سیاست‌های نفتی ترامپ و بیم و امید «اوپک پلاس»

سیاست‌های نفتی ترامپ و بیم و امید «اوپک پلاس»

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، یکی از اعضای هیأت نمایندگی یکی از متحدان آمریکا در اوپک پلاس که رویترز نام وی را فاش نساخت، به این خبرگزاری گفت: بازگشت ترامپ که احتمالاً سیاست های محیط زیستی سهل‌گیرانه‌تری دارد، خبر خوبی برای صنعت نفت است. با این وجود، ممکن است شاهد تولید بیشتر آمریکا باشیم که برای ما خوب نیست.

رویترز نوشت که افزایش بیشتر تولید نفت آمریکا ممکن است برنامه‌ سازمان کشورهای صادرکننده نفت و متحدانش برای شروع افزایش تولید از آوریل ۲۰۲۵ را با خطر کاهش قیمت‌ها روبرو سازد. چنین امری به کشورهای عضو اوپک پلاس که به درآمدهای نفتی متکی هستند، آسیب می رساند.

رئیس‌ جمهوری منتخب آمریکا در جریان تبلیغات انتخاباتی گفته بود که برای کاهش قیمت انرژی و کاهش تورم به دنبال افزایش تولید نفت است.

اوپک پلاس از سال ۲۰۲۲ و پس از یک سلسله کاهش تولید، ۵.۸۵ میلیون بشکه در روز از ظرفیت تولید خود را کاهش داده است. طبق آمار اوپک، در بازه زمانی ۲۰۲۴-۲۰۲۲، کل تولید نفت آمریکا با ۱۱ درصد افزایش به ۲۱.۶ میلیون بشکه در روز رسیده است.

تنها ۱۱ سال پیش، آمریکا حدود ۱۰ میلیون بشکه در روز تولید می کرد. بر اساس محاسبات رویترز و بر اساس داده های آژانس بین المللی انرژی، تولید اوپک پلاس برابر با ۴۸ درصد عرضه جهانی است که کمترین میزان از زمان تشکیل این گروه در سال ۲۰۱۶ و سهم بازار بیش از ۵۵ درصدی آن زمان است.

یکی دیگر از منابع آگاه در اوپک پلاس به رویترز گفت که سیاست های ترامپ می تواند از تقاضای نفت حمایت کند که به نفع این گروه خواهد بود، هر چند که چشم انداز افزایش عرضه نفت آمریکا نگران کننده است.

اوپک هفته گذشته در گزارشی پیش بینی کرد که کل عرضه آمریکا در سال آینده ۲.۳ درصد افزایش یابد. آژانس بین‌المللی انرژی نیز پیش ‌بینی کرد که تولید آمریکا در سال آینده ۳.۵ درصد افزایش یابد.

با این وجود هنوز برخی از مدیران و تحلیلگران صنعت نفت متقاعد نشده اند که عرضه نفت آمریکا در دوران ترامپ به میزان قابل توجهی افزایش یابد. با توجه به آنکه توسعه میادین نفتی جدید سال‌ ها زمان می برد، وعده ترامپ برای صدور مجوز جدید حفاری به این زودی‌ ها موجب افزایش تولید نخواهد شد.

باب مک نالی، رئیس گروه انرژی راپیدان و مقام پیشین کاخ سفید گفت: آمریکا ظرفیت اضافی تولید نفت ندارد و میزان حفاری آن بیشتر به تصمیمات اتخاذ شده در وین بستگی دارد تا واشنگتن.

حتما ببینید

سال ۲۰۲۵، سال انتظار غیرمنتظره‌ها

سال ۲۰۲۵، سال انتظار غیرمنتظره‌ها

به گزارش روز چهارشنبه آباجان به نقل از ایرنا، این اتاق فکر آمریکایی نوشت: البته …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *