای این امر باید به دنبال شناسایی راه حل و راهکارهای مناسب باشیم.

رئیس فراکسیون نظارت بر مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست علت حضور در منطقه آزاد انزلی را آشنا شدن با ظرفیت‌های استان گیلان و این منطقه اعلام کرد و افزود: هدف شنیدن کاستی‌ها، مطالبات و نیازهای فعالان این عرصه است.

سعید رحمت زاده افزود: در هر مقطعی که زمینه گفت‌وگو به شایستگی و با نگاه صحیح، کارشناسی و همراه با دلسوزی برای کشور و نظام فراهم شده و تعاملات و همدلی ها سرلوحه کار مدیران بود، پیشرفت حاصل شده است و هر جا فاصله افتاده و مبنا ندیدن و نشنیدن بوده عقب مانده ایم.

وی افزود: امروز مشکلات پیچیده، متراکم و متنوعی وجود دارد اما قابل حل هستند.

مدیرعامل سازمان منطقه آزاد تجاری – صنعتی انزلی نیز گفت: در اسناد بالا دستی و قانون برنامه توسعه که اخیرا ابلاغ شده، منطقه آزاد انزلی مغفول مانده است. دربند خ ماده ۱۰۱ به رویکرد تجاری، صنعتی و ترانزیتی بنادر تاکید شده است.

مصطفی طاعتی مقدم اضافه کرد: در این ماده به سواحل مکران و بندر امیرآباد اشاره شده اما منطقه آزاد انزلی با ظرفیت های موجود مغفول مانده است.

دبیر تشکل صنفی شورای هماهنگی و همکاری فعالان اقتصادی مناطق آزاد 
نیز در این جلسه گفت: شورای عالی مناطق آزادمی‌تواند از ظرفیت این‌تشکل به عنوان یکی از مراجع خبری و مشاوره‌ای در ارائه نظرات مشورتی استفاده کند، ظرفیتی که از ۱۰ سال قبل مغفول مانده است.  
محمد صادق مبرهن اضافه کرد: بیش از سه دهه از قانون چگونگی اداره مناطق آزاد در مجلس شورای اسلامی می‌گذرد که از حدود ۱۲ سال به بعد مفاد موارد مندرج در آن مخدوش شده است و اصلی ترین مزیت‌های آن که معافیت های مالیاتی است، مورد هجمه قرار گرفته و مخدوش شده است.
وی با بیان اینکه مناطق آزاد در دنیا بهشت مالیاتی نامیده می‌شوند، افزود:   تقاضا داریم قانون مالیات‌های مستقیم  مورد توجه مجلس واقع شود.  
دبیر انجمن سرمایه گذاران و کار آفرینان منطقه آزاد انزلی نیز در این جلسه فاصله‌ بین مسئولان و تولیدکنندگان و تقسیم بندی‌ها را ریشه اکثر مشکلات دانست و تصریح کرد: مسئولان باید در کنار تولید کنندگان باشند در حالی که مقابل هم هستند.
عقیل حق شناس ادامه داد: این تقسیم بندی‌ها باید از بین بروند، نمایندگان مجلس نماینده همه ملت ایران هستند.
وی ادامه داد: کتاب قانون مناطق آزاد را در ۵۰۲ صفحه داشتیم که اینک به ۹۸۰ صفحه رسیده، اگر این کتاب را اجرایی کنیم دیگر دغدغه‌ای نخواهیم داشت.  
وی ادامه داد: قول پهن کردن فرش قرمز برای سرمایه گذار داده بودیم از اینرو باید فرایند سرمایه گذاری را تسهیل کنیم و حمایت از سرمایه گذار آن است که در حل مسائل است، مشکلات ساده است و راه حل برای آنها وجود دارد این موارد باید مدیریت شود . 
در این جلسه فعالان اقتصادی مشکلات خود را در رابطه با مالیات بر ارزش افزوده، پرداخت عوارض برای ورود ماشین آلات، بدهی های فعالان اقتصادی به شبکه برق و ابلاغ دیرهنگام افزایش قیمت حامل های انرژی، اصلاح قانون معافیت مالیاتی و از سرگیری برگزاری جشنواره های فرهنگی‌ در منطقه آزاد انزلی مطرح کردند.

حتما ببینید

هفته‌ای سیاه برای فوتبال گیلان

هفته‌ای سیاه برای فوتبال گیلان

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، تیم فوتبال ملوان بندرانزلی در رقابت‌های لیگ برتر، …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *