حجت‌الاسلام خسروپناه: علوم انسانی امروز بومی است 

حجت‌الاسلام خسروپناه: علوم انسانی امروز بومی است 

به گزارش خبرنگار علمی آباجان به نقل از ایرنا حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه امروز (چهارشنبه)، در آیین نکوداشت تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده دانشگاه پیام گفت: دانشگاه امروز با دانشگاه های گذشته تفاوت دارد. دانشگاه ها به‌ویژه دانشگاه پیام نور باید چهار بایسته را داشته باشند.

وی اولین بایسته را بازسازی هویت دانشگاه پیام نور دانست و گفت: دومین بایسته پیوند علم و ایمان و امید است؛ علم با ایمان و ایمان با امید معنا می یابد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همبستگی معرفت و مهارت یا جامعه و صنعت را سومین بایسته بیان کرد و افزود: این امر می تواند امیدآفرین باشد و دانش و معرفت تولید شده باید به نیاز جامعه منجر شود. دانشگاه های امروز موضوع محور و مهارت محور است؛ ‌در حالیکه دانشگاه های گذشته علم محور بودند. باید رشته های نو در دانشگاه پیام نور تعریف و پارک های علم و فناوری در این دانشگاه احداث شود.

خسروپناه معتقد است معرفت با مهارت و جامعه و صنعت باید پیوند برقرار کند و حتماً باید برای رشته‌های نو، دانشکده‌های موضوعی تعریف کنیم. بحث علوم انسانی باید بومی‌سازی شود و علوم انسانی حتماً باید با مسائل بومی ارتباط پیدا کند. حرف‌های تکراری نیمه اول قرن بیستم را تکرار نکنیم. علوم انسانی امروز علوم انسانی بومی است و باید محققان ما ناظر به نیازهای زمانه نظریه پردازی کنند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی همراهی آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت را بایسته چهارم عنوان کرد و افزود: پیوند فعالیت علمی با فعالیت فرهنگی است و باید رشته های مختلف ورزشی در دانشگاه پیام نور تقویت شود. جوان ما با ورزش سلامت جسمی می یابد و سلامت جسمی سلامت فکری به همراه دارد.

سهم دانشگاه پیام‌نور از تامین بودجه تحقیقات پژوهشگران افزایش می‌یابد

سرپرست دانشگاه پیام‌ نور نیز در این مراسم گفت: برنامه این دانشگاه برای سال آینده آن است که سهم مشارکت دانشگاه از منابع مورد نیاز تحقیقات برای تسهیل فعالیت پژوهشگران فزون‌تر شود.

امین ناجی خطاب به پژوهشگران این دانشگاه افزود: این موضوع فقط اختصاص به حوزه علوم پایه علوم انسانی فنی و مهندسی ندارد و در همه حوزه‌ها سهم دانشگاه افزایش خواهد یافت. برنامه دانشگاه پیام نور علاوه بر حوزه آموزش و پژوهش در زمینه فناوری و حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی به عنوان چهار ماموریت اصلی دانشگاه‌های نسل‌های اول تا چهارم و پنجم می‌تواند نتایج خوبی را برای جمهوری اسلامی ایران به بار آورد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در این دانشگاه هم گفت: مقاله و کتاب و پژوهشی که از کار مردم و مملکت گره گشایی کند قطعاً تاثیرگذار است.

حجت الاسلام سید محمود نبوی افزود: ارزش علم به آن است که بتوانیم در این کارهای پژوهشی و علمی و تحقیق راهکار برای رفع مسائل ارایه دهیم و امیدوارم که اساتید ما در این مسیر موفق باشند.

حتما ببینید

۲۳ ربیع‌الاول به عنوان روز قم در تقویم رسمی کشور ثبت شد

۲۳ ربیع‌الاول به عنوان روز قم در تقویم رسمی کشور ثبت شد

به گزارش روز پنجشنبه گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از شورای عالی انقلاب …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *