صدرنشینی پژوهشگران و آغاز نام‌نویسی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳

صدرنشینی پژوهشگران و آغاز نام‌نویسی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳

به گزارش خبرنگار گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا، چهارمین هفته آذرماه از سال ۱۳۷۹ به نام هفته پژوهش نامگذاری شده است. از آن زمان تا کنون برنامه های هفته پژوهش به تدریج گسترده شد و این ایام به هفته ای پرتلاش برای دانشمندان و فناوران ایرانی، وزارت علوم، دانشگاه ها، موسسات آموزشی و پژوهشگاه تبدیل شد.

امسال هم هفته پژوهش مصادف بود با تعطیلی به دلیل برودت و آلودگی هوا، اما این تعطیلی نیز مانع برپایی نمایشگاه، جشنواره و همایش های هفته پژوهش نشد. برگزاری هفته پژوهش در سطح استانی از ۱۰ آذرماه شروع شده بود و تا ۲۲ آذرماه ادامه داشت. همچنین برگزاری آن در سطح ملی نیز از ۲۳ آذرماه شروع شد و ۲۹ آذرماه پایان یافت.

نام‌نویسی از متقاضیان شرکت در نوبت اول کنکور، آیین اختتامیه پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی، جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برتر، برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار و سفر یک‌روزه وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به قم و دیدار با مراجع و شرکت در مراسم وحدت حوزه و دانشگاه با محوریت علوم انسانی و راهبرد مقاومت در پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در آخرین روز این هفته، از مهم‌ترین اخبار هفته‌ای بود که پاییز را با خود به پایان برد.

صدرنشینی پژوهشگران و آغاز نام‌نویسی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳

افتتاح بیست‌وپنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش

بیست‌وپنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار روز جمعه همزمان با اولین روز از هفته پژوهش در سطح ملی در سالن‌های ۵، ۶، ۷ و ۲۷ محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی با حضور تمام بازیگران مرتبط با پژوهش و فناوری از جمله دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها، موسسات آموزش الی، دانشگاه آزاد اسلامی، دانشگاه پیام‌نور، دانشگاه علمی‌کاربردی و دانشگاه ملی‌ مهارت و پارک‌های علم و فناوری با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس جمهور آغاز به کار کرد و تا دوشنبه (۲۶ آذر) محلی برای عرضه آخرین دستاوردهای پژوهشگران، فناوران و نوآوران بود.

همزمان با این نمایشگاه دو نمایشگاه دیگر در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی برپاشد. دوازدهمین دوره نمایشگاه ایران ساخت و ششمین دوره نمایشگاه تقاضای ساخت و تولید ایرانی (تستا).

ظهر همان روز مسعود پزشکیان رئیس جمهور از نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن‌بازار بازدید و از ۱۲ دستاورد پژوهشی رونمایی کرد.

رئیس جمهور در بازدید از نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری گفت: تولیدات محصولات فناوری نباید منحصر به مصرف داخلی باشد، درمرحله برنامه‌ریزی اولیه برای ساخت محصول، باید به بازار مصرف منطقه‌ای و بین‌المللی نیز توجه کنیم.

مسعود پزشکیان در حاشیه بازدید از این نمایشگاه با اشاره به مشکلات موجود در نظام آموزشی و برنامه‌ریزی تحصیلی کشور تصریح کرد: نظام آموزشی ما با دو چالش اساسی روبه‌رو است؛ اول، وجود تعداد زیادی دانشگاه بدون دانشجو که نشان‌دهنده نبود برنامه‌ریزی صحیح است و دوم، نداشتن مهارت کافی فارغ‌التحصیلان برای ورود به بازار کار. خروجی‌های فعلی در بسیاری از رشته‌ها بیش از نیاز بازار داخلی است و این امر به افزایش بیکاری در میان تحصیل‌کردگان منجر می‌شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: محصولات ارایه شده در بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار امسال نسبت به سال قبل ۲۰ درصد افزایش یافته است.

حسین سیمایی صراف افزود: در نمایشگاه امسال دستاوردهای مترقی و پیشرفته‌ای را شاهد هستیم و صادرات محصولات ساده و مواد اولیه اکنون به صادرات فناورانه رسیده است.

معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دراین مراسم گفت: برگزاری همزمان این نمایشگاه‌ها نمونه کامل وفاق علمی در بخش علم و فناوری است.

پیمان صالحی تاکید کرد: دستاوردهای این نمایشگاه پاسخی به مطالبات رهبر معظم انقلاب در حوزه علم و اقتصاد است. بسیاری از مطالبات ایشان در دستاوردهای شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های علم و فناوری پاسخگویی شده است.

ستاد ملی پژوهش و فناوری، اسامی غرفه‌های برتر بیست و پنجمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار در آخرین روز نمایشگاه ۱۹ غرفه را به عنوان برترین‌ها انتخاب و معرفی کرد.

ضرورت تشکیل هفتگی جلسات هیات‌اجرایی جذب دانشگاه‌ها

سیصدو چهل و هفتمین جلسه هیات‌عالی جذب به ریاست محمدعلی کی‌نژاد در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد. رئیس هیات‌عالی جذب پیش از دستور در خصوص شرکت در جلسه هیات اجرایی جذب و کارگروه صلاحیت عمومی توضیحاتی ارائه داد و تأکید کرد تا معرفی افراد جدید هیات اجرایی جذب، جلسات هیات های اجرایی جذب در دانشگاه‌ها تشکیل شود.

در این جلسه اعضای حقوقی هیأت اجرایی جذب و کارگروه صلاحیت عمومی تعدادی از دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی علوم پزشکی بجنورد، بناب، تربت حیدریه و کاشمر، تهران، خوارزمی، سمنان، صنعتی سهند، علوم و فنون دریایی خرمشهر تأیید صلاحیت شدند.

تجلیل از استادان و دانش آموختگان دانشگاه تهران در ۹۰ سالگی آن

گردهمایی بزرگ استادان و دانش آموختگان دانشکدگان هنرهای زیبا به مناسبت نودومین سال تاسیس دانشگاه تهران با حضور با حضور دانش آموختگان رشته های گوناگون طراحی صنعتی، نقاشی، نمایش، مجسمه سازی، شهرسازی، ارتباط تصویری، معماری و عکاسی برگزار شد.

در این گردهمایی از استادان و دانش‌آموختگان دانشکدگان هنرهای زیبا دانشگاه تهران تجلیل شد؛ ایرج طهماسب، اکبر زنجانپور و مرضیه برومند، هنرمندان عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون نیز به عنوان دانش‌آموختگان این دانشکده در شمار تجلیل‌شدگان بودند.

تجلیل از معلمان و دانش آموزان پژوهشگر برتر وزارت آموزش و پرورش

هفته پژوهش و فناوری ۱۴۰۳ با شعار «پژوهش و فناوری پیشران جهش تولید با مشارکت مردم» از ۲۳ تا ۲۹ آذرماه برگزار شد.شنبه (۲۴ آذرماه) روز مدرسه، بنیان پژوهش و فناوری نامگذاری شده بود. به همین منظور آیین تجلیل از معلمان و دانش آموزان پژوهشگر برتر وزارت آموزش و پرورش با حضور علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش اردوگاه شهید باهنر برگزار شد.

معاون پژوهشی وزیر علوم در این مراسم گفت: یکی از اقدامات مهم در این هفته، برگزاری زنگ پژوهش در تمام مدارس کشور بود تا دانش‌آموزان از اهمیت پژوهش و تحقیق آگاه شوند. همچنین، روزهای ویژه‌ای برای بازدید دانش‌آموزان و والدین از دانشگاه‌ها و تعامل مستقیم با مسئولان علمی در نظر گرفته شد.

به گفته پیمان صالحی یکی از روزهای مهم این هفته به “درهای باز” اختصاص داشت که به دانش‌آموزان، معلمان و والدین فرصت می‌دهد از نزدیک با محیط دانشگاه آشنا شده و سوالات خود را از اساتید و مسئولان مطرح کنند.

برپایی اولین نمایشگاه کار تخصصی مهندسی در دانشگاه علم و صنعت

اولین نمایشگاه کار تخصصی مهندسی کشور تحت عنوان “نمایشگاه کار اکسیر” از ۲۵ آذرماه به مدت دو روز در دانشگاه علم و صنعت و به همت معاونت فناوری، نوآوری و کارآفرینی این دانشگاه برپا شد. این نمایشگاه پنجمین دوره نمایشگاه کار دانشگاه علم و صنعت ایران با تمرکز بر شبکه‌سازی و شبکه‌نگهداری مؤثر میان شرکت‌ها، دانشجویان، اعضای هیأت علمی، صنعتگران و سرمایه‌گذاران میزبان علاقه‌مندان بود.

آغاز نام‌نویسی نوبت اول کنکور ۱۴۰۴

ثبت‌نام در نوبت اول آزمون‌ سراسریی سال ۱۴۰۴ برای پذیرش در رشته‌های با آزمون در دوره‌هایی روزانه، نوبت دوم (شبانه)، نیمه‌حضوری، مجازی، پردیس خودگردان دانشگاه‌ها و مؤسسات‌ آموزش‌ عالی، دانشگاه‌ پیام‌نور، مؤسسات‌ آموزش‌ عالی غیرانتفاعی و غیردولتی، رشته‌های تحصیلی با آزمون دانشگاه آزاد اسلامی همچنین آزمون اختصاصی پذیرش دانشجومعلم در دانشگاه‌های فرهنگیان و تربیت‌دبیر شهید رجائی از روز یکشنبه (۲۵ آذرماه) و فقط از طریق درگاه اطلاع‌رسانی سازمان سنجش آغاز شده و تا روز شنبه (یکم دی ماه ۱۴۰۳)ادامه دارد.

بر اساس اعلام اولیه سازمان سنجش آموزش کشور،‌ نوبت اول آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ روزهای پنجشنبه و جمعه (۱۱ و ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) برگزار می‌شود و آزمون اختصاصی پذیرش دانشجومعلم در نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ تکرار نخواهد شد. اطلاعات و نحوه ثبت‌نام را اینجا بخوانید.

سرپرست سازمان سنچش در تبیین دلایل امکان‌نداشتن ثبت‌نام پذیرفته‌شدگان دورهِ‌های روزانه کنکور ۱۴۰۳ در آزمون سال جاری گفت که این موضوع بارها، به شکل عمومی و بار دیگردر دفترچه انتخاب‌رشته اطلاع‌رسانی شده بود. همچنین فرصت دوباره نام‌نویسی و شرکت در آزمون به این پذیرفته‌شدگان، به معنای تضییع حقوق بقیه داوطلبان است.

رضا محمدی درباره مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی مبنی بر امکان نداشتن شرکت پذیرفته‌‎شدگان دوره های رایگان سال ۱۴۰۳ در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴ گفت: طبق اطلاع‌رسانی کامل و بموقع مصوبه مذکور به متقاضیان، پذیرفته‌شدگان رشته‌های با آزمون دوره‌های آموزش رایگان، اعم از دوره‌های روزانه، بورسیه، فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجائی همچنین پذیرفته‌شدگان چهار رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی و دامپزشکی در تمام دوره‌ها اعم از رایگان و غیر رایگان در سال ۱۴۰۳، امکان شرکت در آزمون سراسری سال ۱۴۰۴را ندارند.

صدرنشینی پژوهشگران و آغاز نام‌نویسی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳

جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور

بیست و پنجمین جشنواره تجلیل از پژوهشگران، فناوران و نوآوران برگزیده کشور روز یکشنبه در محل سالن ابوریحان دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد.

در این آیین از ۳۸ پژوهشگر تقدیر شد که از این تعداد؛ ۲۸ نفر پژوهشگر برگزیده دانشگاهی، ۲ نفر پژوهشگر برگزیده وزارت بهداشت، ۸ نفر پژوهشگر جوان و یک نفر پژوهشگر مهارتی بودند. همچنین ۵ انجمن علمی برگزیده و شش نشریه علمی برگزیده معرفی و تقدیر شدند.

افزون بر این، از ۱۲ فناور برتر و ۱۰ پژوهشگر برگزیده ارتباط با صنعت و جامعه نیز قدردانی شد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم با تاکید بر نگاه و رویکرد وسیع‌تر در دانشگاه‌ها گفت: باید آموزش‌های بین‌رشته‌ای و پژوهش‌های مسأله‌محور را افزایش داد.

حسین سیمایی تاکید کرد: وقتی اطلاعات در سطح نداریم پیش بینی ها هم واقع بینانه نیست و باید توجه داشته باشیم که تخصص‌های مختلف کنار هم بهتر مسائل را حل می کنند.

محمودرضا آقامیری رئیس دانشگاه شهید بهشتی با تاکید بر مشارکت دانشگاه‌ها در حل مسائل جامعه و صنعت گفت: اگر بخواهیم موفق باشیم باید از کالبد گذشته خارج شویم و از فعالیت صرف آموزشی به کارآفرینی تغییر مسیر دهیم.

پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: توجه به علوم انسانی در کنار دیگر رشته‌ها، اولویت ما است؛ زیرا از این طریق می‌توانیم جایگاه علمی خود را در جهان حفظ کنیم و از دانشگاه ها می خواهیم با توجه به هزینه های کمتر تحقیقات علوم انسانی به این حوزه اهتمام ویژه ای داشته باشند.

محمدنبی شهیکی تاش معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم گفت: معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم بر ضرورت تغییر مسیر دانشگاه‌ها به سمت دانشگاه‌های صنعت‌ساز و برقراری ارتباط معنادار بین صنعت و دانشگاه تاکید کرد.

در حاشیه این مراسم حسین سیمایی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یکی از سیاست‌هایی که پژوهش‌ها را به سمت صنعت و جامعه سوق می‌دهد آیین نامه ارتقای استادان دانشگاه دانست و گفت: تلاش داریم تا آیین‌نامه ارتقا با نگاه به نیازهای جامعه و صنعت باشد.

اختتامیه سی و سومین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران

آیین اختتامیه سی و سومین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران روز دوشنبه با حضور سرپرست دانشگاه تهران در تالار علامه امینی این دانشگاه برگزار شد. در این آیین از چهار پژوهشگر پیشکسوت نمونه، ۹ پژوهشگر برجسته، ۶ پژوهشگر جوان نمونه، ۱۲ پژوهشگر نمونه، ۱۰ مجری برتر ارتباط با صنعت و جامعه، هفت رساله نمونه در مقطع دکتری، هفت پایان‌نامه کارشناسی ارشد، ۱۴ فناور برگزیده تجلیل می‌شوند.

در این مراسم منوچهر مرادی سبزوار سرپرست معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه تهران گفت: تلاش برای کسب مرجعیت علمی و موقعیت برتر در عرصه علم ‌و فناوری، مرکز ثقل تصمیم‌سازی و سیاستگذاری دانشگاه است.

سید حسین حسینی سرپرست دانشگاه تهران، پژوهش و آموزش را به عنوان ارکان اساسی توسعه کشور برشمرد و گفت: وقتی از پژوهش نام می‌بریم، منظور ما توسعه علمی کشور است، هنگامی که از توسعه علمی کشور سخن می‌گوییم، این توسعه، در حوزه تحصیلات تکمیلی قابل تحقق است.

صدرنشینی پژوهشگران و آغاز نام‌نویسی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳

نشست مشترک مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها

در نامگذاری روزهای هفته پژوهش روز دوشنبه (۲۶ آذرماه) با نام تعامل دانشگاه با جامعه و صنعت، ضرورت جهش تولید معرفی و به همین منظور نشست مشترک مدیران ارتباط با جامعه و صنعت دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌ها با وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی برگزار شد.

پیمان صالحی معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم گفت: ماده ۱۳ قانون جهش تولید دانش‌بنیان، مشوق مالیاتی برای شرکت‌هاست اما دانشگاه‌ها در این زمینه، اطلاع‌رسانی مناسبی نداشته و کم‌کاری کرده‌اند.

محمد سعید سیف مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه وزارت علوم نیز در این نشست گفت: قراردادهای صنعت و دانشگاه‌ها مهم هستند اما اولویت ما تعامل دانشگاه و صنعت و دستگاه‌های اجرایی و رفع نیازهاست.

همچنین در این مراسم محمد مهدی‌نژاد نوری معاون علوم، تحقیقات و فناوری ستاد کل نیروهای مسلح گفت: با تصویب نقشه جامع دفاعی و امنیتی، محورهای اولویت‌دار را بین دانشگاه‌های مختلف تقسیم‌بندی کردیم و در مرحله اول با ۴۲ دانشگاه و در مرحله دوم با ۳۲ دانشگاه قرارداد همکاری منعقد کرده‌ایم.

جبارعلی ذاکری مدیرعامل شرکت راه‌آهن و رئیس سابق دانشگاه علم و صنعت ایران نیر در پایان گفت: قراردادهای پژوهشی و صنعتی نباید به عنوان منبع درآمد دانشگاه، تلقی شوند بلکه باید به آنها با نگاه حل مساله نگریست.

وی افزود: دانشگاه باید به صنعت، اطمینان خاطر بدهد که به دنبال اخذ پول نیست مگر اینکه ارزش افزوده در صنعت ایجاد شود و این، روشی مناسب برای اثربخشی دانشگاه و مراکز آموزشی است.

امید شاکری معاون مهندسی، پژوهشی و فناوری وزارت نفت در این مراسم از انعقاد ۴۲۰ قرارداد پژوهشی به ارزش یک هزار همت (هزار میلیارد تومان) میان وزارت نفت و دانشگاه‌های کشور خبر داد.

سید ضیاء هاشمی معاون فرهنگی و اجتماعی معاون اول رئیس جمهور تاکید کرد: نباید به دانشگاه به عنوان زینت‌المجامع نگاه کرد، دانشگاه‌ها تکیه‌گاه دولت‌ها هستند و شرایط کشور به گونه‌ای است که دولت بدون اتکا به دانشگاه نمی‌تواند رو به جلو حرکت کند.

در پایان این مراسم نیز از برترین مدیران ارتباط با صنعت و جامعه تقدیر و روسای دانشگاه‌های صنعتی شریف، علم و صنعت ایران، صنعتی اصفهان، شهید بهشتی، اصفهان، علامه طباطبائی، رئیس پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، رئیس پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران و رئیس مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور به عنوان روسای موسسات آموزشی و پژوهشی برگزیده از نظر ارتباط با جامعه و صنعت تجلیل شدند.

پنجمین روز هفته پژوهش؛ وحدت حوزه و دانشگاه

حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه در مراسمی در دانشگاه دفاع ملی با گرامیداشت هفته پژوهش (۲۳ تا ۲۹ آذر) و روز وحدت حوزه و دانشگاه (۲۷ آذر) گفت: کرسی‌های ترویجی و قرار دادن نظریه‌ها در معرض نقد، از عوامل جامعه‌شناختی مهم برای تحقق نظریه‌پردازی و دستیابی به مرجعیت علمی است.

صدرنشینی پژوهشگران و آغاز نام‌نویسی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳

اختتامیه پانزدهمین دوره جشنواره بین‌المللی فارابی

جشنواره بین‌المللی فارابی ویژه تحقیقات علوم انسانی و اسلامی است. در این دوره از جشنواره که فراخوان آن از ۱۷ مهر ۱۴۰۲ (۹ اکتبر) آغاز شد و تا ۲۱ نوامبر (۳۰ آبان ۱۴۰۲) ادامه داشت. این جشنواره در بخش داخلی در ۱۶ گروه علمی بهترین آثار را در چهار قالب کتاب پژوهشی، گزارش اختتام‌یافته پژوهش، رساله دکتری و پایان‌نامه کارشناسی‌ارشد شناسایی و معرفی کرد.

برگزیدگان پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی در بخش‌های مختلف با حضور رئیس جمهور تجلیل شدند؛ مرحوم اکبر عالمی و مرحوم جواد اژه‌ای جزء برگزیدگان شخصیت‌های پیشتاز در علوم انسانی و اسلامی بودند.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در این مراسم در توصیف حکمرانی علمی گفت: حکمرانی علمی؛ یعنی شنیدن صدای علم. همچنانکه تحقیقات شاهدمحور (evidence based) امروز به ما ضرورت پایان سیاست فیلترینگ و ناکارامدی مقابله سخت افزاری با بدحجابی را اعلام کرده است.

حسین سیمایی در عین حال به نکته ای اشاره کرد و افزود: جامعه ای که در حال فقیر شدن است، نمی تواند به تفاهم و توافق و توانمندی برسد. کشور می تواند ثروتمند و مملو از منابع خدادای باشد؛ اما چون توان حله مساله را ندارد، توسعه نیابد. یکی از آموزه های علوم انسانی فهم بموقع پایان یک سیاست است.

وی تاکید کرد: پژوهش‌های اصیل و غیرسفارشی علوم انسانی پایان بسیاری سیاست‌ها را به ما اعلام می کند، باید شنوا باشیم و صدای رسای علم آزاد را بشنویم.

وزیر علوم همچنین حکمرانی علمی را توصیف کرد و گفت: حکمرانی علمی؛ یعنی شنیدن صدای علم. تحقیقات شاهدمحور امروز به ما پایان سیاست فیلترینگ و ناکارامدی مقابله سخت افزاری با بدحجابی را اعلام کرده است.

سیمایی با این جمله خطاب به مسعود پزشکیان سخنان خود را پایان داد: دانشگاه زخمی و نیازمند توجه و حمایت شماست.

وحید شالچی معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، علوم انسانی را آینه جامعه دانست و گفت: این علوم نه‌تنها پیشنهاددهنده راه‌حل‌های عقلانی جهت حل چالش‌های اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است؛ بلکه جامعه از این طریق به مساله چیستی و کیستی خود می‌رسد و معنای ایرانیت و انسانیت از خلال آن ساخته می‌شود.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: اصرار رئیس‌جمهور بر واگذاری مسائل به کارشناسان آنها را امیدوار کرده که می‌توانند حرفشان را بزنند و تاثیرگذار باشند.

مجله مهندسی عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر نمایه‌ اسکوپوس شد

مجله بین المللی مهندسی عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با عنوان AUT Journal of Civil Engineering به سردبیری علیرضا رهایی استاد دانشکده مهندسی عمران موفق به دریافت نمایه اسکوپوس (Scopus) در سال ۲۰۲۴ شد.

این مجله از سال ۱۳۴۷ تأسیس شد و از سال ۱۳۶۸ با توجه به استقبال گسترده و نیازهای محققان در قالب مجله مهندسی عمران امیرکبیر در کنار سایر مجلات مهندسی ادامه فعالیت داد. این مجله هم اکنون به صورت ماهنامه و ۱۲ شماره در سال به زبان فارسی و به صورت فصلنامه و ۴ شماره به زبان انگلیسی در سال منتشر می شود. طبق برنامه ریزی‌های صورت گرفته، زمان داوری‌ مقالات به ۴ تا ۶ ماه برای هر مقاله کاهش یافته است.

معارفه سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی

آئین تکریم حسین بلندی رئیس پیشین و معارفه سرپرست دانشگاه جامع علمی کاربردی ۲۷ آذرماه در سازمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد.

سید احمدرضا خضری مدیرکل حوزه وزارتی و روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر ضرورت آموزش‌های مهارت‌محور در دانشگاه‌ها گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی هم سو با نیازهای جامعه پدیدآمده و باید که باید در راستای رفع این نیازها تلاش کند.

وی تاکید کرد: تفاوت دانشگاه جامع علمی کاربردی در وام گرفتن دانشگاه از دو واژه علمی و کاربردی است؛ بنابراین توقع می رود این دانشگاه علم آموزی را با جنبه کاربردی پیش ببرد. وظیفه این دانشگاه، مهارتی کردن علم متناسب با نیازهای جامعه است.

صدرنشینی پژوهشگران و آغاز نام‌نویسی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳

اختتامیه هشتمین دوره جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان

جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با هدف ایجاد امید و انگیزه در بین دانش آموختگان و جوانان مشغول به تحصیل در رشته های علوم پایه کار خود را از آذرماه سال ۱۳۹۶ آغاز کرده است. آئین اختتامیه هشتمین دوره این جشنواره روز سه شنبه در تالار علامه امینی دانشگاه تهران برگزار شد.

در این رویداد برترین آثار پژوهشی را در حوزه‌های علوم پایه شیمی، فیزیک، علوم زیستی، زمین شناسی، ریاضی و علوم کامپیوتر و هوش مصنوعی، فناوری‌های نرم، فرهنگی و صنایع خلاق را شناسایی کرده و تجلیل شد.

در این مراسم سخنگوی دولت با اشاره به اهمیت احساس موثر و مهم‌بودن در جامعه برای افراد گفت: این امر و دیدن و توجه کردن به توان آنها برای حل مساله، می‌تواند به آنها حس تعلق و موثر بودن بدهد.

فاطمه مهاجرانی ادامه داد: وجود زمینه‌ای که بتواند ارتباط بین استعدادهای افراد و موضوعات موجود در اجتماع را فراهم کند، موضوع بسیار مهمی است و باید از مجموعه‌هایی که در این مسیر گام برمی‌دارند و برای شناسایی مساله‌ها کمک می‌کنند، تقدیر کرد.

سرپرست دانشگاه تهران نیز در این مراسم اظهار کرد: نقص‌های اجتماعی یا فرهنگی در حوزه علوم پایه موجب عدم شناخت مجموعه کشور در این رشته شده است. تغییر و تحولات جهان برگرفته از علوم پایه است و همه خود را مدیون آن می دانند براین اساس ضروری است در دنیا توجه و سرمایه گذاری ویژه‌ای در این زمینه انجام شود.
سید حسین حسینی با اشاره به انتخاب رشته داوطلبان کنکور طی سال های اخیر گفت: سالانه از یک و میلیون و ۲۰۰ هزار داوطلب کنکور داریم که تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد یعنی حداکثر ۱۲۰ هزار متقاضی جذب رشته های ریاضی و فنی می شوند که بخش کوچکی از آن جذب علوم پایه خواهند شد و این ضعف بزرگ در علوم پایه است‌.

افزایش ظرفیت رشته پزشکی سال آینده هم اعمال می‌شود

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حاشیه جلسه ۹۱۰ این شورا در جمع خبرنگاران افزود: در سه سال گذشته، مصوبه افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در رشته پزشکی اجرا شده بود و ظرفیت‌ها هر سال بیش از ۲۰ درصد افزایش یافته بودند اما پیشنهاد شده بود که این مصوبه در سال چهارم اجرا نشود، چرا که امکانات و برخی تمهیدات لازم برای این افزایش فراهم نشده است.

حجت الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه خاطرنشان کرد: پس از بحث و تبادل‌نظر در این زمینه و با حمایت وزیر بهداشت، مقرر شد این افزایش ظرفیت برای سال آینده (با لحاظ میزان افزایشی که در سه سال گذشته اعمال شده بود) نیز ادامه یابد.

همایش ملی زمین‌شناسی ایران

بیست و هفتمین همایش ملی زمین‌شناسی ایران از ۲۷ آذرماه به میزبانی دانشگاه صنعتی امیرکبیر آغاز به کار کرد و ۲۸ آذرماه با تجلیل از پیشکسوتان و پژوهشگران برتر، معرفی کتاب برتر تالیف و ترجمه و معرفی برنده مسابقه عکس برتر از پدیده‌های زمین‌شناسی به کار خود پایان داد.

حسین حسنی دبیر علمی همایش به چالش‌های حوزه زمین‌شناسی اشاره کرد و افزود: یکی از چالش‌ها تقریبا حذف مطالعات اولیه زمین‌شناسی قبل از اجرای پروژه‌های معدنی و ابنیه فنی (سدها، تونل ها، شیروانی‌های مشرف به راه و راه‌آهن) است که در سال‌های اخیر، اکثر کارفرمایان پروژه‌های فوق‌الذکر را با عنوان EPC مستقیما وارد مرحله اجرایی کرده و گفته می‌شود چنانچه در حین اجرا به مشکلی برخورد شد در آن موقع رفع معضل می‌شود، در حالی که این امر باعث بروز خسارات مالی و احیانا جانی می‌شود؛ از طرفی طبق قوانین برنامه و بودجه کشور همه کارفرمایان اعم دولتی و خصوصی، موظف به انجام مطالعات زمین‌شناسی قبل از اجرا هستند.

استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطرنشان کرد: چالش دوم به ساده‌نگاری در تدوین مقالات زمین‌شناسی مربوط است که مطالب تئوریک یک پژوهش که به تولید مقاله منجر می‌شود در حیطه امور زمین‌شناسی نیاز به چک کردن در منطقه مطالعاتی دارد که البته این کار نیازمند بودجه است و در این خصوص باید چاره‌اندیشی کرد.

صدرنشینی پژوهشگران و آغاز نام‌نویسی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳

گفت و گوی وزیر علوم با خبرنگاران در حاشیه جلسه هیات دولت

وزیر علوم تحقیقات و فناوری چهارشنبه گذشته پس از پایان جلسه هیأت دولت و در جمع خبرنگاران به سوالات آنها در زمینه های مختلف انتخاب روسای دانشگاه ها، مهاجرت نخبگان، ساخت خوابگاه های متاهلی و موارد دیگر پاسخ داد.

حسین سیمایی صراف درباره فرآیند انتصاب یا ابقای روسای دانشگاه‌ها گفت: علاوه بر رعایت قوانین، مقررات و ضوابط انتصابات، هدف اولیه ما، توجه به مقبولیت رئیس در دانشگاه هم هست و معتقدیم رئیس باید علاوه بر مقبولیت در دانشگاه، با شعار دولت نیز همراه باشد.

وی همچنین درخصوص مهاجرت نخبگان توضیح داد: نباید مساله مهاجرت را به یک عامل فرو بکاهیم، این عوامل را بررسی کردیم؛ بعضی عوامل مانند مقوله معیشت را می‌توانیم حل کنیم، امیدوارم بتوانیم با بهبود معیشت و با رفع بعضی موانع سیاسی و فرهنگی تعداد افراد بیشتری را در کشور نگه داریم و حتی آنها که رفتند را برگردانیم.

سیمایی درباره برنامه وزارت علوم برای جبران عقب‌ماندگی تحصیلی دانشگاه‌ها ناشی از تعطیلات روزهای اخیر (تعطیلات عمومی به دلیل سرمای هوا) گفت: از آنجا که آموزش‌های مجازی، ممنوع شده بود باید آموزش‌ها حتما حضوری می‌بود ولی به خاطر شرایط غیر قابل پیش‌بینی، به دانشگاه‌ها مجوز دادیم به هر شکل ممکن و با استفاده از ظرفیت آموزش‌های مجازی، کلاس‌های عقب‌مانده را جبران کنند. بنابراین همه دانشگاه‌ها موظفند از ظرفیت آموزش مجازی برای جبران عقب‌ماندگی آموزشی استفاده کنند.

وی به برنامه جدی دولت و وزارت علوم برای ساخت خوابگاه‌های متاهلی اشاره کرد و گفت: این کار، آثار مختلفی دارد، از یک طرف دانشجو با خیال آسوده به پژوهش و تحقیق بیشتر می‌پردازد و از یک طرف، مانعی برای مهاجرت است، در این زمینه با برخی نهادها تفاهم‌هایی داشته‌ایم، از جمله با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام که هفته قبل توافق کردیم، ظرف یک سال، هزار واحد خوابگاهی متاهلی ایجاد کنیم البته این میزان، کافی نیست و فاصله ما تا وضعیت مطلوب، زیاد هست بنابراین علاوه بر جلب همکاری نهادها، خودمان (وزارت علوم و دانشگاه‌ها) هم در این زمینه سرمایه‌گذاری می‌کنیم و امیدواریم به حد مطلوبی برسیم.

وزیر علوم در مورد افزایش شهریه امسال رشته‌های پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی نیز گفت: این افزایش شوکی برای خانواده‌ها بود تا آنجا که اطلاع دارم میزان این شهریه‌ها از ۳۰ میلیون تومان به ۱۰۰ میلیون تومان افزایش یافت، به همین دلیل به سازمان ملی سنجش و زیرمجموعه‌های وزارت علوم تاکید کردم که باید یک اصل را حتما رعایت کنند و آن اصل پیش‌بینی‌پذیری است.

سیمایی تاکید کرد: همه دانشگاه‌ها اعم از دولتی و غیردولتی باید زیر نظر وزارت علوم عمل بکنند و ضوابط وزارت علوم را رعایت بکنند و ما در مورد دانشگاه آزاد، گله‌مندیم.

حتما ببینید

معرفی و تجلیل ۱۸ پژوهشگر پراستناد یک و دو درصد دانشگاه پیام نور 

معرفی و تجلیل ۱۸ پژوهشگر پراستناد یک و دو درصد دانشگاه پیام نور 

به گزارش خبرنگار علمی مراسم تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده دانشگاه ها هر ساله …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *