زنگ خطر افزایش مهاجرت غیرقانونی به انگلیس از کانال مانش بار دیگر به صدا درآمد

زنگ خطر افزایش مهاجرت غیرقانونی به انگلیس از کانال مانش بار دیگر به صدا درآمد

به گزارش عصر پنجشنبه آباجان به نقل از ایرنا، مقام‌های فرانسوی می‌گویند که در روز کریسمس (۵ دی ۱۴۰۳) طی ۱۲ عملیات جداگانه، ۱۰۷ پناهجو را که تلاش داشتند با قایق‌های کوچک و ناامن از کانال مانش عبور کنند، نجات دادند. در یکی از این عملیات‌ها ۳۰ نفر از یک قایق در نزدیکی بندر دانکرک تخلیه شدند؛ برخی دیگر از سرنشینان که به مسیر خود ادامه دادند، در آب‌های انگلیس متوقف شدند. در حادثه‌ای دیگر، یک قایق با ۵۱ سرنشین به دلیل نقص فنی متوقف شد و پناهجویان آن به فرانسه بازگردانده شدند. همچنین ۲۶ نفر دیگر در نزدیکی بندر کاله نجات یافتند.

این تحولات بار دیگر زنگ خطر درباره مهاجرت غیرقانونی به انگلیس از طریق کانال مانش را به صدا درآورده است. عبور از این کانال که فاصله میان فرانسه و انگلیس را پوشش می‌دهد، به دلیل شرایط متغیر جوی و حجم بالای ترافیک دریایی، یکی از خطرناک‌ترین مسیرهای مهاجرت در جهان به شمار می‌رود. قایق‌های مورد استفاده مهاجران غالباً فاقد استانداردهای ایمنی هستند و با ظرفیت بیش از حد، خطر غرق شدن را افزایش می‌دهند.

بنا به آمارهای رسمی، در سال ۲۰۲۴ بیش از ۳۵ هزار نفر از کانال مانش عبور کرده‌اند که نسبت به سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است. بیشتر این مهاجران از کشورهای درگیر جنگ یا بحران‌های اقتصادی هستند و برای این سفر خطرناک، مبالغ هنگفتی به قاچاقچیان پرداخت می‌کنند.

اختلافات میان فرانسه و انگلیس

کانال مانش نه تنها به یک بحران انسانی بلکه به موضوعی سیاسی میان فرانسه و انگلیس تبدیل شده است. دولت انگلیس و فرانسه سال گذشته به توافقی دست یافتند که بر اساس آن لندن طی مدت ۳ سال ۴۸۰ میلیون پوند به پاریس پرداخت کند تا با تقویت مرزهای خود، مهاجرت غیرقانونی را کاهش دهد.

مقام‌های انگلیس معتقدند سیاست‌های فرانسه ناکارآمد بوده و باید اقدامات موثرتری انجام شود. در مقابل، فرانسه خواستار تخصیص منابع مالی بیشتر از سوی انگلیس است.

تحلیلگران بر این باورند که سیاست‌های سخت‌گیرانه مهاجرتی انگلیس از جمله محدودیت‌های پذیرش پناهجویان به افزایش تلاش‌های خطرناک برای عبور از کانال دامن زده است. در عین حال، افزایش مهاجرت به انگلیس می‌تواند زمینه‌ساز تقویت احزاب راست‌گرای مخالف مهاجرت در این کشور شود.

ریشی سوناک نخست وزیر پیشین انگلیس با اجرای طرح بدنام اخراج پناهجویان به رواندا تلاش کرد تا مهاجرت غیرقانونی به این کشور را مهار کند. این طرح که پس از ماه‌ها چالش حقوقی و مخالفت‌های گسترده در نهایت به تصویب رسید، توسط کی‌یر استارمر کنار گذاشته شد.

استارمر در نخستین سخنرانی خود به عنوان نخست وزیر جدید انگلیس طرح سوناک را بی‌تاثیر و از پیش شکست‌خورده توصیف کرد و وعده داد سیاست‌های مهاجرتی بهتری را ارائه دهد.

با این حال ناظران هشدار می‌دهند که اگر حزب کارگر نتواند راه‌حل‌هایی عملی و موثر برای کاهش تعداد پناهجویان بیابد، علاوه بر فشار افکار عمومی، با انتقادات شدید احزاب راست‌گرا روبه‌رو خواهد شد و ممکن است محبوبیت خود را از دست بدهد.

حتما ببینید

اعلام آمادگی فاراژ برای پادرمیانی در روابط ترامپ با سفیر جدید انگلیس

اعلام آمادگی فاراژ برای پادرمیانی در روابط ترامپ با سفیر جدید انگلیس

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، فاراژ در گفت‌وگو با نشریه دیلی تلگراف …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *