ادامه تجلیل از پژوهشگران، برگزاری جلسه شورای عتف و آمادگی برای امتحانات

ادامه تجلیل از پژوهشگران، برگزاری جلسه شورای عتف و آمادگی برای امتحانات

به گزارش گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا، با اینکه هفته پژوهش امسال در روزهای آخر آذر ماه (۲۳ تا ۲۹ آذر) در سطح ملی برگزار شد، به دلیل تراکم برنامه‌های ملی، برخی دانشگاه‌ها مراسم تجلیل از پژوهشگران خود را در هفته گذشته برگزار کردند.

دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه الزهرا، دانشگاه ملی‌مهارت و دانشگاه پیام نور به این شکل هر کدام میزبان مراسم جداگانه‌ای برای قدردانی از زحمات پژوهشگرانی بودند که طی یک سال گذشته برای پیشبرد تحقیقات با سختی تلاش کرده بودند.

خبر دیگر آنکه سی‌امین جلسه شورای عالی عتف که شورایی در سطح بالا برای تصمیم‌گیری در مورد حوزه‌های پژوهش و فناوری و اولویت‌های این موضوعات همچنین طرح‌های کلان ملی است، با حضور محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور و اعضای حقوقی (که جدید بودند) برگزار شد. معاون اول رئیس‌جمهور در این جلسه گفت: اگر ۴۰ سال گذشته را ببینیم فراز و نشیب‌های عجیب و غریبی در دانشگاه داشته‌ایم که بخشی از آن ضد علم بوده و ‌ضد چشم اندازی بوده است که مقام معظم رهبری به آن توجه داشته‌اند.

سخنان کامل وی را اینجا بخوانید.

ادامه هفته پژوهش، برگزاری جلسه شورای عتف و آمادگی برای امتحانات

همچنین دبیر کل شورای عالی عتف بعد از این جلسه در مورد مصوبات آن توضیحاتی داد و گفت: ارائه گزارشی از جلسات پیشین، همچنین تصویب کلیات دو طرح؛ شامل آیین‌نامه طرح‌های اجرایی بلندمدت سرمایه‌گذاری کلان در بخش‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری و حمایت ویژه از رشته‌های راهبردی دستور این جلسه بود.

گزارشی از مصوبات این جلسه را اینجا بخوانید.

تعطیلات هفته آخر آذر که به دلیل سرمای هوا به دانشگاه‌ها تحمیل شد، برخی از دانشگاه‌ها را وادار کرد آموزش‌های خود را به شکل برخط ادامه دهند. البته برخی نیز از پیش برای آمادگی دانشجویان برای آزمون‌های پایان نیمسال تحصیلی در تعطیلات بودند و از هفته پیش‌رو نیز آزمون‌ها را آغاز می‌کنند.

جلسه کمیته انتخاب رؤسای دانشگاه‌ها نیز به ریاست دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکیل و طی آن با حکم ریاست ۱۸ سرپرست دانشگاه، موافقت شد. در این جلسه با حضور دکتر حسین سیمایی صراف وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حجت‌الاسلام مصطفی رستمی، رئیس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و محمدرضا مخبر دزفولی عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، در مورد رؤسای پیشنهاد شده توسط وزرا برای دانشگاه‌های مختلف کشور بحث و بررسی شد.

در این جلسه از روسای پیشنهادی دانشگاه‌های وزارت علوم سه دانشگاه شامل دانشگاه زابل، دانشگاه ملی‌مهارت و دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان علوم پایه زنجان تایید شدند.

پایان نام‌نویسی نوبت اول کنکور ۱۴۰۴

نام‌نویسی داوطلبان در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ برای پذیرش در دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی همچنین آزمون اختصاصی دانشجومعلم برای پذیرش در دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی نیز بعد از یکبار تمدید (از اول دی تا چهارم دی) پایان یافت و بر اساس آخرین آمار ۸۰۵ هزار نفر در این آزمون نام‌نویسی کردند.

ادامه هفته پژوهش، برگزاری جلسه شورای عتف و آمادگی برای امتحانات

دیدار وزیر علوم با بانوان هیات‌علمی

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این هفته و به مناسبت ولادت حضرت زهرا (س) و روز زن با بانوان اعضای هیات‌علمی دیدار کرد و گفت: زنان پیشتاز تحولات جامعه هستند؛ اما با وجود این نقش مهم در همه جای دنیا، از حقوق و فرصت‌های برابر با مردان برخوردار نیستند. زنان در جوامع معمولاً از حقوق و فرصت‌های کمتری نسبت به مردان برخوردار بوده‌اند و در جوامع غربی چندین سال بعد از مردان به زنان حق رأی داده شد.

حسین سیمایی افزود: برخی مواقع قانون‌گذاران سعی می‌کنند در قوانین، حقوق عقب‌مانده زنان را جبران کنند اما ناخودآگاه و ناخواسته به نابرابری فرصت‌ها برای زنان دامن می‌زنند و آنان را از برخی فرصت‌ها محروم می‌کنند.

عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی افزود: همیشه نابرابری و نادیده گرفتن حقوق زنان توسط مردان ایجاد نمی‌شود؛ بلکه گروه‌هایی از زنان که قرائت خاصی از معارف دینی دارند این نابرابری را می‌پسندند و به آن دامن می زنند.

سیمایی به حضور پررنگ بانوان در آموزش عالی اشاره کرد و گفت: در کمتر کشور همسایه ایران این تعداد زنان نخبه و نمونه علمی وجود دارد و این ظرفیت مهم می‌طلبد که کارگروهی برای حل مسائل این جامعه بزرگ دانشگاهی با نگاه کارشناسی تشکیل شود.

وزیر علوم حفظ کرامت بانوان دانشگاهی کشور را یک ضرورت دانست و گفت : بخشی از این کرامت با ارتقای حقوق امکان‌پذیر است. در این راستا و با هدف افزایش حقوق اعضای هیات‌علمی جلسه‌ای با رئیس جمهور برگزار کردیم.

قائم‌مقام آموزش عالی و تحقیقات علمی عراق در ایران

قائم مقام آموزش عالی عراق نیز طی هفته گذشته در ایران بود و با وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس مرکز همکاری های علمی و بین المللی وزارت علوم دیدار کرد.

حسین سیمایی در دیدار با حیدر عبد ضهد با توجه به اراده مسئولان آموزش عالی عراق برای استفاده از تجارب ایران در زمینه پارک‌های علم و فناوری گفت: آمادگی تاسیس پارک مشترکی را با عراق داریم؛ اما باید ابعاد مختلف آن کارشناسی شود.

وی با اشاره به اینکه ایران علاقه مند به حضور بیشتر دانشجویان عراقی در ایران است گفت: به ویژه در نقاط مرزی ایران و عراق دانشگاه‌های مهمی داریم و این آمادگی بیشتر است. آماده‌ایم دانشجویان مستعد و با انگیزه عراقی را در بهترین دانشگاه‌ها پذیرش کنیم و تنها نکته ما ضرورت تحصیل به زبان فارسی است که خوشبختانه دولت عراق هم از این ایده استقبال و حمایت می‌کند.

سیمایی با استقبال از پیشنهاد طرف عراقی برای تحصیل دانشجویان ایرانی در عراق و اختصاص ۱۰۰ بورس به دانشجویان ایرانی گفت: اگر شرایط و زمینه‌های این اقدام فراهم شود، اجرایی خواهد شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری حضور اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی ایران برای فرصت‌های مطالعاتی در عراق را از جمله روش‌های امکان‌پذیر برای توسعه روابط علمی دو کشور اعلام کرد که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق است.

پژوهش‌ها در دانشگاه ملی مهارت کاربردی است

سرپرست دانشگاه ملی مهارت نیز در مراسم تقدیر از پژوهشگران گفت: پژوهش‌ها در این دانشگاه باید از نوع پژوهش‌های کاربردی با تأکید بر حل مساله و رفع آنی نیازها و مشکلات موجود باشد.

غلامرضا زمانی به مأموریت‌های اساسی و عمده دانشگاه ملی مهارت اشاره و تصریح کرد: بخش پژوهش در دانشگاه‌های نظری به لحاظ دوره‌های تحصیلی پررنگ است، اما در دانشگاه ملی مهارت که رسالت اصلی آن آموزش و تربیت نیروی آچاربه‌دست است، پژوهش جایگاه ویژه‌ای دارد.

سرپرست دانشگاه ملی مهارت خاطرنشان کرد: پژوهش‌ها در دانشگاه ملی مهارت باید از نوع پژوهش‌های کاربردی باشد و جز این نخواهد بود. ویژگی پژوهش‌های کاربردی تأکید بر حل فوری یک مساله و رفع آنی نیازها و مشکلات موجود است و این مهم، در پژوهش‌های دانشگاه ملی مهارت محقق می‌شود.

زمانی رفع نیازهای صنایع، افزایش کیفیت آموزش، افزایش اشتغال‌پذیری و تجاری‌سازی پژوهش‌ها را از دیگر مزایای پژوهش‌های کاربردی ذکر کرد و گفت: دستاورد مسئولان، استادان و پژوهشگران در مسیر تحقیق و تولید باید موجب زندگی راحت‌تر برای مردم و جامعه باشد.

ادامه هفته پژوهش، برگزاری جلسه شورای عتف و آمادگی برای امتحانات

برگزاری نشست شورای راهبردی تدوین سند جامع علوم انسانی

نشست شورای راهبردی تدوین سند جامع علوم انسانی نیز طی هفته گذشته در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم با حضور وزیر علوم و رئیس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی نیز برگزار شد.

وزیر علوم در این نشست گفت: علوم انسانی در کشور به‌روز نیست، بسیاری از نظریه‌ها در این حوزه منسوخ شده‌اند؛ ولی ما همچنان در پی امور منسوخ شده حرکت می‌کنیم. توجه به علوم انسانی هم دستور مقام معظم رهبری است و هم همه ما به ضرورت تحول در این حوزه اعتقاد داریم.

حسین سیمایی بیان کرد: علوم انسانی در کشور به روز نیست، بسیاری از نظریه‌ها در این حوزه منسوخ شده‌اند ولی ما همچنان در پی امور منسوخ شده حرکت می‌کنیم؛ ضمن آنکه اگر بروز هم باشیم، چون علم مرز ندارد، قطعاً باید با فرهنگ بومی کشور متناسب‌سازی شود. علوم انسانی باید بومی و دینی باشد، علوم انسانی دینی یعنی چه؟ بین بزرگان نیز همواره در این خصوص اختلاف نظر وجود دارد. درباره برداشت از علوم انسانی اسلامی و نقش دین در علم، نیز دیدگاه‌های متفاوتی وجود دارد.

نهادهای مختلف متعددی به طور موازی متولی علوم انسانی هستند، از این رو باید تمام امکانات و ظرفیت‌ها را در این حوزه شناسایی کرده و تجمیع کنیم تا هم‌افزایی محقق شود و کاری تکامل‌یافته تحویل دهیم. علوم انسانی همواره دغدغه بزرگان نظام بوده و ده‌ها جلد کتاب با پسوند اسلامی در این زمینه چاپ شده با پیش فرض آنکه علوم انسانی باید اسلامی شود، اما این موضوع رضایتمندی چندانی را به دنبال نداشته است.

ادامه هفته پژوهش، برگزاری جلسه شورای عتف و آمادگی برای امتحانات

آغاز ثبت‌نام در اعتکاف دانشجویی

سرپرست اداره‌کل فرهنگی و اجتماعی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها نیز از آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف دانشجویی در مساجد دانشگاه‌های سراسر کشور خبر داد و گفت: بخشی از هزینه این مراسم بر عهده دانشگاه و بخشی هم سهم دانشجو است، نرخ ثبت‌نام متفاوت خواهد بود.

مراسم اعتکاف همه ساله در دانشگاه‌های کشور با حضور دانشجویان مومن برگزار می‌شود، امسال نیز قرار است این آیین معنوی از ۲۵ تا ۲۷ دی ماه همزمان با ایام‌البیض ماه رجب در مساجد دانشگاه‌ها برگزار شود تا بار دیگر شاهد آفرینش صحنه‌هایی زیبا از قرب الهی باشیم.

حجت‌الاسلام محمد دادسرشت در این باره گفت: بر اساس گزارش ستاد عالی اقامه نماز دانشگاهیان، امسال ۱۳۷ مسجد دانشگاهی ظرفیت پذیرش دانشجویان برای این مراسم معنوی را دارند و علاقه‌مندان برای ثبت‌نام در این مراسم معنوی می‌توانند با مراجعه به سایت دانشگاه‌ها ثبت‌نام کنند.

ادامه هفته پژوهش، برگزاری جلسه شورای عتف و آمادگی برای امتحانات

«حودنو»، بانک اطلاعات حوزه و دانشگاه رونمایی شد

بانک اطلاعات و اسناد وحدت حوزه و دانشگاه با همت دبیرخانه وحدت حوزه و دانشگاه توسط رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها رونمایی شد. این تارنما با نام «حودنو» و به آدرس hoodeno.hodat.ir در دسترس کاربران قرار گرفت که در آن فعالیت‌ها و اطلاعات مرتبط با وحدت حوزه و دانشگاه؛ از جمله اسناد، مقالات، کلام بزرگان و صاحب نظران این عرصه، پیوند علم و دین، دانشگاه اسلامی، سخنرانی‌ها، تالارهای گفت‌وگوی استادان حوزه و دانشگاه در این زمینه و رویدادهای خلاقانه در دسترس پژوهشگران و علاقه‌مندان قرار می‌گیرد.

بانک اطلاعات این تارنما با هدف جمع‌آوری تمام فعالیت‌های صورت گرفته توسط صاحب‌نظران و فعالین این عرصه ایجاد شده و همچنان در حال تکمیل و تجمیع اطلاعات است.

پرداخت بیش از ۸ هزار میلیارد ریال وام به دانشجویان

رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نیز طی این هفته در خبری گفت: بیش از هشت هزار میلیارد ریال وام در نیم‌سال اول سال تحصیلی امسال به دانشجویان پرداخت شد.

مسعود گنجی در مورد آمار و نوع وام‌های پرداخت شده در این صندوق در نیمسال جاری گفت: تا اکنون وام‌های دانشجویی شامل وام‌های تحصیلی، ضروری، شهریه و وام مسکن گروهی به دانشجویان عزیز، توسط صندوق رفاه دانشجویان در حال پرداخت و مبلغ این وام‌های پرداختی بیش از ۸ هزارمیلیارد ریال است. همچنین به محض تأمین اعتبار لازم به بقیه دانشجویان ثبت نام شده‌ واجد شرایط نیز وام پرداخت می شود.

وی با اشاره به ماهیت قانونی و رسالت صندوق رفاه دانشجویان در ارائه وام و تسهیلات به دانشجویان سراسر کشور تأکید کرد: در راستای اهمیت خانواده و توجه به جوانی جمعیت و تکریم خانواده و فرزندآوری، صندوق رفاه دانشجویان برای کاهش دغدغه‌های دانشجویان متأهل وام ودیعه مسکن متأهلی بیش از ۵۰۰/۶ میلیارد ریال در سال جاری پرداخت کرده است.

رئیس صندوق رفاه دانشجویان در پایان عنوان کرد: استقبال دانشجویان از وام‌های صندوق رفاه دانشجویان بالا است و در صورت تأمین اعتبار توسط سازمان برنامه و تامین بودجه از سوی ستاد ملی جمعیت به متقاضیانی که در وقت مقرر ثبت نام کرده‌اند وام داده خواهد شد.

راه‌اندازی رصدخانه لایه مرزی هواشناسی توسط موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران

فعالیت رصدخانه لایه مرزی با نصب دکل هواشناسی واقع در محوطه شبکه لرزه‌نگاری تهران وابسته به مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، آغاز شد.

دکل هواشناسی واقع در محوطه شبکه لرزه‌نگاری تهران در خیابان ملاصدرا با سه مجموعه دستگاه اندازه‌گیری در ارتفاع‌های ۱۰، ۴۰ و ۷۰ متر برای اندازه‌گیری تندی و جهت باد، دما و رطوبت به فاصله زمانی یک دقیقه و با هدف گردآوری داده‌های دقیق‌تر هواشناسی تجهیز شد.

داده‌های حاصل از این دستگاه‌های جدید، می‌تواند به عنوان ورودی مدل‌های پیش‌بینی وضع هوا، مدل‌های پیش‌بینی آلودگی هوا همچنین برای کنترل و مدیریت بهتر بحران‌ها استفاده شود. این داده‌ها همچنین برای اهداف آموزشی و پژوهشی در دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی قابل بهره‌برداری هستند.

ادامه هفته پژوهش، برگزاری جلسه شورای عتف و آمادگی برای امتحانات

تمدید فرصت ارسال اثر به جشنواره عتف و شرکت در جشنواره دانشجوی نمونه

وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در اطلاعیه‌ای اعلام کرد با توجه به درخواست‌ها و استقبال بی‌نظیر از مسابقه، زمان برگزاری آن را تا تاریخ ۱۰ دی ماه تمدید کرده است. این جشنواره در سه بخش عکاسی، فیلم کوتاه و پادکست برگزار می‌شود. شرکت در این جشنواره برای عموم آزاد است.

محورهای عکاسی و فیلم کوتاه در این جشنواره عبارتند از فرآیند پژوهش، فناوری و نوآوری، فضا و تجهیزات آزمایشگاهی، پژوهشگران در حال فعالیت، پروژه‌های علمی در طبیعت و محیط زیست و اثربخشی دستاوردهای پژوهش و فناوری در جامعه و صنعت است. حجم عکس ارسالی برای این جشنواره حداقل سه مگابات و حداکثر پنج مگابات باشد و باید فرمت جی پگ باشد.

همچنین مهلت ثبت‌نام و شرکت در سی و دومین جشنواره دانشجوی نمونه سال ۱۴۰۳ تا ۱۵ دی ماه تمدید شد. ثبت نام در سی و دومین جشنواره دانشجوی نمونه از ۱۸ آذر ماه آغاز شده بود و تا یکم دی ماه ادامه داشت به دلیل درخواست متقاضیان تا ۱۵ دی ماه ۱۴۰۳ تمدید شد.

دانشجویان واجد شرایط ایرانی و بین‌الملل ضمن مطالعه دقیق آیین‌نامه و شیوه نامه سال ۱۴۰۳ می‌توانند در مهلت تعیین شده، نسبت به ثبت‌نام و شرکت سی و دومین جشنواره دانشجوی نمونه سال ۱۴۰۳ اقدام کنند.

متقاضیان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می‌توانند با مراجعه به پایگاه portal.saorg.ir و متقاضیان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با مراجعه به پایگاه nemooneh.behdasht.gov.ir و تکمیل فرآیند ثبت نام در جشنواره شرکت کنند.

آغاز ثبت‌نام آزمون مهارت زبانی (EPT) و دستیاری آموزشی دانشگاه آزاد

ثبت‌نام آزمون مهارت زبانی (EPT) دانشگاه آزاد برای ورود به مقطع دکتری از سه‌شنبه گذشته آغاز شد و تا ساعت ۲۴ دوشنبه آینده (۱۰ دی) ادامه دارد. این آزمون روز جمعه ۲۱ دی ۱۴۰۳ هم زمان در شهرهای تهران، تبریز، مشهد، اهواز، اصفهان، شیراز، کرمانشاه، رشت، کرمان، کرج، ساری و به طور کلی در ۱۱ حوزه برگزار خواهد شد.

همچنین رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی از آغاز ثبت‌نام چهارمین دوره دستیاری آموزشی از امروز خبر داد و گفت علاقه‌مندان تا ۱۶ دی وقت دارند در این دوره نام‌نویسی کنند.

حامد حسن پور گفت: ثبت نام متقاضیان در طرح دستیاری آموزشی و اعلام آمادگی تدریس در نیمسال دوم سال تحصیلی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ از سه شنبه گذشته آغاز شد و تا ساعت ۲۴ روز ۱۶ دی ادامه خواهد داشت. دستیاران آموزشی فعلی و متقاضیان جدید می‌توانند از طریق وب سایت باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان به آدرس www.bpj.iau.ir/Ta برای ثبت نام اقدام کنند.

حتما ببینید

یک انتصاب در وزارت علوم

یک انتصاب در وزارت علوم

به گزارش روز سه‌شنبه گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از وزارت علوم، مهدی …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *