فضای مجازی فرصت‌ بی‌نظیری برای افزایش قدرت کشورها ایجاد کرده است

فضای مجازی فرصت‌ بی‌نظیری برای افزایش قدرت کشورها ایجاد کرده است

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، حسین هرسیج روز سه‌شنبه در آیین افتتاحیه «پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش»(IKT۲۰۲۴) در سالن همایش‌های «پیامبر اعظم (ص)» دانشگاه اصفهان افزود: امروزه فناوری اطلاعات، علوم رایانه و مهندسی کامپیوتر همه ابعاد و جنبه‌های زندگی ما را دربرگرفته که یکی از جنبه های آن تاثیر در افزایش قدرت و اقتدار کشورهاست، قدرتی که یکی از مفاهیم کلیدی برای هر جامعه و کشوری است.

وی ادامه داد: امروز فناوری اطلاعات و علوم مرتبط مانند هوش مصنوعی موجب پیدایش قدرتی موسوم به قدرت مجازی(Cyber Power) شده که فرصت‌های بی نظیری برای همه کشورها برای افزایش توانمندی ها ایجاد کرده است و می‌توان از این حوزه برای افزایش قدرت و اقتدار نظام جمهوری اسلامی بهره بُرد.

وی اظهار داشت: در گذشته با کمبود اطلاعات مواجه بودیم اما امروز با انبوه اطلاعات روبه‌رو هستیم و هرچند نقدی بر آن وجود دارد که برخی از این اطلاعات کلان دنیای امروز عمیق نیست اما با فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی می توان از این حجم بزرگ اطلاعات استفاده کرد.

رئیس دانشگاه اصفهان تصریح کرد: سرمایه‌گذاری کشور برای استفاده از فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی می‌تواند به کاهش شکاف دیجیتالی بین کشور ما با سایر کشورهای پیشرفته منجر شود و در این مسیر لازم است برخی از محدودیت‌ها بویژه در کاربردهای علمی و پژوهشی کاهش یابد اما باید کنترل و مدیریت این بستر و فناوری نیز صورت بگیرد.

وی اضافه کرد: فناوری اطلاعات قدرت انسان را افزایش می‌دهد و امکان ایجاد هویت مجازی در بستر شبکه‌ها را برای افراد مهیا می‌سازد و در مورد تاثیر این فناوری در زندگی بشر، ۲ دیدگاه متعارض وجود دارد که یک نظر به این امر اعتقاد دارد که این فناوری موجب ایجاد مدینه فاضله برای همه افراد بشر می‌شود و در نقطه مقابل برخی دیگر معتقدند، ظهور این فناوری به ایجاد مدینه رذیله خواهد انجامید که کابوسی از وحشت و جهنم را به ارمغان خواهد آورد ولی هر ۲ دیدگاه نگرشی جبرگرایانه و افراطی دارند.

هرسیج افزود: فناوری مانند علم می‌تواند کاربردهای دوگانه داشته باشد و اگر انسان های شایسته، کنترل آن را داشته باشند و مدیریت کنند، فضای اطلاعاتی را می توانند در جهت رشد و کمال انسال بکار گیرند. نباید گذاشت که شی بر انسان مسلط شود که اگر این گونه شود، فاجعه روی می‌دهد.

وی تاکید کرد: نباید اجازه داد برخی با سواستفاده از فناوری اطلاعات موجبات استثمار و بهره کشی را فراهم و اقدام به ترویج خشونت کنند، امروز شاهدیم گروهی مانند داعش که از نظر تفکر متحجر تند است از فناوری روز برای ترویج خشونت، هرج و مرج و تحجر استفاده می کند.

وی یادآور شد: برگزاری چنین رویدادهایی مانند کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش باعث تغییر و تحول مثبت در فرآیندهای آموزشی دانشگاه‌ها در باره مباحث فناوری اطلاعات و به روز رسانی سرفصل های آموزشی می شود تا دروس ارائه شده در دانشگاه‌ها بتواند بیشتر و بهتر به حل مسائل جامعه کمک کند.

وی تاکید کرد: رشته‌های که ارتباط کمتری با فناوری اطلاعات و ارتباطات دارند نیز باید خود را با این فناوری به روز کنند زیرا اگر به موضوعات جدید مانند هوش مصنوعی کم توجهی شود می‌تواند شکاف بین نسلی را تشدید کند .

وی گفت: کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش با حدود ۲ دهه سابقه یکی از رویداد مهم بین‌المللی کشور در حوزه‌های فناوری اطلاعات و مهندسی رایانه است که تاکنون در دانشگاه‌های مطرح کشور برگزار شده است و امسال به همت دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه در دانشگاه اصفهان برگزار می شود.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی فناوری اطلاعات و دانش» (IKT۲۰۲۴) از چهارم تا ششم دی در دانشگاه اصفهان در حال برگزاری است.

سال‌های اخیر در دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه اصفهان، پنج آزمایشگاه تحقیقاتی شامل پردازش سیگنال و اینترنت اشیا، رایانش فراگیر، سیستم‌های رایانشی- فیزیکی، آزمایشگاه اینترنت اشیا و فناوری‌های سلولی «نسل ۵» و کلان داده‌ها در حوزه اینترنت اشیا فعال شده است.

دانشکده کامپیوتر دانشگاه اصفهان با ۳۵ سال سابقه دارای بیش از سه هزار ۳۰۰ دانش‌آموخته و ۳۵ عضو هیات علمی در چهار گروه سخت‌افزار، نرم‌افزار، فناوری اطلاعات و هوش مصنوعی است.

دانشگاه اصفهان بعنوان دانشگاه جامع و مادر استان دارای حدود ۱۷ هزار دانشجو و افزون بر ۷۰۰عضو هیات علمی است و یکی از دانشگاه‌های برتر کشور محسوب می‌شود.

حتما ببینید

مدارس اصفهان و برخی شهرستان‌های استان سه شنبه چهارم دی ماه غیرحضوری شد

مدارس اصفهان و برخی شهرستان‌های استان سه شنبه چهارم دی ماه غیرحضوری شد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *