به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آباجان به نقل از تسنیم، در حالی که از زمان آغاز پروژه خطرناک دشمن صهیونیستی برای توقف فعالیت آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا)، هشدارهای بینالمللی متعددی درباره پیامدهای این امر مطرح شده است، «فیلیپ لازارینی» کمیسر کل آژانس آنروا در سخنان جدید خود، با انتقاد شدید از این اقدام اسرائیل، اعلام کرد که آیا دههها سرمایهگذاری در روند توسعه انسانی و حقوق بشر، باید با نابودی آنروا، یک شبه کنار گذاشته شود، یا اینکه باید یک روند سیاسی منظم را دنبال کرد که در آن آنروا به خدمت رسانی به میلیونها نفر از آوارگان فلسطینی ادامه دهد.
خشم جهانی از اقدام اسرائیل علیه آنروا، با ملاحظات سیاسی فروکش کرد
فیلیپ لازارینی تاکید کرد: در حال حاضر شدت خشم بینالمللی از تلاش اسرائیل برای برچیدن آژانس آنروا تا حد زیادی فروکش کرده و خطرات علیه این آژانس به اوج رسیده است؛ زیرا در صورت اجرای قوانین تصویب شده توسط اسرائیل، ممکن است آنروا مجبور به توقف فعالیتهای خود در اراضی اشغالی فلسطین شود.
وی افزود: برچیده شدن آژانس آنروا یعنی فلج کردن همه فعالیتهای بشردوستانه در نوار غزه، محروم کردن میلیونها آواره فلسطینی از خدمات اولیه در کرانه باختری و از بین بردن آشکار شاهدی زنده بر وحشت و ظلمی که فلسطینیها طی دهههای گذشته تحت آن قرار داشتهاند. اقدامات وقیحانهای که کابینه اسرائیل برای شکست اراده جامعه بینالمللی و قطعنامههای سازمان ملل متحد انجام میدهد و اقدام برای برچیدن یک آژانس وابسته به سازمان ملل، ابتدا با یک محکومیت عمومی و خشم مواجه شد، اما این احساس به زودی در سایه ملاحظات سیاسی از بین رفت.
رفتارهای اسرائیل یعنی تمسخر نظام بینالمللی
لازارینی خاطرنشان کرد: عدم شجاعت سیاسی و فقدان رهبری اصولی در جامعه بینالمللی، آن هم در این بازه زمانی حساس به معنای آن است که خبرهای خوبی برای نظام بینالمللی چند جانبه نداریم. همدستی در این اقدامات اسرائیل نه تنها منجر به فرسایش بشریت، بلکه به فرسایش مشروعیت نظام بینالمللی چند جانبه نیز منجر میشود؛ زیرا فقدان تقریباً کامل تحریمهای سیاسی، اقتصادی و قانونی علیه طرفی که قوانین بین المللی و کنوانسیونهای ژنو را نقض میکند، بی توجهی کامل به قطعنامههای شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل دارد و آشکار از احکام دیوان بین المللی دادگستری سرپیچی میکند، به معنای مسخره کردن نظام بینالمللی است که مثلاً بر مبنای قوانین بنا شده است.
این مسئول سازمان ملل تاکید کرد: اگر هدف اسرائیل از این اقدامات و تلاش برای بیاعتبار کردن آنروا و برچیدن آن، نابودی مسئله آوارگان فلسطینی است، باید بگوییم مسئله آوارگان فلسطینی اساساً مرتبط به آژانس آنروا نیست؛ بلکه در ضمانت نامهای که مجمع عمومی سازمان ملل متحد قبل از تاسیس آژانس آنروا امضا کرده بود، مسئله آوارگان فلسطینی به ثبت رسیده است.
کمیسر کل آژانس آنروا اظهار داشت امروز جامعه بینالمللی بر سر یک دوراهی ایستاده و یا در برابر جهانی منفعل قرار دارد که از تعهد خود درباره ارائه راهکار سیاسی برای حل مسئله فلسطین عقب نشینی کرده و اسرائیل را به عنوان یک طرف اشغالگر در موقعیتی قرار میدهد که سرنوشت فلسطینیها را در دست بگیرد، و یا در جهانی مبتنی بر قواعد ثابتی قرار داریم که به دنبال حل مسئله فلسطین از طریق ابزارهای سیاسی و ایجاد امکانات جهت تشکیل دولت فلسطین بوده که بر اراضی فلسطین از جمله غزه حکومت خواهد کرد. مورد دوم، هدفی است که آنروا برای آن تاسیس شد و همواره از این گزینه حمایت کرده است.
وی گفت: تا زمان تشکیل کشور فلسطین، حضور آژانس آنروا در اراضی اشغالی فلسطین، برای اطمینان از اینکه کودکان غزه محکوم به زندگی در زیر آوار بدون هیچ گونه امکانات زندگی و هیچ امیدی نیستند، یک امر حیاتی است.
در حالی که رژیم صهیونیستی از آغاز جنگ غزه در اکتبر سال گذشته میلادی تاکنون، بارها به بهانههای مختلف، اقدامات متعددی علیه آژانس امداد و کار سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) انجام داده و مانع از خدمت رسانی این آژانس به آوارگان در نوار غزه شده است، حدود ۲ ماه قبل وزارت خارجه این رژیم در بیانیهای اعلام کرد که رسماً به سازمان ملل اطلاع داده، توافق منعقد شده با آژانس آنروا را که به این آژانس اجازه حمایت از فلسطینیها و کار در اراضی فلسطین را میداد، لغو کرده است.
این برای اولین بار نیست که آنروا از سوی مقامات صهیونیست تحت فشار قرار میگیرد. چند ماه قبل، تل آویو کارکنان آژانس آنروا را به مشارکت در عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ متهم کرد. در پی آن، تعداد زیادی از کشورهای حامی رژیم صهیونیستی، آژانس آنروا را تحریم و کمکهای خود را به آن متوقف کردند؛ از جمله استرالیا، اتریش، انگلیس، کانادا، استونی، فنلاند، آلمان، ایتالیا، ژاپن، هلند، رومانی، سوئیس و آمریکا.
این در حالی است که آژانس آنروا و شمار دیگری از سازمانهای بینالمللی، بارها با ارائه مدارک مستند، همکاری کارکنان این آژانس با مقاومت در حمله ۷ اکتبر را تکذیب کردهاند.
انتهای پیام/