بازدید عراقچی از اماکن تاریخی و مذهبی قاهره

بازدید عراقچی از اماکن تاریخی و مذهبی قاهره

به گزارش گروه سیاست خارجی آباجان به نقل از ایرنا، سید عباس عراقچی صبح روز پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳، در حاشیه سفر و حضور خود در بیست و یکمین اجلاس وزیران سازمان همکاری های اقتصادی هشت کشور در حال توسعه اسلامی «دی ۸» از مسجد محمد علی پاشا و حرم های سیده نفیسه و سیده زینب در قاهره بازدید کرد.

مسجد محمد علی پاشا یا مسجد رخام گچی مسجدی واقع در ارگ قاهره در مصر که توسط محمد علی پاشا بین سال‌های ۱۸۳۰ و ۱۸۴۸ راه اندازی شده‌است. این مسجد عثمانی با واقع شدن در ارگ، یکی از بزرگترین مساجد از نوع خود در نیمه اول قرن ۱۹ است که با نیمرخ زنده و مناره های دو قلویش قابل رویت‌ترین مسجد در قاهره است.

این مسجد به یاد طوسون پاشا، پسر ارشد محمد علی گه در ۱۸۱۶ مرده بود، ساخته شد. این مسجد همراه با ارگ، یکی از نقاط دیدنی و جاذبه‌های گردشگری و توریستی مصر و یکی از اولین ویژگی هاییست که با نزدیک شدن به شهر از هر جهتی دیده می‌شود.

بازدید عراقچی از مسجد محمدعلی پاشا و حرم‌های سیده نفیسه و سیده زینب در قاهره

مسجد سیده نفیسه منتسب به دختر حسن بن زید، نوه امام حسن مجتبی (ع) و عروس امام جعفر صادق(ع) است. آرامگاه وی در مصر قرار دارد و مورد زیارت مردم است.

بازدید عراقچی از مسجد محمدعلی پاشا و حرم‌های سیده نفیسه و سیده زینب در قاهره

مسجد سیده زینب از معروف‌ترین مساجد و آرامگاه‌ها در مصر که پیشینه آن به قرن اول هجری قمری برمی‌گردد. علی پاشا در سال ۱۵۴۷ میلادی و نیز عبدالرحمن کدخدا در سال ۱۷۶۸ میلادی این مقام را بازسازی کردند. وزارت اوقاف مصر نیز در سال ۱۹۴۰ و ۱۹۶۹میلادی آن را بازسازی کرد و مرقد و مسجد گسترش یافت.

بازدید عراقچی از مسجد محمدعلی پاشا و حرم‌های سیده نفیسه و سیده زینب در قاهره

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، یازدهمین اجلاس سران هشت کشور اسلامی در حال توسعه با نام اختصاری گروه دی ۸، امروز پنجشنبه در قاهره پایتخت مصر برای رویارویی با تحولات و تغییرات اقتصادی و سیاسی جهان اسلام تشکیل می‌شود.

نشست شورای وزیران خارجه هشت کشور در حال توسعه اسلامی (شامل ایران، ترکیه، مصر، پاکستان، اندونزی، نیجریه، مالزی و بنگلادش) روز چهارشنبه یک روز قبل از نشست سران این سازمان با حضور سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه ایران تشکیل جلسه داد.

نشست سران این سازمان نیز روز پنجشنبه با حضور روسای جمهور هشت کشور از جمله مسعود پزشکیان رئیس جمهور اسلامی ایران برگزار می‌شد.

موضوع «سرمایه گذاری بر روی جوانان و حمایت از بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط: شکل‌دهی اقتصاد آینده» به عنوان موضوع محوری این نشست تعیین شده است.

همچنین در حاشیه این اجلاس، نشست ویژه‌ای نیز در سطح سران کشورها برای بررسی وضعیت فلسطین و لبنان برنامه‌ریزی شده است که قرار است بعد از ظهر پنجشنبه برگزار شود.

گروه هشت کشور اسلامی درحال توسعه موسوم به دی ۸ در سال ۱۹۹۷ میلادی از کشورهای ایران، ترکیه، پاکستان، بنگلادش، اندونزی، مالزی، مصر و نیجریه تشکیل شد و دبیرخانه این جلاس در استانبول می باشد.

مجموع جمعیت این هشت کشور حدود ۱٫۲ میلیارد یا ۶۰ درصد کل جمعیت مسلمانان و همچنین نزدیک به ۱۳ درصد کل جمعیت جهان است. این هشت کشور مساحتی به وسعت ۷٫۶ میلیون کیلومتر مربع یا ۵ درصد از کل مساحت جهان را شامل می‌شوند. در سال ۲۰۰۶، تجارت بین کشورهای عضو این گروه ۳۵ میلیارد دلار و در سال ۲۰۱۰ حدود ۶۸ میلیارد دلار بود.

حتما ببینید

عراقچی عازم قاهره شد

عراقچی عازم قاهره شد

به گزارش آباجان به نقل از ایرنا، نشست شورای وزیران امور خارجه سازمان دی۸ فردا …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *