پاسخ پاکستان به آمریکا: از برنامه‌های موشکی خود عقب نخواهیم نشست

پاسخ پاکستان به آمریکا: از برنامه‌های موشکی خود عقب نخواهیم نشست

به گزارش روز شنبه آباجان به نقل از ایرنا از روابط عمومی دفتر سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان، اسلام‌آباد بار دیگر ادعاهای واشنگتن علیه برنامه‌های موشکی و توانمندی‌های دفاعی پاکستان را به سخره گرفت و نسبت به آدرس دهی غلط و تهدید جلوه دادن اهداف بازدارندگی به ایالات متحده آمریکا هشدار داد.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان در این بیانیه با اشاره به صحبت‌های اخیر «جان فاینر» معاون مشاور امنیت ملی کاخ سفید مبنی بر نگرانی درخصوص توسعه قابلیت‌های موشک‌های دوربرد پاکستان و امکان هدف قرار دادن در خارج از جنوب آسیا از جمله آمریکا گفت: تصور تهدید ادعایی از توانمندی‌های موشکی و دارایی‌های استراتژیک پاکستان که توسط این مقام آمریکایی مطرح شد، مایه تاسف و این ادعاها بی اساس، عاری از عقلانیت و درک تاریخ است.

خانم ممتاز زهرا اظهار داشت: موج ادعاهای اخیر ایالات متحده علیه یک متحد اصلی غیرسازمان پیمان آلتلانتیک شمالی (ناتو) به ویژه در غیاب هرگونه مدرک، برای روابط کلی دو کشور مفید نخواهد بود زیرا پاکستان هرگز و به هیچ شکل و شیوه ای سوء نیت نسبت به آمریکا نداشته و این واقعیت اساسی تغییر نکرده است.

وی ادعای کاخ سفید علیه توانمندی‌های موشکی و ماهیت بازدارندگی اسلام آباد را بیجا و آدرس دهی غلط آمریکا ناشی از تحریک برخی از کشورهای متخاصم نسبت به پاکستان توصیف کرد و افزود: پاکستان فداکاری های بزرگی برای این روابط انجام داده است اما همچنان از تداوم هجوم پیامدهای سیاست های ایالات متحده در منطقه به شدت رنج می برد.

زهرا خطاب به کاخ سفید گفت: مایه تاسف است که این مقام آمریکایی پاکستان را بین کسانی که به نظر می رسد در یک رابطه خصمانه با ایالات متحده هستند، قرار داده است؛ اما به نظر می رسد واشنگتن با نادیده گرفتن و محافظت از مظاهر توانایی موشکی بسیار قوی تر در همسایگی شرقی ما (اشاره به هند)، نگرانی ها در مورد توانایی های پاکستان را به دستور دیگران برای تأکید بیشتر بر ثبات استراتژیک شکننده در منطقه مطرح می کند.

سخنگوی وزارت امور خارجه پاکستان اظهار داشت: آمریکایی‌ها از سال ۲۰۱۲ طرح نگرانی‌های خود درباره توانمندی‌های موشکی و دفاعی پاکستان را آغاز کردند و از همان زمان رهبری سیاسی و نظامی پاکستان هر از گاهی تلاش کردند تا نگرانی‌های «بیجای» طرف آمریکایی را به طور مثبت از بین ببرند.

وی اضافه کرد: با این حال ما می خواهیم تکرار کنیم که ظرفیت های استراتژیک پاکستان برای دفاع از حاکمیت این کشور و حفظ صلح و ثبات در جنوب آسیا است. اسلام آباد نمی تواند از حق خود برای توسعه قابلیت های متناسب با نیاز به حفظ حداقل بازدارندگی معتبر و همچنین تهدیدهای در حال تحول چشم پوشی کند.

زهرا تاکید کرد: پاکستان کاملاً روشن کرده است که برنامه‌های استراتژیک این کشور و توانایی‌های متحدان ما صرفاً برای بازدارندگی و خنثی کردن یک تهدید وجودی آشکار و قابل مشاهده در همسایگی ما (هند) است و نباید به عنوان تهدیدی برای هیچ کشور دیگری تلقی شود. از این رو، هرگونه فرض غیرمنطقی مبنی بر قصد خصمانه پاکستان توسط هر کشور دیگری از جمله ایالات متحده، گیج کننده و همچنین غیرمنطقی است.

وی گفت: با عنایت به قداست عمیق برنامه استراتژیک و بازدارندگی برای مردم پاکستان و دفاع از کشور، هرگونه تلاش برای دخالت در این اهداف ما، به هر شکل و شیوه ای و به هر بهانه ای، نه قابل تامل است و نه ممکن خواهد بود.

براساس این گزارش؛ هفته گذشته معاون مشاور امنیت ملی دولت آمریکا مدعی شد که پاکستان در حال توسعه قابلیت‌های موشک‌های دوربرد است که به این کشور امکان می‌دهد اهدافی در خارج از جنوب آسیا از جمله آمریکا را هدف قرار دهد.

وی طی سخنانی در اندیشکده کارنگی در آمریکا افزود: صادقانه بگویم، برای ما دشوار است که اقدامات پاکستان را چیزی غیر از یک تهدید نوظهور علیه آمریکا ببینیم.

همچنین پاکستان پنجشنبه گذشته در واکنش به جدیدترین تحریم‌ها علیه نهادهای ملی و خصوصی خود از سوی آمریکا مرتبط با برنامه‌های راهبردی و دفاعی، این اقدام را مغرضانه دانست و تاکید کرد: تحریم‌های واشنگتن پیامدهای خطرناکی برای ثبات راهبردی منطقه و همچنین تهدید علیه امنیت بین المللی به دنبال دارد.

نزدیک به سه دهه از اقدام پاکستان در آزمایش اتمی سپری می‌شود اما این کشور همواره از سوی جبهه غرب به ویژه آمریکا به سوء مدیریت در تامین امنیت زرادخانه‌های اتمی متهم شده است. اسلام‌آباد با رد این اتهامات تاکید دارد که به هیچ قیمتی بر روی برنامه‌های اتمی و موشکی خود مصالحه نخواهد کرد.

پاکستان در سال ۱۳۷۷ شمسی (۱۹۹۸ میلادی) در پاسخ به اقدام کشور هند، آزمایش هسته‌ای انجام داد. اسلام‌آباد دارای ده‌ها فروند موشک های هسته ای و بالستیک است. این کشور جنوب آسیا در بهمن ماه ۱۴۰۱ میزبان رافائل گروسی مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی بود.

در عین حال آمریکا و برخی از متحدان غربی آن همواره از سوی پاکستان به دلیل فشار بر برنامه‌های موشکی و هسته‌ای این کشور مورد سرزنش قرار می‌گیرند.

حتما ببینید

فرستاده ویژه اسلام‌آباد در کابل؛ یخ روابط دو همسایه ذوب می‌شود؟

فرستاده ویژه اسلام‌آباد در کابل؛ یخ روابط دو همسایه ذوب می‌شود؟

به گزارش روز سه‌شنبه خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، سفر محمد صادق خان نماینده …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *