دولت چهاردهم در برابر هجمه‌های منتقدین خویشتن‌دارای کند/صداقت ویژگی بارز پزشکیان

دولت چهاردهم در برابر هجمه‌های منتقدین خویشتن‌دارای کند/صداقت ویژگی بارز پزشکیان

سیدحسن رسولی در گفت و گو با آباجان به نقل از ایرنا در ارزیابی خود از هجمه‌های وارده به دولت و رئیس جمهور به بهانه های مختلف از جمله تلاش ها برای حل مشکلات ناترازی انرژی و آلودگی هوا اظهار داشت: با رصدی که من از اخبار و رویدادهای سیاسی دارم، تنها یک جریان سیاسی آن هم در حد دو، سه نفر هستند که نسبت به دولت از موضع غیرمشفقانه و مچ‌گیرانه برخورد می‌کنند که مصداق عینی آن را در موضع‌گیری‌های اخیر آقای رسایی به‌وضوح می‌توان دید.

وی با اعتقاد به اینکه در مجموع با رویکرد وفاقی که آقای پزشکیان اتخاذ کرده عمده ظرفیت‌های سیاسی و حزبی کشور در مقایسه با سایر دولت‌ها، چالش‌های کمتری با آقای رئیس جمهور دارند، افزود: پزشکیان و تیم همراهشان در این حد، باید تحمل‌شان را بالا ببرند و رقیب را به رسمیت بشناسند و با حلم، بردباری و خویشتن‌دارانه حتی با انتقادهایی که رنگ و بوی تند دارد برخورد کنند.

بحران‌های انباشته شده در کشور حاصل مواضع، سیاست‌ها و عملکرد دهه‌های گذشته است

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه بحران‌های انباشته شده در کشور حاصل مواضع، سیاست‌ها و عملکرد دهه‌های گذشته کشورداری است، بیان کرد: هیچ‌کدام از این بحران‌ها ظرف ۱۵۰ روز اخیر پدید نیامده است که در یک ارزیابی منصفانه، پزشکیان و دولت او را مسئول ایجاد این بحران‌ها بنامیم.

رسولی عنوان کرد: اما صرفنظر از اینکه کدام دولت، چه کسی، کدام مجلس و کدام مقطع در پیدایش این ابرچالش‌ها موثر هستند وجدان عمومی جامعه از کلیت حاکمیت انتظار دارد به نحو کارآمدتر و ثمربخش‌تری کشورداری کند و به اعتقاد من از این جهت نمی‌توان خرده‌ای بر افکار عمومی گرفت.

متضرر اصلی در شرایط تورمی، طبقات حقوق‌بگیر و کم‌درآمد جامعه هستند

وی بیان اینکه در چنین شرایطی که کشور بیش از ۲۰ سال تورم حداقل بالای ۲۰ درصدی را پشت سر گذاشته و در ۵ سال اخیر حداقل تورم ۴۰ درصد بوده ضرر کننده(متضرر) اصلی مردم و در میان مردم هم دهک‌ها و طبقات حقوق‌بگیر و کم‌درآمد جامعه هستند، خاطرنشان کرد: به اعتقاد من در مناسبات دولت- ملت، ملت حق دارد سوال کند و دولت به عنوان بخشی از حاکمیت موظف به پاسخگو است.

استاندار خراسان رضوی در دولتِ اصلاحات بیان کرد: در پاسخ به این سوال که آیا این مشکلات فقط از سوی دولت و حاکمیت قابل حل است یا خیر، باید بگویم چنانچه سطوح مختلف حاکمیت با تکیه بر رویکرد وفاق، به یک هم‌نظری برسد و حاکمان برخی از سیاستگذاری‌های اشتباه گذشته را بپذیرند و در جهت اصلاح آن سیاست‌ها قدم بردارند، در میان مدت و بلندمدت از طریق اصلاح و تغییر راهبردهای کشورداری می‌توانند افق امیدوارکننده‌تری را فراروی مردم قرار دهند.

رئیس جمهور به وعده های انتخاباتی خود عمل کرده است

رسولی با تاکید بر اینکه اگر تا به امروز عمده اهتمام کشور به بیرون از مرزهای ایران بوده، رسماً اعلام و اعمال شود که «چراغی که به خانه رواست به مسجد حرام است» و توسعه کشور، مبارزه با فقر و فساد، طرح‌ها و پروژه‌های مرتبط با این تغییر رویکرد روی میز تصمیم‌گیری در دستور کار اولیه دولت و مجلس و سایر ارکان دولت قرار بگیرد، یادآور شد: از این طریق جامعه می‌تواند نسبت به وضع موجود امیدوارتر باشد و در کوتاه‌مدت هم آقای پزشکیان به وعده‌هایی که داده‌اند عمل کنند که به اعتقاد من به بخشی از آنها عمل کرده‌اند.

عضو بنیاد امید ایرانیان ادامه داد: به یاد داشته باشیم که بعدازظهر اولین روز آغاز به کار دولت آقای پزشکیان با ترور شهید اسماعیل هنیه مواجه شدیم و بعد هم با بحران‌های غزه، لبنان و رویارویی‌های بی‌سابقه ایران و رژیم اشغالگر قدس را داشتیم. اینها بحران‌های کمی نبود همین که آقای پزشکیان توانست در این ۱۵۰ روز با جلب اعتماد قلبی و عملی رهبری، از اینکه ایران وارد جنگی دوباره شود ممانعت کند باید به ایشان دستمریزاد گفت.

قدردانی از پزشکیان برای ورود صادقانه به بحث ناترازی‌ها و قول او برای رفع فیلترینگ

وی با بیان اینکه آقای پزشکیان به صورت شفاف اعلام کرد که به‌دنبال ورود به بحث ناترازی‌ها است و صادقانه با مردم مشکلات مزمن کشور را بیان کرده و بیان هم می‌کند باید از ایشان قدردانی کرد، افزود: ایشان قول داد که فیلترینگ را به صورت اساسی حل کند و من فکر می‌کنم ظرف روزهای آینده و حداکثر تا پایان سال موضوع فیلترینگ را حل خواهد کرد.

اجرای قانون حجاب و عفاف در شرایط کنونی زخمی بر زخم‌های جامعه در حوزه اجتماعی و فرهنگی است

رسولی با بیان اینکه در حوزه مسائل اجتماعی با استفاده از اعتمادی که رهبری به او داشته و دارند اجرای قانون حجاب و عفاف که می‌توانست شکاف‌های موجود جامعه دوقطبی را افزایش دهد با درخواست دولت مسکوت ماند، تصریح کرد: همانطور که در انتخابات اخیر دیدیم ۴۹ درصد مردم رای دادند و ۵۱ درصد در انتخابات شرکت نکردند و رای ندادند و اجرای این قانون می‌توانست در شرایط ناگوار فعلی زخمی بر زخم‌های دیگر جامعه در حوزه اجتماعی و فرهنگی باشد که این موضوع مسکوت ماند و اینها دستاوردهای دولت چهاردهم است.

بهبود ارتباط با همسایگان در دولت چهاردهم

وی اظهار کرد: هر چند بهبود ارتباط با همسایگان به خوبی تبلیغ نشد اما به اعتقاد من دستاورد خوبی داشت وقتی عربستان برای سرمایه‌گذاری در اقتصاد ایران اعلام آمادگی می‌کند یعنی دیگر یخ‌های میان دو کشور تا حدود زیادی آب شده است و قطر و سایر کشورهای همسایه ما هم به همین ترتیب، همه این موارد را می‌توان از موفقیت‌ها و دستاوردهای خوب دولت آقای پزشکیان برشمرد.

استانداران خراسان رضوی در دولتِ اصلاحات عنوان کرد: معتقدم هیچ‌کدام از این اقدامات عملا در حوزه اقتصاد و معیشت جامعه هنوز تاثیر واقعی‌ای خود را نه تنها نگذاشته بلکه سطح عمومی قیمت‌ها با همان شیب سابق در حال افزایش است و از روزی که آقای پزشکیان دولت را تحویل گرفته قیمت ارز ۱۵ هزار تومان افزایش پیدا کرده است.

اقدامات دولت در حوزه سیاست خارجی کشور را از حالت تنش خارج خواهد کرد

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب گفت: معتقدم با اقداماتی که دولت در پیش گرفته و با حمایت رهبری و همراهی مردم و با تغییر رویکردهایمان به‌ویژه در حوزه سیاست خارجی بتوانیم از حالت تنشی موجود خارج شویم و دامنه همین عادی‌سازی روابط با همسایگان را به سایر کشورهای اروپایی و آمریکا با حفظ عزت، حکمت و مصلحت نظام هموار کند.

رسولی با اعتقاد به اینکه این امکان وجود خواهد داشت که با کاهش تنش‌های حوزه سیاست خارجی با توجه به اینکه ایران بهشت ظرفیت‌ها است، شاهد افزایش سرمایه‌گذاری باشیم، عنوان کرد: افزایش سرمایه‌گذاری به معنی رشد تولید و درآمد و در نتیجه کاهش فقر خواهد بود و انشالله بتوانیم به تعادل بهتری در سال آینده و سال‌های بعد برسیم.

زخم‌های کهنه ۱۶، ۱۷ گانه ناترازی‌های کشور ظرف ۱۵۰ روز حل نخواهد شد

وی با بیان اینکه نمی‌توان انتظار داشت زخم‌های کهنه ۱۶، ۱۷ گانه ناترازی‌های کشور ظرف ۱۵۰ روز حل شود، گفت: به اعتقاد من طلیعه، امیدوار کننده‌ است و ضرورت دارد که آقای پزشکیان به حوزه اقتصاد و معیشت مردم آن هم از طریق تبدیل روابط خارجی کشور از حالت پیگیر به یک حوزه تعاملی سازنده حول منافع ملی کشور این امیدواری را افزایش دهد.

پزشکیان را انسانی متدین، سالم و صادق می‌شناسم/شخصیت پزشکیان نمایشی نیست

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب در ارزیابی خود از بغض و اشک رئیس جمهور با مشاهد عکس همسرشان و هجمه‌های وارده به ایشان به این بهانه، افزود: با شناختی که من از مسعود پزشکیان دارم شخصیت و رفتارهای ایشان نمایشی نیست و نقاب بر چهره ندارد. من پزشکیان را انسانی متدین، سالم و صادق می‌شناسم و اینگونه نیست که ما با چند پزشکیان مواجه باشیم.

رسولی با بیان اینکه علاقمندی پزشکیان به همسر فقیدشان فقط در این سطح نبود، خاطرنشان کرد: ایشان بیش از ۳۰ سال است که جای خالی آن مرحومه در خانواده را پر کرده و فرزندانش را به خوبی تربیت و بزرگ کرده است وی عملاً هم ثابت کرده است که به همسرش وفادار بوده و هست.

عضو بنیاد امید ایرانیان با تاکید بر اینکه غیراخلاقی است که از چنین رابطه مهربانانه ایشان با همسرش در فضای مجادلات سیاسی و جناحی بهره‌برداری سیاسی کنیم، گفت: تا جایی که من دنبال کردم حتی در مجموعه جریان اصولگرا که رقیب دولت آقای پزشکیان بودند این نوع عکس‌العمل‌های غیراخلاقی و سودجویانه سیاسی با اقبال آنچنانی مواجه نشده است.

برداشت وجدان عمومی جامعه از گریه پزشکیان برداشتی کاملاً عاطفی، اخلاقی، انسانی است

رسولی با بیان اینکه به اعتقاد من گریه آقای پزشکیان صادقانه بود و وقتی که چهره همسر فقیدش را دید منقلب شد و صاف و صادقانه گفت که «نمی‌توانم صحبت کنم» تصریح کرد: از آنجایی که من پزشکیان را دارای شخصیت واحد و یکرنگ می‌دانم فکر می‌کنم که وجدان عمومی جامعه هم همانند ذات خود ایشان برداشتشان از این صحنه برداشتی کاملاً عاطفی، اخلاقی، انسانی و برآمده از ذات یک مرد مسلمان عاشق همسرش بوده و هست.

وی در ارزیابی خود از رویکرد دولت چهاردهم در ارتباط با احزاب و گروه‌های سیاسی و دیدارهای اخیر معاون اول رئیس جمهور با احزاب اظهار کرد: یکی از مشکلات اصلی حوزه سیاست داخلی در ایران غیرحزبی بودن شکل‌گیری دولت، مجلس و سایر نهادهای انتخابی است به گونه‌ای که ما ظرفیت‌های برآمده از ساختار حزبی مانند انتخابات ریاست جمهوری، مجلس، شوراها و خبرگان را داریم.

عضو جبهه اصلاحات ایران گفت: اما برغم اینکه بهره‌برداری از این دستاوردهای نظام‌های انتخاباتی بایستی مبتنی بر سامانه‌های حزبی باشد در عمل در فصول انتخابات، نهاد حزب و تحزب کمتر در سازوکارهای انتخاباتی نقش‌آفرین است و جای احزاب را، جبهه‌ها، شخصیت‌ها و محافل می‌گیرند.

رسولی افزود: یکی از ایرادات اساسی ما این است که نمی‌توان در کشور نظام انتخاباتی داشت به‌گونه‌ای که هر دو سال یکبار برای تعیین تکلیف بخشی از ارکان حاکمیت به آرای عمومی مراجعه شود اما از ظرفیت سامانه‌های حزبی توانمند، کم یا بی‌بهره بود اضافه کرد، دلیل آن هم نخست به یک سابقه تاریخی نه‌چندان رضایتبخش حضور احزاب در قدرت و دوم قوانین مربوط به برگزاری انواع انتخابات که اشاره کردم برمی‌گردد.

وی تصریح کرد: به عنوان مثال کافی است که شما فصل تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری را در قانون جستجو کنید، می‌گوید که نامزد می‌تواند در هر کدام از واحدهای تقسیمات کشوری، ستاد انتخاباتی و غیره داشته باشد در هیچ کدام از این مواد و مفاد قانونی، حزب و احزاب مخاطب نیستند.

نسبتی که امروز دولت آقای پزشکیان با احزاب دارد تفاوت چندانی با دولت‌های گذشته ندارد

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با بیان اینکه نسبتی که امروز دولت آقای پزشکیان با احزاب دارد تفاوت چندانی با دولت‌های گذشته ندارد، ادامه داد: حتی برخی از روسای جمهوری که برخاسته از حمایت واضح و آشکار جریانات سیاسی بوده‌اند بلافاصله پس از رای‌آوردن، اعلام کردند که حزبی نیستند و به هیچ حزب و گروهی وابستگی ندارند.

رسولی تاکید کرد: صرفنظر از این ایراد، آقای دکتر پزشکیان در مقایسه با سایر داوطلبین انتخابات زودهنگام اخیر تنها نامزدی است که از سوی یک جبهه رسمی سیاسی ثبت شده در وزارت کشور به نام جبهه اصلاحات پشتیبانی شده و قبل از بررسی صلاحیت‌ها نامزدی او اعلام شده است، برای او ستاد انتخاباتی تشکیل دادند و مورد حمایت بوده است.

جریان اصلاحات نقش حمایتی همراه با نقد و ارزیابی نسبت به دولت دارد

وی با بیان اینکه امروز جریان اصلاحات به دنبال معرفی که از این ایشان به افکار عمومی کرده، خیر و صلاح ایشان را خیر و صلاح خود می‌داند و شکست و پیروزی را متوجه خودش می‌داند و همچنان نقش حمایتی البته همراه با نقد و ارزیابی را نسبت به دولت دارا است، گفت: آقای دکتر عارف از این حیث ضمن اینکه نفر دوم دولت است به‌لحاظ شخصیت اخلاق و مرام بسیار وسواس دارد که همانند دوره آقای خاتمی، کمک‌کار آقای پزشکیان باشد.

عضو بنیاد امید ایرانیان بیان کرد: اگر به یاد داشته باشید در دوره آقای خاتمی هم که آقای عارف نفر دوم بود و کوچکترین فاصله‌ای میان آنها وجود نداشت و امروز نیز همین خط و مشی برآمده از تجربه شخصی و منش اخلاقی را دنبال می‌کند.

رسولی با بیان اینکه آقای عارف یک چهره سیاسی اصلاح‌طلب است و سال‌ها رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری بوده عنوان کرد: در مجموع عارف و پزشکیان تا جایی که ما اصلاح‌طلبان مطلع هستیم هر نوع تقاضای ملاقاتی که با ایشان شده چه از سوی اصلاح‌طلبان، چه از سوی حزب مؤتلفه و چه جبهه پایداری را در کمترین زمان ممکن پاسخ داده اند.

امروز روابط و مناسبات خوبی میان سامانه حزبی کشور با دولت برقرار است

وی ادامه داد: من معتقدم در عین نقصی که وجود دارد رویکرد آقای پزشکیان و آقای عارف صرفنظر از نقشی که بیان کردم، به گونه‌ای است که می‌توان ادعا کرد امروز روابط و مناسبات خوبی میان سامانه حزبی کشور با دولت برقرار است.

عضو جبهه اصلاحات ایران گفت: من شخصاً امیدوار هستم که متولیان احزاب کشور با متقاعد کردن وزارت کشور و سایر بخش‌های حاکمیتی و مجلس کمک کنند شرایطی را به وجود بیاورند که از این تعداد چندصد حزب در کشور کاسته شود دو یا سه حزب فراگیر داشته باشیم و من فکر می‌کنم در این صورت است که این کمیت کمتر خواهند توانست با اثربخشی و کارآمدی بیشتر نقصی که عرض کردم را برطرف کند.

روابط و مناسبات دولت در حد قابل قبولی است/نشست و برخاست‌ها ادامه خواهد داشت

رسولی افزود: به اعتقاد من اکنون روابط و مناسبات دولت در حد قابل قبولی است احزاب و جناح‌های سیاسی نمی‌توانند مدعی شوند که گوش شنوایی برای شنیدن صدای مخاطبین وجود ندارد ضمن اینکه این نشست و برخاست‌ها متناوباً ادامه خواهد داشت.

حتما ببینید

«سعید نورمحمدی» قائم مقام دبیرکل و سخنگوی حزب ندای ایرانیان شد

«سعید نورمحمدی» قائم مقام دبیرکل و سخنگوی حزب ندای ایرانیان شد

به گزارش روز پنجشنبه آباجان به نقل از ایرنا، در جلسه حزب ندای ایرانیان با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *