۲۵ هزار تن وش پنبه در خراسان شمالی برداشت شد

۲۵ هزار تن وش پنبه در خراسان شمالی برداشت شد

وحید صباغ روز پنجشنبه در گفت و گو با آباجان به نقل از ایرنا اظهار کرد: کشاورزان این استان در سال زراعی گذشته ۲۶ هزار تن وش پنبه از ۹ هزار و ۱۵۰ هکتار از کشتزارهای خراسان شمالی برداشت کرده بودند.

وی علت کاهش سطح زیر کشت و تولید وش پنبه در سال زراعی جاری را کاهش منابع آبی و قطع برق عنوان کرد و افزود: همچنین در فصل بهار امسال به نسبت بارش های خوبی بود که برخی از کشاورزان سایر محصولات سبزی و صیفی در زمین های خود کشت کردند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی با بیان اینکه خراسان‌شمالی در کشت پنبه رتبه پنجم کشوری را دارد، اظهار کرد: پنبه این استان از نظر کیفیت، طول الیاف، رنگ و استقامت از مرغوبیت بالایی برخوردار است.

وی با بیان اینکه برداشت این محصول مهم و استراتژیک از مهرماه آغاز می شود گفت: پیک برداشت این محصول مهم در آذرماه است.

صباغ در بخش دیگری از سخنانش در خصوص قیمت وش پنبه نیز گفت: اکنون کشاورزان استان وش پنبه را به قیمت هر یک کیلوگرم ۴۳۰ هزار ریال به کارخانه های پنبه پاک کنی تحویل می دهند.

وی بر حمایت از تولید کنندگان تاکید کرد و افزود: دولت قیمت خرید تضمینی این محصول را ۳۷۰ هزار ریال تعیین کرده با توجه به اینکه قیمت بازار مناسب است کشاورزان محصول تولیدی خود را به کارخانه ها تحویل می دهند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: اکنون وش پنبه به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری نمی شود چرا که قیمت بازار از میزان تضمینی بالا و مناسب است.

وی گفت: بیشتر زمین های کشاورزی استان زیر کشت ارقامی از قبیل خرداد، ساجدی، کاشمر، ارمغان، لیدر، مای و گلستان و رقم ورامین می رود.

صباغ با بیان اینکه بیشترین سطح زیر کشت پنبه مربوط به کشتزارهای مانه و سملقان است، گفت: متوسط برداشت وش پنبه در خراسان شمالی سه تن در هر هکتار است.

وی گفت: وش تولیدی پنبه‌زارهای خراسان شمالی در چند سال اخیر به شکل قراردادی به فروش می‌رود اما با توجوه به اینکه این قرار داد به صورت شخصی بین کشاورز و کارخانه دار است اکنون آماری در این خصوص در اختیار نداریم.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی افزود: کشاورز در این روش با صاحبان صنایع و کارخانه‌ها برای خرید محصول، قرارداد منعقد می‌کند تا محصول را براساس برنامه تولید و به فروش برساند.

وی تاکید کرد: کشاورزی قراردادی نتایج مثبتی در گسترش صنایع تکمیلی و تبدیلی، حل معضل تامین مالی و بهبود کیفیت محصولات کشاورزی دارد و همچنین کشاورزان در زمان کاشت، داشت و برداشت مورد حمایت از سوی کارخانجات قرار می گیرند.

فعالیت هشت کارخانه پنبه پاک کنی

صباغ به فعالیت هشت کارخانه پنبه پاکنی نیز اشاره کرد و گفت: این کارخانه ها در شهرستان های مانه، سملقان، بجنورد و اسفراین است که کشاورزان محصولات تولیدی خود را به این مراکز تحویل می دهند.

وی با بیان اینکه کشاورزان استان در سال جاری با آفات پنبه نیز در سطح کشتزارها مواجه شدند، تصریح کرد: آفت کرم قوزه پنبه، کرم خوار دار پنبه، عسلک و سنگ قوزه پنبه و شته ها از آفات پنبه بود که امسال کشاورزان برای مبارزه با آن درگیر شدند.

مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از کشاورزان خواست تا برای سال زراعی آینده از بذرهای اصلاح شده و ارقام مناسب برای کشت و کار استفاده کنند زیرا که موجب افزایش راندمان تولید و کاهش هزینه ها می شود.

وی خاطرنشان کرد: مراحل بذر پاشی را در راستای کاهش هزینه ها و بالا بردن راندمان تولید با دستگاه ها انجام دهند و با این اقدام در مصرف بذر نیز صرفه جویی خواهد شد.

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، پنبه از محصولات مهم و راهبردی خراسان شمالی است که به لحاظ طول الیاف و رنگ از مرغوبیت بالایی برخوردار است و بیشتر مزارع این استان زیر کشت ارقامی از قبیل خرداد، ساجدی، کاشمر، ارمغان، لیدر، مای و گلستان، رقم ورامین است.

شهرستان های مانه، سملقان، اسفراین، جاجرم، بجنورد و راز و جرگلان از مناطق پنبه‌کاری استان است که مانه و سملقان با سطح بیش از پنج هزار هکتار معادل ۷۵ درصد تولید این محصول را در استان دارد.

حتما ببینید

دولت چهاردهم نگاه ویژه‌ای به مدیریت ‌بانوان دارد

دولت چهاردهم نگاه ویژه‌ای به مدیریت ‌بانوان دارد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، زهرا بهروز آذر چهارشنبه شب در نشست با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *