یه گزارش خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا، یک هیات بلندپایه آمریکایی روز جمعه به دمشق سفر کرد و با رهبر شورشیان سوریه که ایالات متحده آمریکا برای بازداشت او یک جایزه ۱۰ میلیون دلاری تعیین کرده است به گفتگو نشستند.
دیدار با احمد الشراع که با نام ابومحمد الجولانی نامیده می شد، به گفته سی ان ان، بر ضرورت تلاش های آمریکا برای تعامل با دولت موقت سوریه تأکید می کند تا اطمینان حاصل شود که این کشور شاهد ظهور مجدد گروه های تروریستی مانند داعش نیست.
جامعه بینالملل تلاش کرده مجموعهای از اصول را تأیید کند تا انتقال سیاسی به سمت یک دولت جدید سوریه را که جامع است و به حقوق بشر احترام میگذارد، تعریف کند .
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، روز پنجشنبه به وقت محلی گفت: ما میخواهیم برای هیات تحریر الشام و همه مقامات نوظهور سوریه روشن کنیم که به رسمیت شناختن آنها، حمایتی که از جامعه بینالمللی میخواهند و نیاز دارند باید بدانند که انتظارات خاصی در کنار آن وجود دارد.»
او “اظهارات مثبت الجولانی، رهبر هیئت تحریر الشام” را تصدیق اما خاطرنشان کرد که “همه بر روی عملکرد تمرکز کردهاند.”
بلینکن همچنین پیشنهاد کرد که لغو تحریمهای آمریکا و جامعه بینالمللی علیه هیئت تحریر الشام، که یک گروه تروریستی با روابط قبلی با القاعده است به «اقدامات مشخص» وابسته است.
یک مقام آگاه به شبکه سی ان ان آمریکا گفت: دیدار الجولانی و هیات آمریکایی «سازنده» بود و این دیدار کمتر از دو ساعت به طول انجامید.
هیات آمریکایی متشکل از باربارا لیف، دستیار وزیر امور خارجه در امور خاور نزدیک، راجر کارستنز فرستاده ویژه ریاست جمهوری در امور گروگان ها و دانیل روبینشتاین، مشاور ارشد بود. آنها اولین مقامات آمریکایی هستند که پس از فروپاشی دولت سوریه به سوریه سفر کردند.
سفارت آمریکا در سوریه در بیانیه ای که روز جمعه منتشر شد، گفت که لیف «با مقامات هیات تحریر الشام برای بحث در مورد اصول مورد توافق آمریکا و شرکای آن که شامل حمایت از یک روند سیاسی فراگیر به رهبری سوریه است که منجر به تشکیل دولت نماینده همه مردم سوریه، با احترام به حقوق بشر می شود، ملاقات کرد.»
این سفارت در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «این مقامات همچنین به رویدادهای منطقهای، قصد سوریه برای تبدیل شدن به یک همسایه خوب و اهمیت تلاشهای مشترک در زمینه تروریسم اشاره کردند.»
به گفته یک سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، این هیات همچنین امیدوار بود «اطلاعاتی درباره سرنوشت آستین تایس، مجد کمالماز و دیگر شهروندان آمریکایی که در حکومت بشار اسد ناپدید شدهاند، کشف کند».
آمریکا در ارتباط مستقیم با هیات تحریر الشام در این زمینه ها بود و متعهد شده بود که به یافتن تایس، روزنامه نگار آمریکایی که بیش از یک دهه پیش در سوریه بازداشت شده بود کمک کند.
آمریکا تلاش های خود را برای یافتن محل اختفای تایس دوچندان کرده است و کارستنز که بخشی از این هیئت بود، هفته های گذشته را در منطقه سپری کرده است. این تلاش ها هنوز به نتیجه نرسیده است.
به گفته وزارت خارجه آمریکا، این اولین سفر مقامات ارشد این کشور پس از سقوط حکومت بشار اسد در سوریه است که به دمشق سفر کرده اند تا با رهبران جدید این کشور گفتوگو کنند و اطلاعاتی در مورد محل اختفای آستین تایس، روزنامهنگار مفقود آمریکایی به دست آورند.
وزارت امور خارجه آمریکا روز جمعه به وقت محلی اعلام کرد، باربارا لیف، دستیار وزیر امور خارجه در امور خاور نزدیک، دانیل روبینشتاین، فرستاده ویژه سابق در امور سوریه و راجر کارستنز، فرستاده ارشد دولت بایدن برای مذاکرات گروگانگیری، برای گفتوگو با رهبران موقت سوریه به دمشق رفتند.
این تیم همچنین اولین گروه از مقامات ارشد آمریکایی است که پس از بیش از یک دهه از زمان تعطیلی سفارت آمریکا در دمشق در سال ۲۰۱۲، به طور رسمی از سوریه بازدید میکنند.
به گفته وزارت خارجه آمریکا، این گروه مستقیماً با مردم سوریه، از جمله اعضای جامعه مدنی، فعالان، اعضای جوامع مختلف، و دیگر شخصیت های سوری در مورد دیدگاهشان برای آینده سوریه و اینکه چگونه آمریکا می تواند از آنها حمایت تعامل خواهند داشت.
در راس دستور کار این گروه دستیابی به اطلاعاتی در مورد تایس، که در سال ۲۰۱۲ در سوریه ناپدید شد، خواهد بود.
وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: این مقامات بر اصول شمول، حفاظت از اقلیت ها و مخالفت با تروریسم و سلاح های شیمیایی تاکید خواهند کرد.
آمریکا تلاشهای خود را برای یافتن تایس و بازگرداندن او به خانه افزایش داده است و اعلام کرده که مقامات با شورشیانی که دولت اسد را سرنگون کردهاند در مورد این روزنامهنگار آمریکایی ارتباط برقرار کردهاند.
کارستنز پیش از این برای کسب اطلاعات به لبنان سفر کرده بود.