به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، پس از حملات وحشیانه و سنگین ارتش رژیم صهیونیستی به کرانۀ باختری- که طی یک سال گذشته روند افزایشی و صعودی داشته است- در اقدامی بی سابقه، دستگاه امنیتی حکومت خودگردان فلسطین، با حمله به اردوگاه آوارگان فلسطینی در شهر جنین، مبارزان مسلح فلسطینی این منطقه را هدف یورش بیسابقهای قرار داد که در پی آن دو مبارز جوان فلسطینی به شهادت رسیدند.
دلایل حملۀ حکومت خودگردان فلسطین به جنین
دستگاه امنیتی حکومت خودگردان، پس از این اقدام، ضمن آنکه شهادت ۲ جوان مبارز فلسطینی را یک اشتباه خواند، اعلام کرد این عملیات در راستای خلع سلاح گروههای مسلح در اردوگاه جنین انجام شده است و تا حذف کامل این پدیده، استمرار خواهد داشت.
دستگاه امنیتی حکومت خودگردان مدعی شد این تحرکات با هدف برقراری امنیت در کرانۀ باختری به منظور جلوگیری از مداخلۀ ایران و همچنین اعاده حیثیت این دستگاه امنیتی صورت میگیرد تا تجربۀ غزه و لبنان، در کرانۀ باختری تکرار نشود.
موضع گروههای فلسطینی
در پی این اقدام دستگاه امنیتی حکومت خودگردان فلسطین در کرانۀ باختری، جنبشهای «حماس»، «جهاد اسلامی» و «جبهه خلق برای آزادی فلسطین» خواستار توقف این اقدام در راستای حفظ اتحاد و انسجام داخلی در فلسطین شدند.
در بیانیه مشترکی که این ۳ گروه مقاومتی فلسطینی منتشر ساختند، ضمن تأکید بر مشروعیت سلاح مقاومت، اقدام دستگاه امنیتی حکومت خودگردان در حمله به مبارزان فلسطینی در کرانۀ باختری را جز خدمت به دشمن صهیونیست نمیدانند. این بیانیه می گوید، سلاح مقاومت مشروع و قانونی است و هیچ کس نمی تواند به آن آسیبی وارد کرده یا حاملان سلاح را هدف قرار دهد. این گروه های مقاومت، از حکومت خودگردان خواستند تا از هرگونه اقدام که ممکن است وحدت فلسطین را تهدید کرده یا بر آرامش اجتماعی اثر منفی بگذارد، فاصله بگیرد.
چرایی آغاز حملات دستگاه امنیتی حکومت خودگردان در کرانۀ باختری
رژیم صهیونیستی همواره با فرض آزادی عمل برای خود در کرانۀ باختری، مبارزان و اعضای مقاومت را در این منطقۀ فلسطینی، هدف قرار داده است. این اقدام طی یکسال گذشته و از زمان آغاز عملیات «طوفان الاقصی»، سیر صعودی داشته است. با این حال دستگاه امنیتی حکومت خودگردان فلسطین تاکنون دست به اقدام علیه شهروندان فلسطینی نزده بود. اینکه چرا در این مرحله حکومت خودگردان اقدام علیه فلسطینیان را آغاز کرده، محل سؤال است.
تمرکز رژیم صهیونیستی در سال ۲۰۲۵ بر کرانۀ باختری
طی هفتههای اخیر، رسانههای صهیونیستی از آمادگی ارتش این رژیم برای اقدام در کرانۀ باختری خبر دادند. در این راستا شبکۀ ۱۴ رژیم صهیونیستی به نقل از یک مقام امنیتی رژیم صهیونیستی اعلام کرد سال ۲۰۲۵ یک مقطع تحول در کرانۀ باختری است و ممکن است رژیم صهیونیستی با کرانۀ باختری نیز همانند غزه تعامل کند. یک مقام امنیتی رژیم صهیونیستی نیز گفته بود کرانۀ باختری در حال فروپاشی است و به دلیل تشدید عملیاتهای نظامی و درگیریهای جدید با اعضای گروههای مقاومت در این منطقه، ما باید به سرعت بر آن تسلط پیدا کنیم.
در حالی که گزارشهای امنیتی در رژیم صهیونیستی، کرانۀ باختری را میدان اصلی نبرد توصیف میکنند، این رژیم در حال به کارگیری سامانههای فنآورانه در این منطقه است و در عین حال درگیریها و بازداشتها نیز توسعه یافتهاند.
در این شرایط طبیعی است که رژیم صهیونیستی از دستگاه امنیتی حکومت خودگردان فلسطین به عنوان یکی از ابزارهای خود در کرانۀ باختری نیز بهرهبرداری کند.
آماده کردن دستگاه امنیتی برای تسلط بر غزه
پس از گذشت یکسال و چند ماه از عملیات «طوفان الاقصی» در نوار غزه و پایان عملیات نظامی رژیم صهیونیستی در این منطقه به حسب اعلام ارتش این رژیم، حال نوار غزه به سمت وضعیت پایان جنگ در حرکت است. آنچه خواستۀ آمریکاییها و رژیم صهیونیستی است، این است که گروههای مقاومت و در رأس آنها حماس در آیندۀ نوار غزه نقشی نداشته باشند. از این رو، گزینۀ هر دو آنها، یک مجموعۀ فلسطینی است که پیوندی با گروههای مقاومت نداشته باشد.
در حال حاضر هیچ ساختار یا مجموعه فلسطینی که بتواند این هدف صهیونیستها را تأمین کند وجود ندارد. لذا مهمترین ابزار و گزینه برای مدیریت نوار غزه پس از جنگ، حکومت خودگردان است. در حکومت خودگردان نیز دستگاه امنیتی آن بیشترین نزدیکی را به رژیم صهیونیستی دارد؛ چرا که با همکاریهای امنیتی و عمل به عنوان بازوی رژیم صهیونیستی، بیشترین بهرهوری را برای صهیونیستها به همراه داشتهاند. از این رو، این روزها مطرح ساختن دستگاه امنیتی تشکیلات خودگردان و آمادهسازی آن برای حاکمیت بر آیندۀ غزه، یکی از نقاطی است که مد نظر صهیونیستها قرار دارد. لذا میتوان گفت دستگاه امنیتی حکومت خودگردان به منظور آمادگی برای حضور در نوار غزه، وارد فاز عملیاتی در کرانۀ باختری شده است.
کمک به کمبود نیروی انسانی رژیم صهیونیستی
رژیم صهیونیستی طی یکسال گذشته، در عرصۀ عملیاتی خسارتهای سنگینی را متحمل شده است. لذا یکی از اولویتهای کنونی این رژیم، جلوگیری از متحمل شدن خسارتهای جدید به ارتش به ویژه در عرصۀ تلفات انسانی است. از این رو این رژیم تلاش دارد تا به منظور جلوگیری از وارد شدن خسارات و تلفات انسانی جدید، بخشی از اقدامات خود را با دستگاه امنیتی حکومت خودگردان اجرایی کند. اقدامی که موجب خواهد شد هم بخشی از نیروهای ارتش به جای کرانۀ باختری در جبهههای دیگر متمرکز شوند و مسئله کمبود نیروی نظامی تا حدی جبران شود و هم از تلفات انسانی جدید جلوگیری شود.
تلاش تلآویو برای ایجاد خط تقابل فلسطینی- فلسطینی
رژیم صهیونیستی از زمان اشغال فلسطین، سیاست تفرقهافکنی بین فلسطینیها را در اولویتهای خود قرار داده است. پس از پایان انتفاضه دوم در سال ۲۰۰۵، این سیاست در کرانۀ باختری به گونهای دیگر رخ نمود. صهیونیستها پس از انتفاضه دوم تلاش کردند تا با ایجاد یک ساختار نظامی امنیتی فلسطینی در کرانۀ باختری، حتیالمقدور از مقابلۀ مستقیم با فلسطینیها خودداری کرده، و این مسئولیت را به یک ساختار فلسطینی واگذار کنند.
هرچند صهیونیستها با قائل شدن حق آزادی عمل در کرانۀ باختری برای خود، هرگاه که خواستهاند وارد کرانۀ باختری شده، در آنجا اقدام به انجانم عملیاتهای نظامی و امنیتی کردهاند، اما نیروی امنیتی اصلی که وظیفه مقابله با فلسطینیها را برعهده داشته، دستگاه امنیتی تشکیلات خودگردان بوده است.
حال، در میانۀ جنگ در نوار غزه و جبهۀ شمالی، در روزهایی که مقاومت در کرانۀ باختری وارد مراحل تشدید تنش با رژیم صهیونیستی شده است، آنها تلاش دارند با تقویت رویکرد مقابلۀ فلسطینی با فلسطینی، حتیالمقدور خود را از درگیری مستقیم با فلسطینیها در کرانۀ باختری دور کنند. اقدامات اخیر دستگاه امنیتی حکومت خودگردان با توصیه و فشار صهیونیستها صورت میگیرد تا این هدف را تحقق بخشد.
انتهای پیام/