به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، عباس علی آبادی روز پنجشنبه در آیین افتتاح طرح آبرسانی پایدار به شیروان اظهار کرد: خراسان شمالی ظرفیت خوبی برای احداث نیروگاههای خورشیدی و تجدیدپذیر دارد که با تحقق آن افزون بر تامین برق پایدار، مصرف انرژیهای فسیلی نیز کاهش مییابد.
وی با اشاره به مشکل کسری گاز در برخی مناطق سردسیر کشور، افزود: این موضوع رفع و سال آینده وضعیت بهتر خواهد شد.
علی آبادی با بیان اینکه ایران وضعیت خوبی به لحاظ انرژی دارد اما در مصرف جزو کشورهای پرمصرف است، گفت: صرفه جویی و مصرف بهینه را باید در جامعه فرهنگ سازی و نهادینه کرد ضمن اینکه باید آحاد مردم را برای پیوستن به پویش ۲ درجه گرمای کمتر تشویق کنیم.
بهره برداری از طرح آب سرانی در دولت چهاردهم
وزیر نیرو ادامه داد: آب سرانی با عنوان آب گرانی است زیرا که از نقاط مختلف جمع آوری می شود و برای این کار باید ۸۰۰ متر پمپاژ شود که انرژی بسیاری صرف خواهد شد.
وی تاکید کرد: با توجه به اهمیت طرح آب سرانی تلاش خواهیم کرد تا مرحله نخست این طرح با سرعت انجام و در دولت بهره برداری شود.
علی آبادی بیان کرد: طرح آب سرانی، منطقه را متحول خواهد کرد و بایستی برای سرعت دهی در اجرای این طرح از منابع متنوع استفاده شود.
وزیر نیرو خاطرنشان کرد: اکنون اجرای طرح از محل اعتبارات منابع عمومی است و چنانچه از منابع متنوع استفاده شود حداکثر موفقیت رقم خواهد خورد.
مرحله نخست طرح آبرسانی پایدار به شهرستان شیروان با یک هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال اعتبار امروز (پنجشنبه) با حضور وزیر نیرو بهره برداری شد و شامل حفر و تجهیز هفت حلقه چاه آب با دبی آبدهی ۱۹۷ لیتر بر ثانیه و اجرای ۱۹ هزار و ۲۱۰ متر خط انتقال آب است.
خراسان شمالی در منطقه خشک و نیمه خشک ایران قرار گرفته است که افزون بر این موضوع در دهه های اخیر وقوع پدیده تغییر اقلیم، یکی از عوامل تاثیرگذار بر منابع آبی این استان بوده است.
شیروان به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در شرق بجنورد قرار دارد.
کلنگ زنی بزرگترین طرح آبرسانی شمال شرق کشور در شیروان، بازدید از نیروگاه سیکل ترکیبی این شهر، حضور در شورای اداری شهرستان های شیروان و فاروج، افتتاح پست ۱۳۲ کیلو ولت شهرک صنعتی شیروان، و بهره برداری از مرحله نخست طرح کاغذ سنگی فاروج از برنامه های سفر وزیر نیرو به خراسانشمالی بود.