به گزارش روز سه شنبه گروه علمی آباجان به نقل از ایرنا از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مجله بین المللی مهندسی عمران این دانشگاه با عنوان AUT Journal of Civil Engineering به سردبیری علیرضا رهایی استاد دانشکده مهندسی عمران موفق به دریافت نمایه اسکوپوس (Scopus) در سال ۲۰۲۴ شد.
اسکوپوس از محصولات وابسته به الزویر یکی از نمایههای استنادی است که اطلاعات کتابشناختی حدود ۶۰ میلیون سند را در خود جمعآوری کرده است. اسکوپوس اطلاعات محصولات حدود پنج هزار ناشر علمی را از سراسر جهان در خود جای داده و اطلاعات ۱۶ هزار و پانصد مجله علمی پژوهشی را نمایه کرده است.
در این مجله علمی مقالات در گرایشهای، سازه، زلزله، ژئوتکنیک، مهندسی آب و سازههای هیدرولیکی، مهندسی و مدیریت منابع آب، مهندسی سواحل بنادر و سازههای دریایی، راه و ترابری حمل و نقل مهندسی و مدیریت ساخت و مهندسی محیط زیست مقالات اصیل علمی پژوهشی را به دو زبان فارسی یا انگلیسی منتشر میشود.
مجله مهندسی عمران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با عنوان «مجله علمی پژوهشی امیرکبیر از سال ۱۳۴۷ تأسیس شد و از سال ۱۳۶۸ با توجه به استقبال گسترده و نیازهای محققان در قالب مجله مهندسی عمران امیرکبیر در کنار سایر مجلات مهندسی ادامه فعالیت داد.
این مجله هم اکنون به صورت ماهنامه و ۱۲ شماره در سال به زبان فارسی و به صورت فصلنامه و ۴ شماره به زبان انگلیسی در سال منتشر می شود. طبق برنامه ریزیهای صورت گرفته، زمان داوری مقالات به ۴ تا ۶ ماه برای هر مقاله کاهش یافته است.
دانشگاه صنعتی امیرکبیر ۱۸ دانشکده مشتمل بر دانشکده های قدیمی (۶ دانشکده)، و دانشکده های جدید مانند مهندسی پزشکی و غیره دانشکده های سنتی و تخصصی ویژه مثل مهندسی پلیمر، هوافضا و مهندسی نفت دارد که همه این دانشکده ها از کارشناسی تا دکتری دانشجو آموزش میدهند. این دانشگاه حدود ۱۴ هزار دانشجو در مقاطع مختلف و بیش از ۴۰ هزار دانش آموخته دارد و علاوه بر واحدهای دانشگاهی در تهران واحدهای دیگر هم مانند پردیس های ماهشهر، بندرعباس و گرمسار و پردیس بین المللی در جزیره کیش را اداره میکند.
همچنین بر اساس آمار تا مهر ۱۴۰۲، ۱۵۰۰ دانشجوی نخبه استعدادهای درخشان و المپیادی در دانشگاه تحصیل میکنند، ۳۲۲ دانشجو از ۱۳ کشور در دانشگاه و پردیس های مختلف در دانشگاه صنعتی امیرکبیر محصول علم آموزی هستند که شامل ۱۸۹ دانشجو در مقطع کارشناسی، ۸۹ نفر ارشد و ۴۴ نفر دکتری است.
پارک علم و فناوری دانشگاه صنعتی امیرکبیر در خیابان ولیعصر واقع شده و یک ساختمان نیز در شهریار برای توسعه فعالیت شرکتهای دانش بنیان و واحدهای فناور وابسته به این دانشگاه اختصاص داده شده است. اکنون ۵۷ واحد فناور و ۲۹ شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری این دانشگاه مستقر هستند.