به گزارش دریافتی آباجان به نقل از ایرنا از استانداری کرمانشاه؛ «منوچهر حبیبی» عصر دوشنبه در ادامه دیدار با مسوولان ملی برای پیگیری آغاز بکار منطقه آزاد قصرشیرین به همراه نماینده غرب استان در مجلس شورای اسلامی با دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور دیدار و گفت و گو کرد.
استاندار کرمانشاه در این دیدار با اشاره به موقعیت راهبردی و ظرفیتهای کم نظیر منطقه آزاد قصرشیرین گفت: مقدمات آغاز بکار این منطقه هفت هزار و ۲۲۳ هکتاری انجام شده و اکنون همه شرایط برای فعالیت رسمی و حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی فراهم است.
حبیبی با بیان اینکه مرز پرویزخان با جایگاه ویژه در حوزه ترانزیت و تجارت کشور، در دل منطقه آزاد قصرشیرین قرار دارد، افزود: آغاز بکار این منطقه به رونق بیشتر پرویزخان و تسهیل تجارت و جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی کمک شایانی خواهد کرد به ویژه اینکه بستههای تشویقی ویژهای برای جذب سرمایهگذاران در منطقه آزاد قصرشیرین وجود دارد.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا؛ منطقه آزاد تجاری – صنعتی قصرشیرین در محدودهای به وسعت هفت هزار و ۲۲۳ هکتار از مرز پرویزخان و محدوده بین این مرز تا مرز خسروی را شامل می شود که توسعه منطقه به محدوده شهر قصرشیرین و مرز خسروی نیز توسط متولیان در دستور کار قرار دارد.
پس از انجام امور اداری در دولت و مصوبه مجلس با تصویب نهایی در مجمع تشخیص مصلحت نظام، قصرشیرین ۱۵ اردیبهشت سال ۱۴۰۱ به صورت رسمی منطقه آزاد تجاری شد.
شهرستان مرزی قصرشیرین در غرب کرمانشاه با عراق افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد و در امتداد این مرز ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.
دیدار استاندار کرمانشاه با رییس سازمان برنامه و بودجه کشور
بر پایه همین گزارش استاندار کرمانشاه در ادامه دیدارهای خود با مسوولان ملی با دکتر پورمحمدی معاون رئیس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور دیدار و موضوع تامین اعتبار برای طرحهای مهم و زیرساختی استان را پیگیری کرد که منجر به توافقاتی برای استان شد.
در این دیدار موضوعات مختلفی از جمله تامین اعتبار لازم جهت پیشبرد پروژههای راه آهن کرمانشاه – خسروی، سامانه گرمسیری، آبرسانی پایدار به روستاهای استان و تکمیل سدهای کبوتر لانه و قشلاق مطرح و توافقاتی برای تخصیص اعتبار این طرحها انجام شد.
در این جلسه پس از پیگیری طرح آبرسانی پایدار به روستاهای استان کرمانشاه از محل اعتبارات محرومیت زدایی مقرر شد که تخصیص لازم و مناسب به این طرحها ابلاغ شود.
همچنین مقرر شد که اعتبار مورد نیاز سد کبوتر لانه کنگاور و سد قشلاق صحنه در اولویت تخصیص قرار گیرد.
تامین اعتبار لازم برای پیشبرد سریعتر پروژه مهم راه آهن کرمانشاه – خسروی دیگر موضوعی بود که استاندار کرمانشاه در این جلسه پیگیری کرد و مقرر شد که بررسی و پیگیری لازم برای تامین اعتبار آن در سازمان برنامه و بودجه دنبال شود.
دیگر توافق این نشست تخصیص مناسب آب به اراضی جامانده طرح بزرگ سامانه گرمسیری و انجام مساعدت لازم در این زمینه بود.
همچنین موضوع احیای جنگلهای زاگرس در استان کرمانشاه نیز در این نشست مطرح و مقرر شد که ردیف اعتباری لازم در لایحه بودجه پیش بینی شود.