استقبال نهاد ناظر بازار سرمایه ترکیه از گسترش‌ همکاری‌ با بورس‌های ایران

استقبال نهاد ناظر بازار سرمایه ترکیه از گسترش‌ همکاری‌ با بورس‌های ایران

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا از بازار سرمایه ایران، نشست کمیته «بازارهای در حال توسعه GEM» سازمان بین‌المللی کمیسیون‌های اوراق بهادار (آیسکو) به میزبانی نهاد ناظر ترکیه (CMB) به مدت سه روز در شهر آنکارا (پایتخت ترکیه) برگزار شد. در این نشست، ضمن برگزاری پنل‌ها و کارگاه‌های تخصصی، آخرین تحولات و تجربیات جهانی درباره موضوعات روز بازار سرمایه به بحث و بررسی گذاشته شد.

در این نشست، «ابراهیم عمر گونول» رئیس نهاد ناظر ترکیه (CMB) و دبیر کل آیسکو و رییس نهاد ناظر مصر به عنوان رییس کمیته GEM مباحثی را مطرح کردند.

سواد مالی، تاب آوری و فراگیری

آخرین تحولات و تجربیات درباره «سواد مالی، تاب آوری و فراگیری» و اقدامات آیسکو در این باره، موضوع نخستین پنلی بود که «مقبوله اصلی کوچکگونگور» مدیر راهبرد و توسعه نهاد ناظر ترکیه، مدیر پنل اول به بحث و بررسی گذاشت.

در این پنل، رئیس نهاد ناظر مراکش، مدیر روابط بین‌الملل نهاد ناظر برزیل، مدیر ارتباطات نهادی نهاد ناظر ترکیه و مدیر بخش ترکیه «بانک اروپایی بازسازی و توسعه (EBRD)» هم حضور داشتند.

روند و مقررات بازار دارایی‌های رمزنگاری شده و دیجیتال

«روند و مقررات بازار دارایی‌های رمزنگاری شده و دیجیتال» که یکی از پرچالش‌ترین موضوعات روز بازارهای سرمایه دنیا به شمار می‌رود، موضوع پنل دوم بود که با حضور «علی احسان گونگور» نایب رئیس CMB به عنوان مدیر پنل، و اعضای پنل معاون آیسکو، مدیر نهادهای واسطه‌ای CMB، کارشناس ارشد بخش مالی بانک جهانی، و معاون دبیرکل انجمن بازار سرمایه ترکیه برگزار شد.

توسعه در گزارش‌دهی پایداری

موضوع پنل آخر به «توسعه در گزارش‌دهی پایداری» اختصاص داشت. مدیریت این پنل بر عهده «علی اردورموش» نایب رییس اجرایی CMB بود، رییس کمیته GEM، مدیر نهادهای مالی و بازارهای CMB، رئیس نهاد استانداردهای حسابداری و حسابرسی دولتی ترکیه و مدیر امور مالی شرکتی CMB، اعضای این پنل بودند.

آخرین اقدامات آیسکو

در دومین روز از برگزاری این نشست تخصصی، ضمن گزارشی از آخرین اقدامات آیسکو توسط رئیس و نایب رئیس آیسکو، به تفصیل به موضوع «افشای امور مربوط به پایداری» توسط رییس کمیته GEM و نیز رییس «هیات استانداردهای پایداری بین‌المللی (ISSB)» پرداخته شد.

این موضوع یکی از موضوعات جدید آیسکو بود که در این کمیته مطرح شد و پس از جمع‌بندی به تدریج به اعضای آیسکو ابلاغ خواهد شد.

تدوین و اجرای استانداردهای ISSB هم اکنون به صورت داوطلبانه توسط برخی اعضای این کمیته دنبال می‌شود. از بین ۹۲ عضو کمیته GEM، تا کنون ۲۰ نهاد در حال همکاری با ISSB و تدوین استانداردهای لازم می‌باشند. این ایده در نشست ۲۰۱۷ این کمیته مطرح شد.

ESG و سبزشویی

در ادامه این نشست، نهاد ناظر مالزی به عنوان یکی از نهادهای پیشرو در ISSB، گزارشی را از اقدامات خود و چالش‌های موجود ارائه کرد. نظر به اهمیت موضوع، یک کارگاه تخصصی بین اعضای علاقه‌مند در انتهای روز برگزار شد. در ادامه، آخرین اقدامات این کمیته در دو موضوع «ظرفیت‌سازی» و «شمول مالی» نیز ارائه شد. موضوع مهم این روزهای دنیا، یعنی ESG و سبزشویی، از دل همین کمیته GEM بیرون آمد و پس از تدوین دستورالعمل‌های لازم و استانداردها، در دستور کار نهادهای عضو آیسکو قرار گرفت.

راه حل‌های SupTech در بازهارهای سرمایه

در روز سوم و پایانی این نشست نیز سه کارگاه آموزشی برگزار شد. «راه حل‌های SupTech در بازهارهای سرمایه» موضوع اولین کارگاه بود.

در این کارگاه، گزارشی از پیشرفت‌های SupTech در سطح جهان، اقدامات و ابزارهای نوین برای نهادهای قانون‌گزار اوراق بهادار، و چالش‌ها و فرصت‌های SupTech در بازارهای نوظهور و در حال توسعه از سوی خانم «فرانچسکا هاپوود رود» رئیس بخش نوآوری «بانک تسویه بین‌المللی (BIS)» از لندن به صورت مجازی ارائه شد.

همچنین، پنلی نیز با حضور مدیر بین‌الملل نهاد ناظر امارات، مدیر نظارت نهاد ناظر برمودا، نایب رییس نهاد ناظر عمان، مدیر بازار نهاد ناظر قزاقستان با مدیریت پنل خانم «رالوکا» مدیر اجرای استانداردهای آیسکو برگزار شد.

توسعه بازار سرمایه

کارگاه دوم به موضوع «توسعه بازار» اختصاص داشت. در این پنل که با حضور،مدیر اجرایی نهاد ناظر آنگولا و مدیر ارشد نهاد ناظر آفریقای جنوبی برگزار شد، «جوزافات مارتینز» مشاور ارشد سیاست‌گزاری آیسکو به عنوان مدیر پنل درباره افزایش جذابیت بازارهای داخلی و ارتقای جریان سرمایه جهانی مباحثی را مطرح کرد.

موضوعات مطرح شده دراین کارگاه به شرح ذیل است:

۱. تنوع بخشیدن به روش‌های غیرمستقیم سرمایه‌گذاری شامل: معرفی صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری، معرفی REITs جدید، معرفی اولین صندوق پوششی بازنشستگی، معرفی صندوق سرمایه‌گذاری بخشی NAV چندگانه و توسعه سرمایه صندوق‌های جسورانه و خصوصی.

۲. توسعه ابزارهای و خدمات سرمایه‌گذاری شامل: انتشار الکترونیک گواهی تمکن مالی، تاسیس هیأت انرژی سبز در بورس انرژی، معرفی بازار آتی سهام انفرادی، معرفی بازار توافقی در فرابورس و معرفی بازار «نوآفرین» برای تأمین مالی استارتاپ‌ها و دادوستد گواهی سپرده در شمش طلا.

۳. نظارت هوشمند شامل: سامانه هشدار نظارت (بیدار)، سامانه خودکار کشف ناهنجاری‌های بازار (آرامیس)، دسترسی آنی به سامانه معاملات (نهان)، سامانه دیده‌بان و ارتقای مالی سبز و افزایش تنوع ابزارهای سرمایه‌گذاری در دسترس.

آخرین موضوع پنل سوم نیز به «ارتقای مالی سبز و افزایش تنوع ابزارهای سرمایه‌گذاری در دسترس» اختصاص داشت. در این پنل، اعضای این کمیته، آخرین اقدامات خود را مطرح کردند.

مدیر این پنل، سسیل دویت، مدیر ارشد سیاست‌گزاری و برنامه‌های ظرفیت‌سازی آیسکو، و اعضای پنل معاون دبیرکل نهاد ناظر تایلند، معاون مدیرکل نظارت بر اوراق قرضه نهاد ناظر چین، مدیر ارشد «مرکز خدمات مالی بین‌الملل هند» و مدیر ارشد نهاد ناظر موریس بودند.

بنابراین گزارش کمیته رشد و بازارهای نوظهور (GEMC) بزرگ‌ترین کمیته آیسکو است که بیش از ۷۵ درصد از اعضای عادی آیسکو را نمایندگی می‌کند.

این کمیته با ایجاد اصول و استانداردهای حداقلی، ارائه برنامه‌های آموزشی و کمک‌های فنی برای اعضا و نیز تسهیل تبادل اطلاعات و انتقال فناوری و تخصص، به دنبال توسعه و کارایی بیشتر بازارهای نوظهور اوراق بهادار و آتی است.

حتما ببینید

تداوم سبزپوشی بورس با رشد ۳۵ هزار واحدی

تداوم سبزپوشی بورس با رشد ۳۵ هزار واحدی

به گزارش خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، شاخص هم‌وزن در جریان معاملات روز …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *