به گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، فارس در روزهای پایانی هفته گذشته پذیرای شماری از مسئولان کشوری در حوزههای مختلف فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی بود؛ هفتهای که با اتخاذ تصمیمات و دستاوردهای قابل توجهی که به همراه داشت، نوید بخش اخبار خوبی بود.
تقویت مرکز زمینشناسی و اکتشافات معدنی فارس
تقویت مرکز زمینشناسی و اکتشافات معدنی فارس از مهمترین تصمیماتی بود که در سفر یکی از مسئولان کشوری به استان فارس رقم خورد؛ داریوش اسماعیلی معاون وزیر صنعت ، معدن و تجارت و رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور روز چهارشنبه ۲۸ آذرماه به شیراز سفر کرد؛ او در نخستین ساعات سفر خود به شهر راز دیداری با استاندار فارس داشت و سپس در جلسه همافزایی دستگاههای حاکمیتی و تشکلهای معدنی در زمینه تولید اطلاعات پایه زمینشناسی و اکتشاف ذخایر معدنی با حضور فعالان بخش خصوصی حضور یافت.
معاون وزیر صمت که معتقد بود تعدد متصدیان در بخش معدن، مشکلاتی ایجاد کرده و این چالش موجب بروز پراکنده کاری شده، قول مساعد داد که مرکز زمین شناسی و اکتشافات معدنی شیراز تقویت شود.
تجلیل از ۶۰ برگزیده منطقه چهار کشوری جشنواره تجسمی ایثار
در همین روز فارس میزبان مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور نیز بود، محمد کرمالهی روز چهارشنبه ۲۸ آذرماه در آیین اختتامیه سومین جشنواره منطقهای تجسمی ایثار به میزبانی شیراز حضور یافت؛ آیینی که در آن۶۰ نفر از برگزیدگان منطقه چهار کشوری جشنواره تجسمی ایثار معرفی و تجلیل شدند.
مدیرکل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در این مراسم اعلام کرد: ظرفیتهای هنری استانها نباید رنگبندی سیاسی شود بلکه باید با وحدت و وفاق کنار هم باشند و تحول ایجاد کنند.
کرمالهی معتقد بود ظرفیت حقیقی هنر فارس نباید با رنگ بندی سیاسی ذبح شود چرا که حاصل جمع ظرفیت فرهنگی هنری این استان بخشپذیر بر سلیقهها و رنگهای سیاسی نیست.
سومین جشنواره منطقهای هنرهای تجسمی منطقه چهار کشور به میزبانی شیراز از ۲۵ آذر ماه به مدت سه روز در سه بخش دانشآموزان، بزرگسالان و ایثارگران و در رشتههای نقاشی، تذهیب، مینیاتور، نقاشی خط، خوشنویسی، عکاسی، گرافیک (طراحی پوستر)، کاریکاتور و مجسمه سازی برگزار شد و در این جشنواره ۲۴۵ اثر هنرمندان استانهای فارس، اصفهان، خوزستان، کهگیلویه و بویر احمد، بوشهر و لرستان در مرکز اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور در معرض دید عموم قرار گرفت.
تعریف ۶۰ پروژه گردشگری برای لارستان
از دیگر برنامههای فارس که با حضور مسئولان کشوری در روز چهارشنبه برگزار شد بازدید از سایتهای میراث فرهنگی و گردشگری لارستان فارس با حضور علی دارابی قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی کشور بود.
این بازدید بیش از ۶۰ مصوبه داشت که معاون میراث فرهنگی درباره آن گفت: ظرفیتهای گردشگری لارستان موردبررسی قرار گرفت و برای توسعه زیرساختهای گردشگری در هر یک از شهرها، پروژهای با زمانبندی و اعتبار مشخص تعیین شد.
او افزود: برای اجرایی شدن این مصوبات وزارت و اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، فرمانداری و شهرداریها مشارکت خواهند داشت.
قدردانی از ۱۳ پژوهشگر و دستاوردهای حوزه سلامت فارس
روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه هم فارس شاهد برگزاری آئین گرامیداشت هفته پژوهش و فناوری و قدردانی از پژوهشگران و فناوران برتر دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود؛ در این آیین که با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت برگزار شد مهمترین دستاوردهای حوزه سلامت استان فارس مطرح و اعلام شد که ۱۳ پژوهشگر دانشگاه علوم پزشکی شیراز؛ در ردیف پژوهشگران پراستناد یک درصد برتر دنیا قرار دارند.
از دیگر بخشهای برنامه سفر معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به شیراز، ادای احترام به مقام شامخ شهید والامقام عباس دوران و شهید عبدالله اسکندری بود.
تدابیر برای رفع چالشهای طرحهای صنعتی و معدنی
سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به استان فارس و حضور او در منطقه ویژه لامرد از دیگر اتفاقات قابلتوجهی در هفته گذشته بود؛ وزیر صنعت، معدن و تجارت روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه برای بازدید از طرحهای صنعتی، معدنی منطقه ویژه لامرد در استان فارس از طریق فرودگاه عسلویه وارد این منطقه ویژه شد.
سید محمد اتابک در بدو ورود مورد استقبال مسئولان استان فارس و نماینده مردم شهرستانهای لامرد و مهر در مجلس شورای اسلامی قرار گرفت و بازدید از طرحهای صنعتی و معدنی، کارخانه تولید شمش آلومینیوم در منطقه ویژه لامرد نخستین برنامه سفر اتابک به جنوب استان فارس بود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت که با دعوت نماینده مردم در ادوار نهم، یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی به این منطقه سفر کرده بود به همراه معاون استاندار فارس، مدیرکل صمت و شماری از مسئولین ارشد استانی و شهرستانی از نیروگاه ۹۱۳ مگاواتی غدیر انرژی لامرد و بخشهای مختلف مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب بازدید کرد.
او همچنین در نشست تخصصی با فعالان اقتصادی در منطقه ویژه لامرد فارس حضور یافت؛ نشستی که تصمیمات و تدابیر مهمی را به همراه داشت که احداث خط آهن، بهرهگیری لامرد از خط انتقال آب از دریا و برنامهریزی برای تسریع روند ساخت نیروگاه ۹۱۳ مگاواتی سیکل ترکیبی غدیر انرژی از مهمترین تصمیمات در این نشست به شمار میروند.
وزیر صمت در این نشست گفت: احداث خط آهن یکی از ضرورتهای زیرساختی – ارتباطی مناطق ویژه لامرد و پارسیان است و اگر احداث شود هزینههای سرمایهگذاران کاهش مییابد و باید کمک کنیم که احداث این خط ریلی زودتر اجرایی و به خط راه آهن سراسری نیز متصل شود.
اتابک همچنین اعلام کرد که برای تسریع در بهرهبرداری خط انتقال آب از دریا به استان فارس و نقطه نخست آن لامرد این موضوع در شورای اقتصاد مطرح میشود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در خصوص نیروگاه ۹۱۳ مگاواتی سیکل ترکیبی غدیر انرژی در منطقه ویژه لامرد نیز گفت: باید عقب افتادگی در ساخت نیروگاه سیکل ترکیبی غدیر انرژی لامرد با ارایه برنامه جدید زمانبندی جبران شود.
موافقت با افزایش بودجه برای برگزاری مناقصه طرحهای زیرساختی
در این سفر یک روزه که معاونین وزیر هم او را همراهی میکردند اتفاقات مهم دیگری نیز رقم خورد؛ محمد آقاجانلو معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رئیس هیأت عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی هم در جلسه تخصصی سفر وزیر به لامرد فارس گفت: با افزایش بودجه برای برگزاری مناقصه طرحهای زیرساختی در منطقه ویژه اقتصادی لامرد موافقت شده است.
او در این باره افزود: نزدیک به ۲ هزار میلیارد تومان برای ایجاد زیرساختهای منطقه ویژه اقتصادی لامرد در سال جاری اختصاص یافته که با اولویت مناقصههای مهم از سوی سازمان منطقه ویژه اقتصادی لامرد نیز مراحل قانونی آن تا اجرا پیگیری شود چراکه در کنار تمام پروژههای زیرساختی، تأمین برق صنایع منطقه ویژه لامرد جزو اولویتهای سازمان ایمیدرو(سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی) است.
بررسی مشکلات شهرکهای صنعتی جنوب فارس
رضا انصاری دیگر معاون وزیر و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک وشهرک های صنعتی ایران نیز در این سفر از زیرساختهای شهرک صنعتی شهرستان مُهر و لامرد بازدید کرد و در این بازدیدها گفت: شهرکهای صنعتی واقع در پسکرانه بندرها با توجه به نزدیکی به دریا بهترین فرصت برای فعالیت در بخشهای مختلف از جمله پتروشیمی، نفت و گاز محسوب میشوند تا از تولید تا صادرات با کمترین هزینه به بازارهای هدف برسد.
در این بازدیدها که فرماندار و شماری از مسئولان شهرستان مهر نیز حضور داشتند، رضا انصاری ضمن بازدید از زیرساختهای شهرک صنعتی مهر و لامرد و یک واحد تولیدی و صنعتی به بررسی مسائل و مشکلات این شهرکها پرداخت.
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک وشهرک های صنعتی ایران از واحد تولیدی لوازم خانگی در شهرک صنعتی مهر نیز بازدید کرد؛ این واحد تولیدی با سرمایه گذاری ۷۵میلیارد تومان با اشتغال ۱۶ نفر و با ظرفیت تولید فلاسک و چاقوی آشپزخانه به فعالیت میپردازد.
انصاری همچنین از مجموعه تولیدی در حال ساخت متانول واتانول در شهرک صنعتی مهر بازدید کرد؛ این واحد تولیدی که دارای پیشرفت ۹۰درصدی است با سرمایه گذاری ۱۰۰میلیارد تومان در مرحله پایانی ساخت و ساز است و تا پایان امسال به بهره برداری می رسد.
تقاضا محور شدن مهارتآموزی با مشارکت بخش خصوصی
روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم سفری به استان فارس داشت؛ او در این سفر در شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس شرکت کرد و در این جلسه گفت: مهارتآموزی در آموزش فنی و حرفهای باید تقاضا محور شود و دولت مصمم است این تحول با مشارکت شرکتها و صنایع خصوصی به انجام برسد.
غلامحسین محمدی معاون وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفهای کشور این سازمان هم که در این سفر میدری را همراهی میکرد در این جلسه گفت: قراردادی با سازمان علمی فرهنگی ملل متحد(یونسکو) برای نوسازی مرکز تربیت مربی، مطابق با مهارتهای پیشرفت منعقد کرد.
به گفته معاون وزیر قرار است در هر استان یک مرکز آموزش مهارتهای پیشرفته راهاندازی شود و در فارس نیز مرکز تکنولوژی اطلاعات میتواند تبدیل به مرکز آموزش اینگونه مهارتها شود، همچنین ۱۰۰ فرصت سرمایه گذاری و مشارکت را معرفی کردیم تا قطبهای مهارتی را در استان ها شکل دهیم و مشوقهایی مانند تخفیف ۲۵ تا ۱۰۰ درصدی مالیات و تسهیلات کم بهره برای کارآفرینان نیز به منظور ترغیب شرکتها اعمال خواهد شد.
محمدی امیدوار است که تا پایان برنامه هفتم توسعه ۵۰۰ هزار نیروی مهارت آموخته مهارتهای پیشرفته در کشور تربیت شده باشد.
حالا فارس پس از رقم خوردن این اتفاقات مهم، چشمانتظار نتایجی است که از اجرایی شدن تصمیمات و سیاستهای اتخاذ شده در این سفرها حاصل میشود؛ اینکه این سفرها تا چه اندازه میتواند رونقبخش اقتصاد و فرهنگ فارس باشد به پیگیریهای مستمر مدیران استان برای به ثمر رساندن اهداف تعریف شده بستگی دارد؛ اهدافی که دستیابی به آنها، پیشرفت و توسعه فارس را به همراه خواهد داشت.