اعلام آمادگی فاراژ برای پادرمیانی در روابط ترامپ با سفیر جدید انگلیس

اعلام آمادگی فاراژ برای پادرمیانی در روابط ترامپ با سفیر جدید انگلیس

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، فاراژ در گفت‌وگو با نشریه دیلی تلگراف چاپ لندن گفت: «هرچند مندلسون و من رویکردهای متفاوتی در مسائل داخلی داریم، اما وقتی پای منافع انگلیس در میان باشد، باید آماده همکاری باشیم. اگر سفیر جدید ما در واشنگتن تشخیص دهد که حضور من یا کمک من می‌تواند به ایجاد فضای مناسب‌تری برای گفت‌ وگو با ترامپ منجر شود، من با کمال میل در خدمت خواهم بود.»

دولت انگلیس هفته پیش پیتر مندلسون دیپلمات کهنه‌کار و از اعضای باسابقه حزب کارگر که پیشتر در یادداشتی برای نشریه دیلی تلگراف دونالد ترامپ را تهدید برای جهان توصیف کرده بود، به‌عنوان سفیر جدید انگلیس در آمریکا معرفی کرد.

بر اساس گزارش‌ها، دولت انگلیس پیش از انتصاب مندلسون با تیم ترامپ مشورت کرده و از دیدگاه منفی آن‌ها نسبت به وی مطلع بوده است. با این وجود، او را در این سمت منصوب کرد.

کریس لاچیویتا رئیس ستاد تبلیغاتی ترامپ در واکنش به این انتخاب، مندلسون را «یک احمق تمام‌عیار» توصیف کرد و گفت: «دولت انگلیس یک سفیر شناخته‌شده در سطح بین‌المللی را با یک احمق تمام‌عیار جایگزین کرده است. این مایه تاسف است. او باید در انگلیس بماند»

در همین حال، روزنامه ایندیپندنت گزارش داد که لاچیویتا با تأیید ترامپ، سفیر جدید انگلیس را «احمق» خوانده است. یک منبع نزدیک به ترامپ نیز انتصاب مندلسون را «وحشتناک» توصیف کرد و گفت که این تصمیم انگلیس می‌تواند مانع دسترسی لندن به مذاکرات کلیدی با دولت جدید آمریکا شود.

فاراژ می‌گوید که در صورت نیاز، برای شکل‌گیری روابط بهتر میان مندلسون و دونالد ترامپ، آماده همکاری است. او ادعا کرد که در این برهه حساس، نباید ملاحظات حزبی مانع از به‌کارگیری «تمام ظرفیت‌های انگلیس» در تعامل با آمریکا شود.

فاراژ سابقه نزدیکی با ترامپ دارد؛ او نخستین سیاستمدار انگلیسی بود که در سال ۲۰۱۶ با ترامپ دیدار کرد و از کارزار انتخاباتی او حمایت علنی به عمل آورد.

فاراژ همچنین در خلال کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری اخیر آمریکا، بارها به ایالت‌های مختلف سفر کرد تا در همایش‌های هواداران ترامپ سخنرانی کند.

ترامپ هم، در حرکتی کم‌سابقه برای یک نامزد جمهوری‌خواه، آشکارا از مواضع فاراژ استقبال کرده و او را «دوست واقعی» خود خوانده است.

برخی اعضای پارلمان انگلیس، به‌ویژه نمایندگانی که از برگزیت حمایت کرده‌اند، اظهارات اخیر فاراژ را تحسین و آن را نشانه‌ای از «استفاده هوشمندانه از روابط شخصی» برای پیشبرد منافع ملی دانسته‌اند. در سوی دیگر، گروهی از سیاستمداران حزب کارگر، با اشاره به اختلافات عمیق او با جریان‌های سنتی انگلیس، از مندلسون خواسته‌اند با احتیاط با این پیشنهاد برخورد کند.

منابع نزدیک به مندلسون هنوز واکنش رسمی به سخنان فاراژ نشان نداده‌اند؛ اما گمانه‌زنی‌ها حاکی از آن است که هرگونه همکاری احتمالی میان این دو سیاستمدار، نیاز به تأیید و هماهنگی با دولت فعلی لندن دارد.

بسیاری در انگلیس معتقدند که انتخاب مندلسون نشان‌دهنده تلاش لندن برای ایجاد تعامل مؤثر با دولت آینده آمریکا است، چراکه مندلسون در سال‌های فعالیتش در کمیسیون اروپا و مناصب دولتی مختلف، تجربه فراوانی در عرصه‌های سیاست خارجی به دست آورده است.

با این حال، منتقدان او را از هواداران سرسخت همکاری‌های گسترده با اتحادیه اروپا می‌دانند و بر این باورند که مواضعش ممکن است با دیدگاه‌های ترامپ در تناقض قرار گیرد. یک منبع نزدیک به ترامپ به ایندیپندنت گفت: «رابطه انگلیس و آمریکا دیگر ویژه نیست، بلکه سمی است و مقصر این وضعیت دولت انگلیس است.»

حتما ببینید

تشکیل کمیته مستقل برای رسیدگی به مفاسد اخلاقی نمایندگان پارلمان انگلیس

تشکیل کمیته مستقل برای رسیدگی به مفاسد اخلاقی نمایندگان پارلمان انگلیس

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، روزنامه گاردین روز چهارشنبه در گزارشی نوشت: این …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *