به گزارش روز جمعه خبرنگار اقتصادی آباجان به نقل از ایرنا، بازار ارز تجاری که یکی از خواستههای همیشگی فعالان اقتصادی بود و حدود یک ماهی است کار خود را شروع کرده از شنبه گذشته با انتقال نیما به این بازار به صورت رسمی کلید خورد.
براین اساس، از این پس تخصیص و رفع تعهد تمام ارز اشخاص باید در مرکز مبادله ارز و طلای ایران انجام شود و از اول بهمن ماه نیز شرکت های صادر کننده محصولات پتروشیمی، پالایشی، فولادی، فلزات اساسی رنگین و فراورده های نفتی موظف به عرضه ارز صادراتی خود در این بازار هستند.
حجم معاملات ارز تجاری تا ۲۸ آذر، شامل ۴۲۶ میلیون درهم، ۶۸ میلیون دلار ، ۱۰ میلیون یوئان و ۱.۱ میلیون یورو بوده است.
به گفته «علی سعیدی» مدیرعامل مرکز مبادله ارز و طلای ایران، این بازار تقاضاهای خرید و فروش را در یک سامانه متمرکز ثبت می کند و قیمت ارز بدون هیچ دخالتی و با جورسازی سفارش ها کشف می شود.
«محمدرضا فرزین» رئیس کل بانک مرکزی نیز چند روز پیش در گفت وگوی ویژه خبری در این باره گفته است: این بازار از خالی فروشی و هزینه جستجو جلوگیری می کند و در آینده به مرجع نرخ ارز کشور تبدیل می شود.
فعالان اقتصادی نیز این بازار را اقدامی موثر برای تقویت صادرات و گامی بلند در مسیر تک نرخی شدن ارز می دانند.
ایران جزو پنج کشور نخست در خرید طلای جهان
رئیس کل بانک مرکزی با اعلام اینکه ذخایر ارز و طلای کشور در وضعیت مطلوبی قرار دارد، اعلام کرد: بانک مرکزی ایران در یک سال اخیر جزو پنج کشور اول خریدار طلا در جهان بوده است و ۲۰ درصد از ذخایر ارزی کشور را به طلا تبدیل کرده ایم.
سند چارچوب سیاست گذاری و تنظیم گری بانک مرکزی در حوزه رمزپول ها منتشر شد
طبق این سند استفاده از هر نوع رمز دارایی به جز ریال دیجیتال به عنوان ابزار پرداخت در کشور ممنوع است و «نوشآفرین مومن واقفی» معاون فناوریهای نوین بانک مرکزی هم گفته که طبق این سند کارگزاری ها برای فعالیت در حوزه رمز پولها باید مجوزهای لازم را از بانک مرکزی دریافت کنند.
ابلاغ دستورالعمل اصلاحی صندوق های قرض الحسنه تا یک ماه آینده
«فرشاد محمدپور» معاون تنظیمگری و نظارت بانک مرکزی از ابلاغ دستورالعمل اصلاحی صندوقهای قرض الحسنه تا یک ماه آینده خبر داد و گفت: سیاست بانک مرکزی توسعه این صندوق ها است.
وی افزود: به موجب برنامه هفتم توسعه، باید سالانه ۲۰ درصد از میانگین اضافه برداشت بانکها کم شود و البته مستلزم این است که تسهیلات تکلیفی در چارچوب منطقی به بانکها ارایه شود چون تسهیلات تکلیفی فعلی از توان آنها خارج است.
تکذیب شایعه تغییر نرخ سود سپرده و تسهیلات
در حالی که شایعاتی در خصوص تغییر نرخ سود سپرده و تسهیلات مطرح شده است، «محمد شیری ژیان» معاون سیاستگذاری بانک مرکزی ضمن تکذیب این موضوع گفت: طبق مصوبه شورای پول و اعتبار، نرخ سود تسهیلات ۲۳ درصد و حداکثر نرخ سود سپرده ۲۲.۵ درصد تعیین شده است و برنامهای برای افزایش یا کاهش این نرخ ها نداریم.
بیش از ۱۰ میلیون چک در چکاوک مبادله شد
براساس آمار چکهای مبادله ای مهرماه، بیش از ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار فقره چک به ارزش ۷۸۸.۹ همت در سامانه چکاوک مبادله شده است که ۹ میلیون و ۲۰۰ هزار فقره از آن به ارزش ۶۷۴ همت وصول شد.
گفتنی است، از زمان راهاندازی چک الکترونیک در کشور تا نیمه آذر بیش از ۹۹۰ هزار فقره چک الکترونیک صادر شده است که ۹۹.۷ درصد آنها وصول شده است.