مدیرعامل پتروشیمی پردیس: نوآوری پتروشیمی پردیس برای کاهش مصرف گاز و افزایش ارزآوری

آباجان به نقل از ایرنابازار- ناترازی انرژی امروز ابرچالش ایران است، چالشی که تبعات آن بخش‌های مختلف جامعه اعم از حوزه صنعت و تولید را درگیر کرده و منجر به کاهش بهره‌وری و اختلال در فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی شده است.

اولین همایش ملی «تاسیسات؛ گلوگاه ناترازی انرژی» با محوریت ارائه راهکارهای اجرایی و تخصصی، تلاش دارد به تقویت نقش تاسیسات در بهینه‌سازی مصرف انرژی بپردازد و زمینه را برای سرمایه‌گذاری و توسعه تکنولوژی‌های جدید هموار سازد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس به عنوان یکی از سخنرانان اصلی این همایش با بیان اینکه شرکت پتروشیمی پردیس با تولید سالانه بیش از ۵ میلیون تن محصول اوره و آمونیاک و کمک ۱.۱ میلیارد دلاری به اقتصاد ایران، روزانه ۶ میلیون مترمکعب گاز مصرف می کند، اظهار داشت: این شرکت به عنوان بزرگترین پتروشیمی کشور از منظر صادرات و تولید، با ۷ درصد تولید فرآورده و محصول پتروشیمی، دومین شرکت ارزآور ایران، امروز دچار آسیب های جدی شده که GDP کشور را تحت تاثیر قرار می دهد.

سیدمحمدرضا میری لواسانی اذعان کرد: ما امروز گاز را با قیمت ۱۵ سنت میخریم در صورتی که قیمت گاز قطر به عنوان سومین کشور دارای مخازن گاز ۸.۵ سنت است، در سال ۹۸ قیمت گاز سه سنت بود، در سال مالی ۱۴۰۲ به ۱۱ سنت و سال ۱۴۰۳ به ۱۵ سنت رسید. یعنی ما حدود ۵۰ درصد بیش از قطر پول گاز می‌دهیم. از ابتدای بهمن ماه قیمت ارز، توافقی خواهد شد و بی شک قیمت گاز نیز از ۶۹۰۰ تومان به ۱۰ تا ۱۱ هزار تومان خواهید رسید. پس در واقعیت ما گاز را گران تر پرداخت می کنیم.

وی افزود: اما امروز من نمی خواهم درباره ناترازی صحبت کنم، چون همه درباره ناترازی می دانیم. ما برای تولید به خوراک گاز نیاز داریم، در سال گذشته ما ۷۴ روز قطعی گاز داشتیم ولی با این وجود با راهکارهایی که ارائه دادیم توانستیم حدود ۱۰۰ درصد ظرفیت اسمی شرکت یعنی ۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصول اوره و آمونیاک تولید کنیم.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس با بیان اینکه قطعی گاز چالشی بود که ما سال مالی گذشته برای آن راهکار پیدا کردیم، اظهار داشت: متاسفانه امسال قطعی گاز به جای ۱۵ دیماه از ۱۵ مهرماه شروع شده و به ما اعلام کرده‌اند تا ۱۵ اسفندماه ادامه پیدا خواهد کرد، به این ترتیب ارزآورترین شرکت پتروشیمی کشور باید عملا یکی از سه فاز تولیدی خود را از مدار خارج کند که عدم النفع ناشی از آن سالانه ۱۸۰ میلیون دلار خواهد بود.

میری لواسانی گفت: دولت مکلف بوده تا ۳۰ سال گاز این مجموعه صنعتی را تامین کند در حالی که الان در سال هفدهم تولید به این چالش رسیدیم، چالشی که متاسفانه سال به سال تشدید می شود و تبعات بسیار زیادی برای سهامداران ما خواهد داشت.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ کل گاز مصرفی کشور ۲۴۹ میلیارد مترمکعب بوده که از این میزان ۱۳۰ میلیارد مترمکعب معادل ۵۲ درصد به نیروگاه ها و صنایع عمده از جمله پتروشیمی ها و فولاد و سیمان رسیده و ۱۱۹ میلیارد مترمکعب در اختیار بخش خانگی با ۲۵ میلیون مشترک قرار گرفته است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس با اشاره به میزان مصرف گاز پردیس گفت: پتروشیمی پردیس سالانه ۲.۱ میلیارد مترمکعب یعنی ۰.۹ درصد از کل گاز را در ازای ۱.۱ میلیارد دلار ارزآوری برای کشور مصرف می کند، با این وجود سیاست همه دولت ها این است که برای جلوگیری از تشنج اجتماعی گاز مصرفی صنایع را کاهش دهند. سالانه بین ۲۸۰ میلیون تا ۳۰۰ میلیون مترمکعب از گاز ما را قطع می کنند که روی ارزآوری ما تاثیر خواهد داشت.

میری لواسانی خاطرنشان کرد: با این وجود آمده ایم بگوییم که با وجود ناترازی و قطعی ۵ ماهه گاز می توانیم از تهدید ناترازی فرصت ایجاد کنیم و با نوآوری انجام شده ضمن کاهش گاز مصرفی، افزایش قابل توجهی در ارزآوری نیز داشته باشیم.

وی گفت: با هماهنگی لایسنسور خود، می توانیم دستگاهی با استفاده از توان داخل برای تصفیه co۲ در کشور بسازیم که سالانه با دریافت ۲۵۰ هزار تن دی اکسید کربن پتروشیمی های مجاور و استفاده از آمونیاکی که در سنوات گذشته خام فروشی می کردیم، ضمن کاهش میزان آلایندگی منطقه عسلویه، نه تنها ۳۲۲۵ هزار تن ظرفیت اسمی خود را محقق کنیم بلکه ۱۰ تا ۱۲ درصد مصرف سالانه گاز خود را کاهش خواهیم داد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس تأکید کرد: با اجرایی شدن این پروژه ما براساس ماده ۱۲ رفع موانع تولید، بخش زیادی از گاز مصرفی سالانه خود را کم می کنیم و ۵۰ میلیون دلار ارزآوری بیشتری نیز برای کشور خواهیم داشت. انتظار ما این است که طبق ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید به آن اندازه ای که از مصرف گاز ما کم می‌شود دولت از طرح های ما حمایت کند.

در این همایش که با محورهای مکانیزم قیمت‌گذاری انرژی، گلوگاه ناترازی، بحران سرمایه‌گذاری، مشارکت عمومی – خصوصی، استراتژی توسعه در شرکت‌های پیمانکاری و نوآوری و تکنولوژی‌های پیشرفته برگزار شد، رئیس صندوق توسعه ملی، رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران و مدیرعامل شرکت پتروشیمی پردیس درخصوص چالش و راهکارهای ناترازی انرژی در صنایع ایران سخنرانی کردند.

حتما ببینید

مدیرعامل شستا از پتروشیمی فن‌آوران بازدید کرد

مدیرعامل شستا از پتروشیمی فن‌آوران بازدید کرد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنابازار از روابط عمومی پتروشیمی فن‌آوران، در این بازدید …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *