سرهنگ بصیر اشراقی روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار آباجان به نقل از ایرنا با اشاره به اجرای پنجمین پویش کودکان سایبری در استان همزمان با سراسر کشور افزود:بررسی پلیس فتا نشان میدهد که جرایم سایبری و اینترنتی در استان ۱۴ درصد افزایش یافت و کشف پروندههای که در پلیس فتا در استان تشکیل شده ۹۰ درصد بوده است.
وی اظهار داشت: بیشترین جرایم سایبری در سالجاری به خصوص در زمینه کلاهبرداری رایانهای، برداشت غیرمجاز از حساب بانکی و دسترسی غیرمجاز و هک کردن حساب است.
رییس پلیس فتای استان از مردم خواست به هیچ عنوان وارد سامانهها و لینکهای مشکوک و ناشناس نشوند و موضوع را با پلیس درمیان بگذارند.
اشراقی افزود: شهروندان چنانچه از طرف سر شمارههای شخصی ناشناس و حتی از طرف آشنایان و مخاطبان در شبکههای اجتماعی، پیامک حاوی لینکهای مختلف دریافت کردند، به هیچ وجه بر روی لینک موجود در پیامک، کلیک نکنند و پیامک را حذف کنند.
به گفته وی، در صورت کلاهبرداری باید با شماره تلفن و سامانه پاسخگوی۰۹۶۳۸۰ تماس برقرار کنند تا اقدامات قانونی انجام شود.
پویش مردمی کودکان سایبری در چهارمحال و بختیاری
رییس پلیس فتا (فضای تولید و تبادل اطلاعات) چهارمحال و بختیاری با اشاره به گسترش استفاده از فضای مجازی توسط کودکان و نوجوانان افزود: کودکان بیشتر در معرض آسیبهای اجتماعی فضای مجازی قرار دارند و والدین باید از آنها در برابر این تهدیدات محافظت کنند.
وی گفت: این پویش به عنوان یکی از برنامههای پیشگیرانه پلیس فتا از تاریخ ۲۴ تا ۳۰ آذر به مدت یک هفته با هدف افزایش آگاهی خانوادهها و کودکان در خصوص آسیبهای فضای مجازی و ارتقاء ایمنی کودکان در این محیط، افزایش حساسیت اجتماعی نسبت به کودکان و کاهش شکاف دیجیتال با فرزندان در حال اجراست.
به گفته وی، آشنا نبودن خانوادهها با مخاطرات و آسیبهای فضای مجازی باعث به وجود آمدن آسیبهای جسمی و روحی برای کودکان شده و والدین باید برای مراقبت از کودکان خود در این محیط نسبت به ارتقاء سواد رسانهای و آگاهیهای خود در این زمینه توجه ویژه داشته باشند.
اشراقی گفت: پلیسفتا به صورت شبانهروزی آماده پاسخگویی به شهروندان و کاربران بوده و عموم مردم میتوانند مشکلات خود را در خصوص فضای مجازی با مراجعه حضوری به پلیس فتا و یا استفاده از سایت پلیسفتا به نشانی www.fata.gov.ir و تماس با مرکز فوریتهای سایبری به شماره ۰۹۶۳۸۰ با ما در میان بگذارند.
وی اظهار داشت: با اجرای این پویش مسابقههای نقاشی و کتابخوانی، کارگاههای آموزشی، آزمون والدگری دیجیتال در فضای مجازی مخصوص والدین، برنامه کتاب زیست هوشمندانه و نشستهای علمی تخصصی در حوزه کودکان و نوجوان نیز در حال اجراست.
به گزارش آباجان به نقل از ایرنا،مشترکان پهنای باند در استان یک میلیون و ۲۵۹ هزار و ۶۹۰ کاربر دارد که از این تعداد ۱۰۳ هزار و ۹۷۸ کاربر مشترکان پهنای باند ثابت و یک میلیون و ۱۵۵ هزار و ۷۱۲ کاربر مشترکان پهنای باند سیار هستند.