سند آمایش استان زنجان، تزیینی یا حیاتی

سند آمایش استان زنجان، تزیینی یا حیاتی

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، در جلسه اخیر شورای برنامه ریزی و توسعه استان، دستور کاری پیرامون توسعه یک واحد فولادی بزرگ در ابهر که مصوبه کارگروه زیربنایی استان بود، مطرح شد که البته با بحث و بررسی‌های متعدد، تصمیم گیری درباره آن به نتیجه نرسید. عمده مخالفت ها با این طرح هم بر منطبق نبودن آن با سند آمایش استان متمرکز بود. نکته جالب آنکه این طرح در کارگروه زیربنایی که از کارگروه های تخصصی ذیل شورای برنامه ریزی و توسعه استان است با امضای همه اعضا به جز سازمان مدیریت و برنامه ریزی به شورا رسیده بود و اگر سند آمایش به عنوان مبنای توسعه صنعتی استان و سند بالادستی مدنظر قرار داده می شد نباید این تعداد امضای تایید در مصوبه کارگروه زیربنایی هم مشاهده می شد.

آمایش سرزمین به عنوان بالادست‌ترین سند توسعه کشور از جایگاه خاصی در نظام برنامه ریزی در کشور و استان ها برخوردار است. در قالب این سند برای هر منطقه، برنامه عملیاتی شامل اهداف اشتغال و سرمایه‌گذاری تدوین شده و برنامه‌ها و اقدامات و اولویت ها در هر منطقه و انجام اقدامات متناسب با ظرفیت‌های هر منطقه برای بارگذاری فعالیت های اقتصاد در دهه‌های آینده در هر منطقه مشخص شده است.

مطالعات سند استان ها در سال ۱۳۹۹ به پایان رسید و اجرای آن به استان ها ابلاغ شد.

در حال حاضر و با استناد به اختیارات قانونی، تمام طرح های توسعه ای بخش دولتی و غیردولتی در استان ها با سیاست‌ها و الزامات اسناد آمایش سرزمین تطبیق داده می شود که در این فرآیند، سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نقش راهبری و هماهنگی را بر عهده دارد.

موضوع تامین آب و انرژی از مولفه مهم در تدوین سند آمایش در استان زنجان بوده است و از این رو در سند بر بارگذاری فعالیت های اقتصادی در استان بر مبنای توسعه صنایع و فعالیت های کم آب بر و کم انرژی بر تاکید و تصریح شده است.

سند آمایش استان زنجان، تزیینی یا حیاتی

فعالیت های آب بر و انرژی بر به صرفه و صلاح استان نیست

معاون برنامه ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان در این باره به خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا گفت: طبق سند آمایش استان، ‌تمام فعالیت های آب بر و انرژی بر به صرفه و صلاح استان نیست و ما باید به دنبال صنایع کم انژری بر باشیم.

خلیل قاسملو افزود: در همین فقره طرح توسعه یک واحدی فولادی در ابهر باید بدانیم تصمیمات ما برای استان تبعات دارد و منابع استان را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی اظهار کرد: شورای برنامه ریزی و توسعه استان بالاترین نهاد تصمیم گیری در استان بوده و همه تلاش ما این است که ملاحظات سند آمایش در همه طرح هایی که در آن مورد بررسی قرار می گیرد با دقت و جدیت مورد نظر باشد.

قاسملو گفت: هدف عمده و مهم تدوین و ابلاغ سند آمایش به عنوان یک سند بالادستی، بارگذاری فعالیت ها و تعریف طرح ها بر این مبناست. در قانون تصریح شده هر طرح بزرگ باید مصوبه کمیسیون ۲۳ باشد و شرط مهم تصویب طرح ها در این کمیسیون انطباق آن ها با سند آمایش استان است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه این سند در استان در مواردی آنچنان که باید جدی گرفته نمی شود. ما به عنوان کارشناسان در حوزه های تخصصی باید هشدار بدهیم، در راستای همین سند آمایش از سال ۱۴۰۱ نسبت به موضوع ناترازی انرژی هشدار دادیم ولی با این وجود همچنان در کارگروه زیربنایی شاهد ارجاع طرح هایی با مصرف منابع و انرژی بالا به شورای برنامه ریزی و توسعه هستیم.

معاون برنامه ریزی و بودجه سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان زنجان گفت: تلاش ما این است تا با نهادینه کردن توجه به سند آمایش در تعریف و عملیاتی کردن طرح های مختلف اقتصادی و عمرانی، مساله پیامدهای چالش برانگیز اجرای طرح ها در استان رفع شود. نقطه اولیه توجه به سند آمایش در مرحله درخواست و صدور مجوز طرح ها در دستگاههای اجرایی است، بر اساس ماده پنج سند آمایش استان، دستگاه‌های اجرایی ملکف هستند در این مرحله، انطباق درخواست ها را با سند آمایش مورد توجه قرار دهند.

سند آمایش استان زنجان، تزیینی یا حیاتی

ایجاد برخی صنایع در راستای تکمیل زنجیره تولید در استان است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گفت: ایجاد برخی صنایع از جمله فولادی در راستای تکمیل زنجیره تولید در استان است، امروز چهار میلیون تن کنسانتره آهن در استان تولید می شود ولی بخش قابل تجهی از آن برای فرآوری به خارج استان می رود، حل این موضوع نیازمند تکمیل زنجیره در استان بوده و توسعه برخی واحدهای فولادی هم در این راستاست.

مجید گلشنی منفرد افزود: البته در توسعه واحدها ما بر تامین انرژی نیز توجه و تاکید داریم و در سرمایه گذاری های جدید تولیدکنندگان را ملزم کرده ایم که در این راستا اقدام و انرژی مورد نیاز را با ایجاد نیروگاه تامین کنند.

وی همچنین به سند توسعه استان اشاره کرد و گفت: هدف ما در این سند توجه به صنایع مادر، دانش بنیان و با مصرف انرژی کم است، اولویت دیگر ما در جذب سرمایه گذاری ها، بحث زنجیره ارزش و تکمیل حلقه های تولید خواهد بود.

گلشنی اظهار داشت: در توسعه صنعتی استان پیرامون منابع آبی تدابیر لازم را داریم تا سهم پساب در تامین منابع آبی مورد نیاز صنایع در استان افزایش پیدا کند.

سند آمایش استان زنجان، تزیینی یا حیاتی

تاکید استاندار بر جذب سرمایه گذاری‌ها بر پایه سند آمایش و ناترازی انرژی

استاندار زنجان در جلسه این هفته شورای برنامه ریزی و توسعه استان گفت: جذب و هدایت سرمایه گذاری‌ها در استان باید بر پایه سند آمایش و با توجه و تاکید بر موضوع ناترازی و منابع انرژی در مناطق مختلف باشد.

محسن صادقی با بیان اینکه این شورا بالاترین نهاد تصمیم گیری در زمینه توسعه اجتماعی و اقتصادی استان است، افزود: تصمیم گیری های این شورا در گرو فعالیت های کارگروه و تیم های کارشناسی ذیل آن است.

وی ادامه داد: هر چقدر این کارگروه ها با لحاظ اولویت ها و با دقت و فعالیت فرابخشی محتوا تولید کنند، در شورای برنامه و توسعه استان نیز روی موضوعات اصلی توسعه تصمیم گیری می شود.

حتما ببینید

دونده‌های زنجانی بر سکوی سوم قهرمانی کشور ایستادند

دونده‌های زنجانی بر سکوی سوم قهرمانی کشور ایستادند

به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، مسابقات دوصحرانوردی در بخش بانوان امروز با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *