سرپناهی امن در سرمای استخوان سوز

سرپناهی امن در سرمای استخوان سوز

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، هوا که سرد می‌شود تازه یادمان می‌آید که آن‌ها هم جزو شهروندان و همنوع ما هستند، به فکر جا و سرپناهی برایشان می‌افتیم در حدی که شبشان را صبح کنند و از سرمای استخوان سوز پاییز و زمستان در امان باشند.

حرف از کارتن خواب‌هایی می‌زنیم که از صبح علی الطلوع تا پاسی از شب در کوچه پس کوچه‌های شهر در پی جمع آوری ضایعات هستند تا زندگی روزمره خود را سپری کنند، شهروندانی سبک زندگی شان هر روز بر همین مدار می‌چرخد.

مسئولان هم براساس حس انسان دوستانه و دلسوزانه با مکان هایی به نام گرمخانه به فکر مکان شبانه موقتی هستند، همچنین مردم خیری که این روزها بی تفاوت از کنار کارتن خواب‌ها عبور نمی‌کنند و در حد توان خودشان به آنان کمک می کنند.

شهرداری نقش ویژه ای در پذیرش افراد بی‌خانمان شهر در گرمخانه ها دارد و همچنان این گرم‌خانه‌ها شب‌ها پذیرای افراد کارتن‌خواب است.

شهروندان هم‌ درصورت مشاهده فرد کارتن‌خواب از طریق سامانه‌های ارتباطی، موضوع را به اطلاع شهرداری می رسانند تا برای انتقال این افراد به داخل گرمخانه اقدامات لازم انجام شود.

بیشتر بخوانید:

گرمخانه‌های خراسان‌شمالی آماده پذیرش افراد بی‌سرپناه است

گرمخانه‌های بجنورد آماده پذیرش بی خانمان‌ها است

سرپناهی امن در سرمای استخوان سوز

دست یاری شهرداری

گویا پیش بینی هواشناسی درست است که بیشتر کارتن خواب‌های اطراف محله باقرخان و جوادیه بجنورد ساعت هفت شب به بعد شب به گرمخانه رفته اند.

البته باز هم تعدادی در گوشه و کنار با تخته و پتو روی خود را پوشانده و شب های کوتاه و سرمای استخوان سوز بجنورد را صبح می کنند و با دیدن گشت شهرداری و نیروی انتظامی خم به ابرو می گشاید و بهانه تراشی می کند تا همراه آنان به گرم خانه نرود.

مامور گشت در مسیر گرمخانه به اینجا سرزده است تا اگر کسی جامانده باشد، او را همراه خود به گرمخانه ببرد، اهالی محل او را که از کاسبان قدیمی بوده و به خاطر ورشکستگی و سایر مشکلات خانوادگی سالهاست به این وضعیت کنونی رسیده به «حسن دکه» می شناسند با نایلونی که روی شانه های خود انداخته و سر و وضع فعلی اش کسی او را نمی‌شناسد، اما همراه همان‌ها می رود سمت گرم‌خانه تا پذیرش شود.

ورود به گرمخانه خیلی راحت و کافی است آدم بخواهد تا در به رویش باز شود.

بیشتر بخوانید:

۷۰ بی سرپناه شب را در گرمخانه‌های بجنورد پذیرش شدند

آغوش اَمن گرمخانه‌ها برای بی خانمان‌های خراسان‌شمالی

سرپناهی امن در سرمای استخوان سوز

ترجیح کارتن خواب ها به مکان گرمخانه نسبت به سگ دونی بیرون

اصلا اینجا همه چیز راحت است تا کسی در سرمای استخوان سوز شب‌های زمستان بیرون نماند، در سالن گرمخانه بسته نیست. وارد می‌شوم و می‌گویم: برای خواب آمده‌ام.

سالن گرمخانه یک سوله حدودا ۱۰ در ۲۰ متر است که سه ردیف تخت دوطبقه دارد، چند کارتن خواب مشغول عوض کردن لباس اند، چند نفری لباس پوشیده، کنار دیوار منتظر نشسته اند و روی تخت‌ها هم چند نفر با لباس آبی نشسته یا دراز کشیده اند.

انجام کارها و پذیرش ورودی‌ها با چهار نفر است که بیشتر کارتن خواب‌ها آن‌ها را می‌شناسند و با نام کوچک صدایشان می‌زنند.

لباس می‌گیرم و یک جفت دمپایی با یک پلاستیک بزرگ تا لباس‌ها و وسایلم را داخل آن بگذارم و تحویل بدهم، از بخت خوب لباس آبی ام نوِ نو است، یکی از چنددست لباس جدیدی که به واسطه شلوغی این شب‌ها و اضافه شدن جمعیت به مسئولان گرمخانه تحویل شده است.

یکی از خدمتگزاران از میهمان‌ها که حالا حدود ۷۴ نفر شده‌اند، می‌خواهد لیوانی بردارند و توی صف بایستند، اشاره‌اش به سبدی است که لیوان‌های پلاستیکی درونش ریخته شده‌اند. لیوان‌ها همه نشسته و برای کسی مهم نیست.

بیشترشان همراه خود لیوان یکبار مصرف دارند، همینطور قند و چای کیسه‌ای. به تجربه بارها آمدن می‌دانند اینجا لیوان نیست و بیشتر از یک چای هم نصیبشان نمی‌شود.

پس آنچه را که برای نوشیدن چای نیاز دارند قبل از تحویل وسایل برمی‌دارند و اینجا با خیال راحت داخل صف می‌ایستند، به‌همین ترتیب غذا، خوارکی، سیگار، قرص و داروی مورد نیاز شبشان را هم برمی‌دارند تا شب را به صبح سپری کنند.

موقع شام می شود در صف انتظار بالاخره یک بشقاب املت می گیرم، طعم غذا چیزی نیست که من بپسندم، اما بقیه تا آخرش را با اشتها می‌خورند.

بعد از خوردن شام، چندنفری به پهلو دراز کشیده روی تخت‌ها جلسه تشکیل می دهند، موضوع از وضعیت الان تا مشکلات اجتماعی گذشته شان که اکنون آنان را اینگونه بی خانمان کرده است. ‌

بیشتر بخوانید:

گرمخانه بجنورد گرمابخش زندگی بی‌سرپناهان شد

دوگانگی گرمخانه و کمپ؛ دلیل فرار بی خانمان‌های بجنورد چیست؟

سرپناهی امن در سرمای استخوان سوز

استقبال از گرمخانه شهرداری

معاون فرهنگی شهرداری بجنورد در خصوص گرمخانه های مرکز خراسان شمالی گفت: کاهش دمای هوا و به دنبال آن یخبندان چند روز گذشته، استقبال بی خانمان ها و کارتن خواب ها از گرمخانه شهرداری را نسبت به قبل افزایش داد.

محمدرضا موفق اظهارکرد: تعداد مراجعین گرمخانه ها تا قبل از برودت هوا و یخبندان هر شب ۳۰ نفر بود که اکنون به ۶۰ نفر افزایش پیدا کرده و در بعضی شب ها ۸۰ نفر بی سرپناه مراجعه دارند.

وی افزود: گشت شهرداری و نیروی انتظامی متشکل از ۶ نفر با ۲ دستگاه خودروی نیروی انتظامی و ون هر شب اقدام به جمع آوری متکدیان سرچهاره راه‌ها می کند و خدماتی همچون جای خواب مناسب، اقامت موقت شبانه، شام، صبحانه، حمام، لباس تمیز و آرایشگر ارائه می دهند.

معاون فرهنگی شهرداری بجنورد ادامه داد: با توجه به اینکه فعالیت این گرمخانه ها در حوزه فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی مجموعه مدیریت شهری بجنورد است از عموم شهروندان انتظار می‌رود در صورت مشاهده افراد بی خانمان این موضوع را با سامانه ارتباطات مردمی ۱۳۷ شهرداری درمیان گذاشته و از جان این افراد در مقابل آسیب‌های احتمالی ناشی از برودت هوا حراست کنند.

وی تاکید کرد: همه ساله این طرح همزمان با آغاز فصل سرما و برودت هوا با گشت‌زنی در نقاط آسیب‌پذیر این منطقه همچون زمین‌های بایر و خرابه‌ها، زیرپل‌ها، ساختمان‌های نیمه کاره انجام می شود که نیروی انتظامی همکاری بسیار خوبی دارد.

موفق بیان کرد: خیران و شهروندانی که مایل به مشارکت در امر تغذیه و یا انفاق وسایل گرمایش از جمله پتو و لباس هستند می‌توانند با سامانه ۱۳۷ شهرداری تماس گرفته و موارد خود را اعلام بدارند، اسکان افراد بی سرپناه را وظیفه اجتماعی و انسانی خود می‌دانیم و با همین هدف مجموعه سرای مهر شهرداری آماده پذیرش بی قید و شرط افراد است.

بیشتر بخوانید:

نخستین گرمخانه شهر فاروج گشایش یافت

گرمخانه‌های خراسان‌شمالی آماده پذیرش افراد بی‌سرپناه است

ظرفیت نگهداری گرمخانه شهرداری این شهر ۲۰۰ نفر است.

بجنورد مرکز خراسان شمالی با ۲۳۰ هزار نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است.

حتما ببینید

دولت چهاردهم نگاه ویژه‌ای به مدیریت ‌بانوان دارد

دولت چهاردهم نگاه ویژه‌ای به مدیریت ‌بانوان دارد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، زهرا بهروز آذر چهارشنبه شب در نشست با …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *